Σουβλακοκατάσταση σε Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις γυρο-βολιές μας στα νότια προάστια με ένα και μόνο σκοπό που δεν είναι άλλος από το κυνήγι του καλού τυλιχτού.

Σουβλακοκατάσταση σε Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη

Το έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι καλύτεροι σουβλακοκυνηγοί, ωστόσο επειδή πολλοί εποφθαλμιούν τον τίτλο μας θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας. Αυτή τη φορά αναζητούμε το «θήραμά» μας στα νότια προάστια των Αθηνών τριγυρνώντας στις σουβλακοπιάτσες της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης για να φάμε τα καλύτερα πιτόγυρα (κι όχι μόνο) στα πέριξ τους.

Ο Τάκης

Αγίου Παντελεήμονος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0890 0200

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τρως κεμπαπάρες με θέα στη θάλασσα; Όχι δεν υπάρχει, εμάς να ακούς. Για αυτόν τον λόγο ο Τάκης στη Βουλιαγμένη παθαίνει κοσμοσυρροή αφού συνδυάσει τεράστιες κρεατομερίδες, μαζί με μια απέραντη γαλάζια θέα.

Λείπει κάτι εδώ  με κεμπάπ γιαουρτλού, ή γύρο χοιρινό, αλλά και ωραία παϊδάκια αρνίσια γάλακτος με το κιλό ή σε μερίδα με πατάτες ή παϊδάκια κοτόπουλο, επίσης με το κιλό και σε μερίδα. Στον κατάλογό του θα βρεις επίσης μπριζόλες σχάρας, συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με πατατούλες, σουτζούκι σπέσιαλ με πίτα, κρεμμύδι και ψητή πιπεριά, παστουρμά με πιτούλες, και χορταστικές σκεπαστές.

Τυλιχτό

Αγίου Παντελεήμονος 15, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 0030

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ η φάση είναι ξεκάθαρα τυλιχτή και σουβλακολαχταριστή. Κι εδώ τα πρώτα τραπεζάκια – για τα οποία θα χρειαστεί να βάλεις μέσο- βλέπουν θάλασσα, δίνοντας μια κάποια νησιώτικη αύρα σε αυτό το αγαπημένο σουβλατζίδικο. Ωραιότατα τα τυλιχτά γίγας, με διπλό καλαμάκι κοτόπουλο, φιλετάκια χοιρινά, μπιφτέκι μοσχαρίσιο κ.α., όπως επίσης και οι μερίδες του, με πατατούλες και ντομάτα. Στα ορεκτικά θα βρεις αυγά με λουκάνικο Καρδίτσας, κρητικό τυροπιτάρι, αλλά και λουκάνικο μαύρο χοίρου, ενώ αν λαχταράς κάτι πιο εκλεκτό, θα σε ενθουσιάσουν οι premium κοπές κρέατος (ταλιάτα και πικάνια) του καταλόγου. Οι πίτες ξεκινούν από 3,70€.

Souvlaking

Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 6, Βούλα, τηλ: 21 0895 4491

Ο βασιλιάς της σούβλας ξέρει, κι εμείς τον εμπιστευόμαστε, αφού μοιράζει αφειδώς σουβλακονοστιμιές για όλους τους μερακλήδες και μη που θα βρεθούν στο αρχοντικό του. Εδώ προτείνουμε ανεπιφύλακτα λαχταριστό γύρο χοιρινό σε κλασική πίτα ή τορτίγια ή ψωμάκι με απ’ όλα ή κοτομπουκιές, ή κεμπάπ, ή χοιρινό μπριζολάκι ή γύρο κοτόπουλο, αν είσαι της διατροφής. Αν είσαι βίγκαν, παραπονούμεν@ δεν θα φύγεις αφού στον κατάλογο υπάρχει κι ωραιότατο μπιφτέκι λαχανικών. Οι πίτες ξεκινούν από 3,60€.

Λειβαδιά

Ανδρέα Παπανδρέου 130, τηλ: 2109648233

Γνωστή σουβλακομάνα η Λειβαδιά, ονοματοδότησε αυτό το θρυλικό σουβλατζίδικο στη Γλυφάδα, όπου στέκει αγέρωχο κι έξτρα λιμπιστικό από το 1988. Οι σουβλακολάτρεις των νοτίων προαστίων έχουν από μία καλή ιστορία να πουν για τα εδέσματα της Λειβαδιάς που συνδυάζουν ποιότητα και μαστοριά στο ψήσιμο.

Εδώ θα φας πολύ καλό καλαμάκι χοιρινό σε μερίδα ή σε τυλιχτό με πατάτες και ωραίο τζατζικάκι. Εξίσου δυνατός και ο γύρος χοιρινός, όπως επίσης και το μπιφτέκι. Οι τιμές στις πίτες ξεκινούν από 3,40€.

Ζάχος Γκριλ

Ερμού 1, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 0352

Με τέσσερις δεκαετίες και βάλε ζωής, ο Ζάχος στη Βουλιαγμένη έχει γίνει συνώνυμος της σουβλακοβόλτας στα νότια. Το σπεσιάλ του καταστήματος –όπως θα έλεγε κι ο Ζήκος στον Μπακαλόγατο- είναι δίχως άλλο το τυλιχτό του σουβλάκι με πίτα-καλαμάκι χοιρινό-κρεμμύδι-ντομάτα-αλατοπίπερο, νοστιμότατο και λαδωμένο όσο πρέπει. Με τα χρόνια ο κατάλογος ενισχύθηκε και περιλαμβάνει κοντοσούβλι, μερίδα κεμπάπ, μπιφτέκι γαλοπούλας, αλλά και μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες.

Πυρνάρι

Ανθέων 33, Γλυφάδα τηλ: 2109632202

Από τα πλέον ιστορικά σουβλατζίδικα των νοτίων προαστίων, το Πυρνάρι ξεκίνησε το ταξίδι του στη Γλυφάδα το 1981 κι έκτοτε στον ρετρό –στα όρια του καλτ πια- χώρο του, σερβίρει το σουβλάκι όπως παλιά. Αδιαμφισβήτητο highlight εδώ ο φοβερός γύροςαπό φρέσκο κρέας, ο οποίος αναπαύεται και σε πιτούλα αν τον θες τυλιχτό, καθώς και το ζουμερό καλαμάκι χοιρινό. Αν θες να το ζήσεις κρεατοφαγικά μέχρι τέλους, τότε σε συμβουλεύουμε να συνοδέψεις με μια μερίδα κοτόπουλο στα κάρβουνα και θα μας θυμηθείς.

Ψητοπωλείο «Ο Νίκος»

Πλ. Καραϊσκάκη, Γλυφάδα, τηλ: 2109645361

Με περισσότερα από 30 χρόνια στην πλάτη ο Νίκος στη Γλυφάδα –ξεκίνησε το 1992-, παραμένει σένιος σουβλακομύστης κι αν δεν μας πιστεύεις μια δοκιμή στα καλοψημένα καλαμάκια ή στα μπαμπάτσικα τυλιχτά του αρκεί και με το παραπάνω για να σε πείσει. Επειδή περιμένει το παιδί να παραγγείλεις, δώσε έμφαση στα ζουμερά καλαμάκια τα οποία βρίσκεις σε τίμιο μέγεθος και δυνατή ποικιλία:  κοτόπουλο μπούτι, χοιρινό, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μοσχάρι Angus κ.α. Εξαιρετικά και τα τυλιχτά με τα ίδια κρέατα, όπως και σκεπαστές με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό αν πεινάς πολύ. Οι πίτες ξεκινούν από 3,60€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v