Πώς να κερδίσεις χώρο στη ντουλάπα σου

Είναι η ντουλάπα σου έτοιμη να σκάσει, και δεν βρίσκεις ποτέ τίποτα; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Έχουμε λύσεις.

Πώς να κερδίσεις χώρο στη ντουλάπα σου

Μπορεί να φταίει που έχεις πολλά ρούχα, επειδή είσαι από αυτούς που δεν πετάνε ποτέ τίποτα. Συνήθως, όμως, δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν έχεις χώρο στην ντουλάπα σου. Είναι η κακή διαχείριση χώρου, και το λάθος δίπλωμα των ρούχων, ή αυτή η παράλογη ιδέα που λέει ότι πρέπει να τα έχεις όλα σε κρεμάστρες. Ιδού λοιπόν πώς θα απελευθερώσεις χώρο στην σκασμένη ντουλάπα σου.

Ό,τι φοράς μια φορά τον χρόνο δεν έχει θέση εκεί

Το καλό κοστούμι/ φόρεμα που έχεις αποκλειστικά για γάμους είναι κατά κανόνα ογκώδες και πιάνει τζάμπα χώρο για την μία φορά τον χρόνο που θα το φορέσεις. Βαλ’ το σε ειδική θήκη αποθήκευσης ρούχων, και βαλ’ το στο πατάρι.

Το πάτωμα της ντουλάπας δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο

Ελπίζουμε να μην είσαι από αυτούς τους περίεργους τύπους που βάζουν τα παπούτσια τους στο πάτωμα της ντουλάπας τους (καλησπέρα, μικρά μικροβιάκια πάνω στα ρούχα). Τα ογκώδη χειμωνιάτικα πουλόβερ, τα τζην (διπλωμένα ρολό) και άλλα ρούχα που δεν τσαλακώνουν εύκολα, οπότε δεν χρειάζεται να μένουν κρεμασμένα, έχουν θέση εκεί.

Σκέψου εναλλακτικές αποθήκευσης

Ειδικά για τα καλοκαιρινά μπλουζάκια, είναι πολύ πιο πρακτικά τα συρτάρια μιας σιφονιέρας ή μια τέτοια υφασμάτινη θήκη για ρούχα την οποία μπορείς να βάλεις οπουδήποτε στο δωμάτιο –σε ράφι, στο πάτωμα, ή και κάτω από το κρεβάτι αν έχεις περιορισμένο χώρο.

Προσοχή στο δίπλωμα

Αν κάνεις κι εσύ μικρές στοίβες σαν αυτές που φτιάχνουν με τα διπλωμένα ρούχα στα μαγαζιά, πρώτον σπαταλάς πολύτιμο χώρο και δεύτερον κάνεις τη ζωή σου δύσκολη προσπαθώντας να τραβήξεις το τελευταίο μπλουζάκι της στοίβας αγουροξυπνημένος/η πριν φύγεις για δουλειά. Ο σωστός τρόπος διπλώματος των ρούχων που μπαίνουν σε συρτάρια είναι αυτός (πρακτικός και για βαλίτσες στις διακοπές, καθότι τα τσαλακώνει λιγότερο):

Εκμεταλλεύσου τον κάθετο χώρο

Αν η ντουλάπα σου έχει ύψος αλλά όχι πλάτος, πέρνα σε μια αλυσίδα τρεις-τέσσερις κρεμάστρες όπως στην φωτογραφία, για να εκμεταλλευτείς τον κάθετο χώρο:

Πάρε μια κρεμάστρα δαπέδου

Ειδικά το καλοκαίρι με τα χρωματιστά, ανάλαφρα tshirt και φορέματα, δείχνουν όμορφες, διακοσμούν δηλαδή και τον χώρο. Επίσης, είναι φτηνές (στα 10-15€ κυμαίνονται οι περισσότερες) δεν πιάνουν πολύ χώρο και αποσυμφορίζουν την ντουλάπα σου. Δύο ενδιαφέροντα παραδείγματα εδώ και εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v