Οι «συμβουλές ομορφιάς» που σου προσθέτουν χρόνια

Το μαυρισμένο δέρμα, το σκούρο μακιγιάζ, τα ζιβάγκο και άλλα πράγματα που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερος/η χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Οι «συμβουλές ομορφιάς» που σου προσθέτουν χρόνια

Δεν είναι όλα τα «μυστικά ομορφιάς» για καλό. Στην πραγματικότητα, κάποια από αυτά που υιοθετούμε από συνήθεια ή επηρεασμένοι από τις τάσεις στο internet, μπορούν να προσθέσουν χρόνια στην εμφάνισή μας, επιτυγχάνοντας τελικά το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ιδού ορισμένα πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Το μαύρισμα

Το μαυρισμένο δέρμα κάνει πολλούς ανθρώπους να φαίνονται εξαιρετικά ελκυστικοί. Επιπλέον, η βιταμίνη D που παρέχεται από τον ήλιο μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα. Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα, που γερνάει πριν την ώρα του. Για παράδειγμα, η Victoria Beckham ομολόγησε ότι πλέον προτιμά το φυσικό της χρώμα δέρματος γιατί το υπερβολικό μαύρισμα την έκανε να δείχνει γερασμένη.

Από την άλλη, ένα ελαφρύ μαύρισμα με μια σωστή ρουτίνα περιποίησης, μας δείχνει όλους πιο αδύνατους. Γι' αυτό καλό είναι να μην εκτιθόμαστε στον ήλιο χωρίς επαρκή προστασία και υπομονή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν καταστρέφουμε το κολλαγόνο και τις ελαστικές ίνες που δίνουν τόνο και σφριγηλότητα στο δέρμα.

Τα μαύρα ρούχα

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το μαύρο συνδυάζεται με τα πάντα, και σε κάνει να δείχνεις στιλάτος και αδύνατος/η. Ισχύει όμως επίσης ότι όσο περνάει ο καιρός, το δέρμα τείνει να φαίνεται πιο χλωμό, και τα ολόμαυρα σύνολα ενισχύουν την θαμπάδα του, τονίζουν τις ρυτίδες, και σε εξτρήμ περιπτώσεις μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένοι. Για να αποφύγεις αυτό το εφέ, φρόντισε να συνδυάζεις το μαύρο με ένα άλλο, έντονο χρώμα.

Το σκούρο μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο όταν πρόκειται να κρύψουμε τις ατέλειες του προσώπου. Υπογραμμίζει επίσης τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας. Έχει όμως και την τάση να προσθέτει χρόνια όσο οι τόνοι του σκουραίνουν. Αν δεν τολμάς να επιχειρήσεις την τάση χωρίς καθόλου μακιγιάζ, διάλεξε τουλάχιστον ματ, απαλούς, ανοιχτούς τόνους. Αν αυτό που σε ανησυχεί είναι η λιπαρότητα του δέρματος, άπλωσε λίγη πούδρα γύρω από τα μάτια και το μέτωπό σου. Είναι ένα απλό hack για να διατηρήσεις φυσική λάμψη αποτρέποντας το «τσαλάκωμα» σε κρίσιμες περιοχές.

Τα ρούχα με μεγάλα φλοράλ prints

Αν και τα floral prints θα είναι πάντα μοντέρνα, ορισμένα είδη είναι καλύτερα να αποφεύγονται εάν δεν θέλεις να φαίνεσαι μεγαλύτερη/ος. Σύμφωνα με έναν ειδικό fashionista, «τα μεγάλα, ογκώδη και τολμηρά floral prints σε κάνουν να φαίνεσαι πολύ μεγαλύτερη». Για να το αποφύγεις, επίλεξε λεπτεπίλεπτα και μικρά prints, ή εναλλακτικά γεωμετρικά μοτίβα, για πιο νεανικό στυλ.

Η μάσκαρα και το μαύρο eyeliner

Μπορούν να κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά, αν όμως το παρακάνεις μπορεί να τα «σκληρύνουν», προσθέτοντας χρόνια στην εικόνα σου σαν τελικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε καφέ αντί για μαύρο eyeliner, και μουντζούρωσέ το ελαφρώς, για νεανική και φρέσκια όψη. Όσο για τη μάσκαρα, μια ή δύο στρώσεις είναι αρκετές για να αναδείξουν τις βλεφαρίδες σου. Μην ξεχάσεις να τις χτενίσεις με ένα καθαρό πινέλο αμέσως μετά για να τους δώσεις όγκο.

Τα πολύ φαρδιά ρούχα

Δεν είναι μυστικό ότι τα σακάκια ή τα μεγάλα ρούχα είναι μοντέρνα. Είναι επίσης αλήθεια ότι μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη αν δεν ξέρεις πώς να τα συνδυάσεις. Τα φαρδιά ρούχα στην πραγματικότητα δεν κρύβουν τη σιλουέτα. Αντίθετα, τη μεγαλώνουν, καθιστώντας την ατημέλητη, επειδή κρέμονται και παραμορφώνουν το σχήμα του σώματος. Προτίμησε ρούχα στο μέγεθός σου, για να μην προσδίδεις όγκο και χρόνια στην εμφάνισή σου.

Τα κολάν

Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται τα κολάν ως μπαλαντέρ: τα φοράνε όλη μέρα, κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το αν θα αθληθούν ή απλά θα πάνε για έναν καφέ. Λογικό, γιατί είναι ένα σούπερ άνετο ρούχο που προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους και δείχνει ωραίο σε κάθε ηλικία. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα σκέφτεσαι σαν κανονικά παντελόνια. Όταν συνδυάζονται καλά, μπορούν να αναδείξουν τα πόδια σου και να δώσουν στυλ στη σιλουέτα σου. Αλλά η κατάχρησή τους μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι.

Η επιλογή του σωστού μεγέθους θα βοηθήσει πολύ. Το ψηλόμεσο κολάν θα συγκρατήσει την κοιλιά και έτσι θα κάνει τη μέση να φαίνεται στυλιζαρισμένη. Επίσης, το κατάλληλο ύφασμα και χρώματα ανάλογα με την εποχή είναι απαραίτητα για μια φρέσκια εμφάνιση.

Τα ζιβάγκο

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα στο λαιμό μας τείνει να κρεμάει. Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Είναι επίσης αρκετά συνηθισμένο για τους ανθρώπους να προσπαθούν να το κρύψουν με ζιβάγκο. Δυστυχώς, αυτό το hack συχνά αποτυγχάνει επειδή αυτό που κάνουμε στην πραγματικότητα είναι να προσελκύουμε την προσοχή σε αυτήν την περιοχή. Προτίμησε καλύτερα μια λαιμόκοψη V ή το λεγόμενο «χαμόγελο», και τον χειμώνα συνδύασε με κασκόλ ή εσάρπες, που μπορούν επίσης να δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά σε όλο το ντύσιμο χωρίς να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερος/η.

Με πληροφορίες από Bright Side 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v