Άγιος Βαλεντίνος: Μακιγιάζ στα κόκκινα ή στα γήινα;

Αν προβληματίζεσαι για το Αγιοβαλεντίνικο μακιγιάζ σου, τότε καλώς μας ήρθες γιατί η ειδικός έχει όλες τις απαντήσεις.

Άγιος Βαλεντίνος: Μακιγιάζ στα κόκκινα ή στα γήινα;

Γράφει η make up artist Μαρία Ραφαέλα Λεμπέση

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι προ των πυλών και είτε σχεδιάζεις ένα ρομαντικό ραντεβού είτε ένα ζεστό βράδυ στο σπίτι, είναι η τέλεια ευκαιρία να εκφράσεις την φροντίδα και τον ερωτισμό σου μέσω του μακιγιάζ. Αγκάλιασε  το εσωτερικό σου glam με μια εμφάνιση που είναι ταυτόχρονα δελεαστική αλλά και εκλεπτυσμένη. Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις κάποιες οδηγίες βήμα προς βήμα για να επιτύχεις ένα μαγευτικό λουκ μακιγιάζ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που θα σε αφήσει με κομμένη την ανάσα.

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου:

Πριν «βουτήξεις» στο μακιγιάζ, βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι προετοιμασμένο και ενυδατωμένο. Ξεκίνα με ένα απαλό καθαριστικό και στη συνέχεια τοποθέτησε έναν ορό και την  αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Έπειτα αφού στεγνώσουν αυτά τα προϊόντα τοποθέτησε το κατάλληλο primer για την επιδερμίδα σου. Μια καλά ενυδατωμένη βάση διασφαλίζει ότι το μακιγιάζ σου εφαρμόζεται ομαλά και διαρκεί όλο το βράδυ.

Επίλεξε το κατάλληλο foundation για εσένα:

Δημιούργησε άψογη επιδερμίδα με ένα foundation που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σου. Διάλεξε μια φόρμουλα που διαρκεί για να αντέξει τις ρομαντικές και έντονες στιγμές που έρχονται. Συγκεκριμένα θα επιλέξεις μια βάση υψηλής κάλυψης και μακράς διάρκειας. Αν τυχόν έχεις  ατέλειες, βάλε σε ορισμένα σημεία μικρή ποσότητα concealer και έπειτα σέταρε όλη τη βάση σου με ημιδιάφανη πούδρα. Πολύ σημαντικό είναι να μην τοποθετήσεις παραπάνω ποσότητα από τη προβλεπόμενη για να μη δώσεις το εφέ της «μάσκας».

Ρομαντικά μάτια:

Τα μάτια είναι τα παράθυρα στην ψυχή, γι' αυτό ήρθε η ώρα να λάμψουν και να γίνουν πιο σαγηνευτικά. Επίλεξε ζεστές, ρομαντικές σκιές ματιών όπως ροζ χρυσό, απαλό ροζ ή βαθύ μπορντώ. Δημιούργησε έναν συνδυασμό ματ και λαμπερών σκιών. Το μαύρο ή καφέ eyeliner και οι έντονα γυριστές βλεφαρίδες προσθέτουν μια πινελιά ερωτισμού, ενώ μια στρώση μάσκαρα θα ολοκληρώσει την εμφάνιση.

Ερωτεύσιμα χείλη:

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η τέλεια δικαιολογία για να αναδείξεις το αγαπημένο σου χρώμα χειλιών. Είτε προτιμάς ένα κλασικό κόκκινο στο χρώμα του τριαντάφυλλου είτε μία μπορντώ απόχρωση στο χρώμα του μούρου, επίλεξε μια απόχρωση που σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση. Σημαντικό tip για πιο σαρκώδη και καλοσχηματισμένα χείλη είναι να περιγράψεις πρώτα τα  χείλη  σου με ένα lip liner πιο σκούρας  απόχρωσης  και να βεβαιωθείς  ότι το χρώμα των χειλιών σου παραμένει σταθερό όλη τη νύχτα.

Λαμπερά μάγουλα:

Ενίσχυσε  τη φυσική σου λάμψη με μια λεπτή πινελιά ρουζ στα μήλα των μάγουλων σου. Διάλεξε μια καφέ-μπορντώ απόχρωση για μια ζεστή εμφάνιση. Ένα άγγιγμα highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου σου προσθέτει ένα λαμπερό φινίρισμα, ιδανικό για να δώσεις ένα στοιχείο glamour στην εμφάνιση.

Ρύθμιση της διάθεσης:

Κλείσε το  μακιγιάζ σου με ένα setting spray. Όχι μόνο διασφαλίζει ότι η εμφάνιση σου διαρκεί, αλλά δίνει επίσης στο δέρμα σου ένα φυσικό, δροσερό φινίρισμα. Προτίμησε ένα ρυθμιστικό σπρέι με διακριτικό άρωμα για να ενισχύσεις τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Τελικές πινελιές:

Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα spritz από το αγαπημένο σου άρωμα. Προτίμησε ένα άρωμα που σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση.Τώρα είσαι έτοιμη για την πιο ερωτική ημερομηνία του χρόνου με μια μαγευτική και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Συμπέρασμα:

Αυτή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, άφησε  το μακιγιάζ σου να μιλήσει! Είτε νιώσεις  τολμηρή είτε απαλή και ρομαντική, το κλειδί είναι να αισθάνεσαι  σίγουρη και όμορφη. Με αυτά τα απλά βήματα, θα είσαι έτοιμη να αγκαλιάσεις τον ερωτισμό και να φτιάξεις αξέχαστες στιγμές με το άλλο σου μισό. Happy Valentines Day!

Have a beauty-full day!

 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v