Αυτά είναι τα καλύτερα σουβλάκια σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Άλιμο

Στον νότο ξέρουν να καλοτρώνε, κι αν δεν πιστεύεις εμάς τα σουβλατζίδικα που ακολουθούν μπορούν να σου το αποδείξουν.

Αυτά είναι τα καλύτερα σουβλάκια σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Άλιμο

Χορταστικά και μερακλίδικα, παραδοσιακά αλλά και new age, τα καλύτερα σουβλάκια στις τρεις γειτονιές του νότου που μέχρι τώρα νόμιζες ότι δε φημίζονται για το σουβλάκι τους… επειδή δεν το είχες δοκιμάσει.

Το Χασάπικο
Βίτσι 4 και Σκρα, Ηλιούπολη, τηλ.: 21 0971 2329

Στη σκεπαστή του αυλίτσα με τις σχολικές καρέκλες, αλλά και στον συμπαθέστατο εσωτερικό του χώρο, το Χασάπικο σερβίρει φανταστικά τυλιχτά με τραγανό γύρο χοιρινό, ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλο κι ένα εξαιρετικό μπιφτέκι από κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, που καίει καρδιές. Πολύ καλά είναι και τα χοιρινά του μπριζολάκια, που τυλίγονται σε πίτες αλλά σερβίρονται και σε μερίδες. Οι τιμές για το τυλιχτό ξεκινούν από 3,10€.

Ζαμπέλης
Μαρίνου Αντύπα 42, Ηλιούπολη, τηλ.: 21 0970 3503

Σουβλατζίδικο βγαλμένο από τα παλιά, θρύλος στους παροικούντες τα νότια για τον γύρο του, και όχι μόνο. Εδώ θα δοκιμάσεις όλα τα κλασικά τυλιχτά, καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό, κεμπάπ παραδοσιακό, και λουκάνικο χωριάτικο… και τέλος. Νεοτερισμούς μην περιμένεις, λίγα πράγματα και καλά –κι όταν λέμε καλά, εννοούμε άριστα. Στα ορεκτικά, πατατούλες τηγανιτές, φέτα και τζατζίκι. Τα τυλιχτά στα 3,50€.

Οι πίτες της Γεωργίας
Μαρίνου Γερουλάνου 53, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9926116

Πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1990, και πλέον έχει αποκτήσει και αδερφάκι στην Άνω Γλυφάδα. Στον φωτεινό και φάνκι χώρο του στην Αργυρούπολη, θα δοκιμάσεις ό,τι τυλιχτό λαχταρά η ψυχή σου, από γύρο κοτόπουλο και ζουμερά καλαμάκια, μέχρι μπιφτέκι γεμιστό με Philadelphia, κοτομπουκιές και… στικς λαχανικών (μην το γελάς, είναι πεντανόστιμα και κάνουν θραύση). Εννοείται πως θα βρεις και μερίδες και ποικιλίες κρεατικών, αν η παρέα είναι μεγάλη και πεινασμένη. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,30€.

Λαός και Καλαμάκι
Λεωφόρος Ιωνίας 103, Άλιμος, τηλ.: 21 0990 2002

Ψαγμένο και μεταμοντέρνο, απλώνει τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο τα ηλιόλουστα μεσημέρια, έχει κι ένα όμορφο, μίνιμαλ εσωτερικό κι ένα πληθωρικό μενού που ξεκινά από τα τυλιχτά και φτάνει στα πολίτικα σάντουιτς και τις ποικιλίες στα κάρβουνα. Εδώ όμως είπαμε πως θα μιλήσουμε για το σουβλάκι, και θα επικεντρωθούμε στο κεμπάπ κοτόπουλο που καίει καρδιές. Δυνατός είναι και ο γύρος του, όπως και το μοσχαράκι γάλακτος σε πίτα. Οι τιμές για το τυλιχτό ξεκινάνε από τα 3,30€.

Ο Πάρις
Θουκυδίδου 38, Άλιμος, τηλ: 2109889664

Κλασικά τυλιχτά με γύρο και καλαμάκια σταθερά καλής ποιότητας βρίσκουμε εδώ και δεκαετίες σε αυτή την… ροκ ψησταριά της αγοράς του Αλίμου, με την αίσθηση της παρεΐστικης ταβέρνας που σε κάνει να θέλεις να καθίσεις επιτόπου να απολαύσεις τα πιτόγυρα. Νεοτερισμούς εδώ δεν έχει, πίτα γύρο, χοιρινό ή κοτόπουλο, τα αντίστοιχα καλαμάκια, κεμπάπ και τέλος –αλλά ό,τι και να πάρεις, θα είναι ονειρεμένο. Οι τιμές τους στα 3,20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v