Τα καλύτερα καλαμαράκια της πόλης

Η εποχή των καλαμαρακίων έχει κι επίσημα ξεκινήσει κι εμείς το γιορτάζουμε δεόντως τρώγοντας στα πιο μερακλήδικα φαγάδικα της πρωτεύουσας.

Τα καλύτερα καλαμαράκια της πόλης

Παράπονο δεν έχουμε κανένα από τον φετινό Μάρτη αφού δεν αποδείχτηκε ευτυχώς γδάρτης και παλουκοκάφτης, ενώ μας έφερε και δύο κολλητά τριήμερα για να ξεφύγουμε κάπως από τις εργασιακές μας υποχρεώσεις. Δεν θέλαμε και πολύ όπως καταλαβαίνεις για να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις σε ψαροταβερνάκια είτε πλάι στο κύμα, είτε στη γειτονιά μας, γιατί κι η τιμή της βενζίνας πήρε πάλι την ανιούσα.  Εκεί καταλάβαμε για άλλη μια φορά ότι το απόλυτο έδεσμα της περιόδου δεν είναι άλλο από τα καλαμαράκια. Αν λαχταράς μια καλοτηγανισμένη μεριδούλα και ψάχνεις τα καλύτερα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στη λίστα που ετοιμάσαμε και περιλαμβάνει τα πιο νόστιμα καλαμαράκια της πόλης.

Ταξίδι Αλαργινό

Τμώλου 31, Βύρωνας, τηλ: 212 1048085

@in2life_gr Το Ταξίδι Αλαργινό είναι η απόλυτη ψαροφαγική έκπληξη στον Βύρωνα #βυρωνας #εστιατορια_αθηνα #τιτρωμε #εστιατόριο #φαγητο #ψαροταβέρνα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω ♬ πρωτότυπος ήχος - T G M

Aπό τα διαμαντάκια του Βύρωνα το Ταξίδι Αλαργινό σε ταξιδεύει στο αγαπημένο σου νησάκι, ξυπνώντας σου μνήμες μέσα από τα υπέροχα θαλασσινά μεζέδια που σερβίρει χωρίς να τσιγκουνεύεται ούτε την ποιότητα ούτε τις μερίδες. Εδώ θα απολαύσεις υπέροχα τηγανιστά καλαμαράκια όπως αντίστοιχα και πεντανόστιμες συνταγές με ναξιώτικες πρώτες ύλες, όπως χταποδάκι πλοκάμι στη σχάρα, τηγανιτό γαύρο, μπουράτα με πέστο και φρούτα, μπακαλιάρο σκορδαλιά αν δεν φιλάς, σαρδέλες φιλέτο, γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά με σκόρδο λευκό κρασί και μαϊντανό και ναπολεόν μελιτζάνας με μαύρη ταραμοσαλάτα, μύδια, γαρίδες και χτένια σε σάλτσα ροδιού. Ο λογαριασμός στα 22-25€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Ατλαντικός

Αυλητών 7, τηλ: 21 3033 0850

Στη λίστα των αγαπημένων κι ευτυχώς ακόμη αντιτουριστικών ταβερνομεζεδοπωλείων του Ψυρρή, ο Ατλαντικός φιγουράρει και παραμένει με άνεση στην κορυφή. Σε ατμόσφαιρα παλιού τσιπουράδικου, θα δοκιμάσεις άπαιχτο καλαμαράκι τηγανιτό που λιώνει στο στόμα και σε αναγκάζεις να ζητήσεις και δεύτερη μερίδα. Αξίζει επίσης να παραγγείλεις αχνιστά μύδια, σαρδέλα φούρνου, τηγανιτό γαύρο, γαρίδες σαγανάκι και λαβράκι στη λαδόκολλα. Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο μαζί με ουζάκι.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ: 210 4324368

Η αγαπημένη ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι (και στη Νέα Ερυθραία) σερβίρει μοντέρνες γεύσεις θαλασσινών, αλλά δεν ξεχνά τα κλασικά και αγαπημένα τηγανιτά ψαράκια και λοιπά. Tα χρυσαφένια καλαμαράκια του Ταξιδεύοντας αποτελούν δικαιολογημένα το σπεσιάλ –πού είσαι Ζήκο να μας καμαρώσεις;- του καταστήματος κι είναι δεδομένο ότι θα σε αναγκάσεις να βρεθείς ξανά και ξανά στα νοητά σύνορα Κερατσινίου Δραπετσώνας. Κατά τα λοιπά, θα βρεις και φοβερό φρικασέ με ψάρι ημέρας, μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λαυράκι καρπάτσιο. Λογαριασμός μαζί με ουζάκι αν αποφύγεις το φρέσκο ψαράκι στα 25-30€ το άτομο.

Αν είσαι μέλος του in2life club (μάθε πως εδώ) μπορείς να απολαύσεις εκπτώσεις και προνόμια στη συγκεκριμένη συνεργαζόμενη επιχείρηση.

Ιωνικός

Προύσης 17, τηλ.: 21 0492 0202

Αν είχαμε χρόνο να μιλήσουμε για μπάλα στα τιμημένα 90s και 2000s θα θέλαμε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για να αναφερθούμε στο καμάρι της Νίκαιας, που δεν είναι άλλο από τον Ιωνικό. Προτιμήσαμε αντί αυτού να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά στο θρυλικό νικαιώτικο ψαροταβερνάκι που έχει μεγαλώσει και καλοταΐσει γενιές, γενιές θαμώνων. Ένας από τους βασικούς λόγους που τα τραπέζια του σολντάρουν ανεξαρτήτως μέρας, είναι φυσικά τα καλοτηγανισμένα καλαμαράκια του, που παίζουν μπαλίτσα Τσάμπιονς Λιγκ. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις ακόμη σαρδέλα ψητή, μπακαλιαράκια τηγανιτά, γαρίδα ψίχα, μακαρονάδα του ψαρά, ριζότο μελάνης σουπιάς και σαλάχι. Ο λογαριασμός μαζί με ουζάκι στα 18-20€ το άτομο.

Το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Λέκκα 22, Σύνταγμα τηλ: 210 3227298

Για πολλά χρόνια το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς ήταν ένα από τα πιο γευστικά μυστικά στα πέριξ του Συνταγμάτος, μέχρι τα social media να κάνουν γνωστές τις χάρες της κουζίνας του. Παρόλα αυτά αντιστέκεται και κρατά αναλλοίωτο τον θαλασσινό χαρακτήρα του αφού συνεχίζει ακάθεκτο να απλώνει τα τραπεζάκια του στη στοά της Λέκκα και στο εντελώς πέτρινο εσωτερικό του για να σε φιλοξενήσει σε ψαρο-τσιμπούσι. Στην κεφαλή του τραπεζιού πρέπει δικαιωματικά να μπουν τα καλαμαράκια του κι έπειτα να ακολουθήσουν το μαεστρικά ψημένο θράψαλο, το νοστιμότατο μαριδάκι, οι σαρδέλες, η ανάμεικτη σαλάτα με κολοκύθια και σταμναγκάθι και τα μαυρομάτικα φασόλια με κάππαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο μαζί με ουζάκι.

Καραβίδας

Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ: 2102714585

O Καραβίδας δεν έχει τυχαία τον τίτλο της καλύτερης ψαροταβέρνας της Νέας Ιωνίας, αφού εξασκεί με ζηλευτή επιτυχία την τέχνη του τηγανιού και του ψαρομαγειρέματος. Εδώ η παράδοση κι η ποιότητα των πρώτων υλών δείχνει τον δρόμο ενώ από μεζέδες ο κατάλογος περιλαμβάνει εκλεκτά πιάτα όπως καραβίδα του Βόρειου Ευβοϊκού, λιαστό χταπόδι, καραβιδόψιχα, σουπιά (ψητή ή κρασάτη), γαρίδα σαγανάκι και τα αχνιστά μύδια. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στα αφράτα σαν πούπουλο και διαολεμένα νόστιμα καλαμαράκια που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός στα 20-22€ το άτομο με ουζάκι.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v