Πώς να στολίσω το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Περιμένεις κόσμο στο σπίτι για τα Χριστούγεννα και ψάχνεις ιδέες για να στολίσεις το τραπέζι; Μην ψάχνεις άλλο, σου τις βρήκαμε.

Πώς να στολίσω το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δεν χρειάζεται να μπεις σε επιπλέον έξοδα για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού –φτάνει η μικρή περιουσία που έχεις δώσει για φαγητά και κρασιά. Φαντασία χρειάζεται μόνο, και μερικές ιδέες σαν αυτές που σου συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Απλά φιογκάκια στα μαχαιροπήρουνα

Θα χρειαστείς μόνο μια κορδέλα σε έντονο χρώμα –αν νιώθεις έξτρα φάνσι, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για ποτήρια και κηροπήγια, όπως στην φωτογραφία, αν και εμείς ψηφίζουμε μινιμαλισμό, και λέμε μόνο στα μαχαιροπήρουνα.

Κεριά σε γυάλινα μπουκάλια

Απλώς αφαιρείς τις ετικέτες από ό,τι γυάλινο μπουκάλι έχεις στο σπίτι, βάζεις μέσα λίγη πρασινάδα (αυτό στη φωτογραφία είναι γκι, αλλά γενικώς ό,τι σου βρίσκεται) και νερό, και τοποθετείς τα κεριά σου.

Γκι και άλλες πρασινάδες

Το less is more εδώ πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, με μια όμορφη σύνθεση μέσα σε ένα απλό βάζο.

Κεριά και (δεντρο)λιβάνια

Η σύνθεση της φωτογραφίας φτιάχνεται εύκολα με δυο-τρία μεγάλα κεριά, λίγο δεντρολίβανο και μια όμορφη κορδέλα –και αρωματίζει και το τραπέζι σου καλύτερα από το κλασικό κερί με άρωμα βανίλια, που δεν το θέλεις πλάι στη γαλοπούλα.

Χαρτοπετσέτες-δεντράκια

Όχι, δεν είναι χαρτοπετσέτες που αγοράζεις, είναι ένα απλό origami που μπορείς να κάνεις μόνος/η σου με οποιαδήποτε χαρτοπετσέτα. Δες εδώ πώς. 

Χριστουγεννιάτικες μπάλες

Στο ίδιο χρώμα μεταξύ τους, που να κάνει αντίθεση με το τραπεζομάντηλό σου. Το ελαφάκι της φωτογραφίας εντελώς προαιρετικό.

Πετσέτες-δωράκια

Όχι μόνο θα στολίσουν τέλεια το τραπέζι, είναι και φανταστική έκπληξη για τους καλεσμένους σου αν θέλεις να κρύψεις μέσα ένα μικρό, συμβολικό δωράκι για τον καθένα –ας πούμε, ένα στολίδι για το δέντρο ή ένα γούρι για τη νέα χρονιά. Δες εδώ πώς θα τις τυλίξεις. 

Γιορτινό καρό

Αν σου φαίνονται κιτς τα αγιοβασιλάκια/ ελατάκια/ ελαφάκια, πρωτοτύπησε και στόλισε το τραπέζι σου με καρό υφάσματα όπως αυτά της φωτογραφίας.

Χριστουγεννιάτικες αλατιέρες

Στην πραγματικότητα, είναι σκέτο «αλατιέρες», τις οποίες θα ανοίξεις για να βάλεις μέσα οποιοδήποτε μίνι διακοσμητικό, αρκεί να έχει χριστουγεννιάτικη θεματική –ή και όχι, εσύ αποφασίζεις.

Χαρτοπετσέτες-αστέρια

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κλασικές κόκκινες χαρτοπετσέτες, και αυτό εδώ το βίντεο που θα σου δείξει πώς θα τις διπλώσεις. 

Κουπ πατ μπισκότων

Χρειάστηκε να γκουγκλάρουμε για να βρούμε πώς λέμε στα ελληνικά τα cookie cutters, κουπ-πάτ αν δεν το ήξερες. Παίρνεις που λες μερικά σε σχήμα αστεριού, περνάς μέσα τους τις πετσέτες όπως στη φωτογραφία, και φεύγοντας οι καλεσμένοι σου παίρνουν ο καθένας το δικό του για συμβολικό δωράκι –ή σου μένουν εσένα, και φτιάχνεις μπισκότα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v