Όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεσοθεραπεία με μικροβελόνες

Η μεσοθεραπεία προσώπου με μικροβελόνες είναι το νέο trend στην μη επεμβατική αισθητική κι εμείς σου έχουμε όσα πρέπει να ξέρεις.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεσοθεραπεία με μικροβελόνες

Γράφει η Μαρία Ραφαέλα Λεμπέση, makeup artist

Η μεσοθεραπεία προσώπου με μικροβελόνες και οι ενέσιμες θεραπείες εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς και έχουν διακριτούς μηχανισμούς δράσης. Ενώ και τα δύο περιλαμβάνουν την εισαγωγή ουσιών στο δέρμα, διαφέρουν ως προς το βάθος διείσδυσής τους, τον τύπο των ουσιών που χρησιμοποιούνται και τα αποτελέσματα που στοχεύουν να επιτύχουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια αυτών των θεραπειών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις, τις δερματικές παθήσεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η μεσοθεραπεία προσώπου με μικροβελόνες, που συχνά αναφέρεται ως microneedling ή θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου, είναι μια μη επεμβατική αισθητική επέμβαση. Περιλαμβάνει τη χρήση μιας συσκευής με μικροσκοπικές βελόνες για τη δημιουργία μικροτραυματισμών στο δέρμα. Αυτοί οι μικροτραυματισμοί διεγείρουν τη φυσική θεραπευτική απόκριση του σώματος, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του microneedling, εφαρμόζονται τοπικοί οροί ή κοκτέιλ βιταμινών, υαλουρονικού οξέος και άλλων θρεπτικών ουσιών στην επιφάνεια του δέρματος. Τα μικρο-κανάλια που δημιουργούνται από τις βελόνες επιτρέπουν σε αυτές τις ουσίες να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα.

Τα οφέλη του microneedling περιλαμβάνουν τη βελτιωμένη υφή του δέρματος, τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και τη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να απαιτούν πολλαπλές συνεδρίες για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων και τα αποτελέσματα είναι γενικά πιο διακριτικά σε σύγκριση με τις ενέσιμες θεραπείες.

Ποιες είναι οι ενέσιμες θεραπείες;

Οι ενέσιμες θεραπείες, όπως τα δερματικά πληρωτικά (υαλουρονικό οξύ) ή οι νευροτροποποιητές (όπως το Botox), περιλαμβάνουν την άμεση έγχυση ουσιών σε συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των γραμμών και της απώλειας όγκου. Τα δερματικά πληρωτικά προσθέτουν όγκο και ενυδάτωση, μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ οι νευροτροποποιητές χαλαρώνουν προσωρινά τους μύες του προσώπου, ελαχιστοποιώντας τις δυναμικές ρυτίδες.

Οι ενέσιμες θεραπείες παρέχουν ταχύτερα και συχνά πιο αισθητά αποτελέσματα σε σύγκριση με το microneedling. Είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων όπως βαθιές ρυτίδες ή απώλεια όγκου και τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν αρκετούς μήνες, ανάλογα με τον τύπο του ενέσιμου που χρησιμοποιείται.

Αντικαθιστά ο ένας τον άλλον;

Η μεσοθεραπεία προσώπου με μικροβελόνες και οι ενέσιμες θεραπείες δεν είναι άμεσα υποκατάστατα η μία για την άλλη. Αντίθετα, μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται ή να επιλέγονται με βάση τις ατομικές προτιμήσεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μια συνδυαστική προσέγγιση

Μερικά άτομα επιλέγουν έναν συνδυασμό και των δύο θεραπειών για την αντιμετώπιση διαφορετικών πτυχών της αναζωογόνησης του δέρματος. Για παράδειγμα, το microneedling μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υφή του δέρματος, ενώ τα ενέσιμα μπορεί να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ρυτίδες ή απώλεια όγκου.

Προσωπικές προτιμήσεις

Η επιλογή μεταξύ microneedling και ενέσιμων θεραπειών εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, την ανοχή στον πόνο, τα επιθυμητά αποτελέσματα και τις συγκεκριμένες ανησυχίες που αντιμετωπίζονται.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείς έναν εξειδικευμένο και έμπειρο επαγγελματία περιποίησης δέρματος ή δερματολόγο για να αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματός σου, να συζητήσεις τους στόχους σου και να καθορίσει το πιο κατάλληλο σχέδιο θεραπείας για εσένα. Επιπλέον, οι μεμονωμένες ανταποκρίσεις σε αυτές τις θεραπείες μπορεί να ποικίλλουν και μια προσαρμοσμένη προσέγγιση είναι συχνά το κλειδί για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Have a beauty-full day!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v