Κυρίαρχος των φρυδιών; Το brow lamination

Παίρνουμε θέση μπροστά στον καθρέφτη και σου λύνουμε όλες τις απορίες σου για το brow lamination.

Κυρίαρχος των φρυδιών; Το brow lamination

Γράφει η make up artist Μαρία Ραφαέλα Λεμπέση

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της ομορφιάς, υπάρχει μια διαρκής αναζήτηση για τάσεις που επαναπροσδιορίζουν και ενισχύουν τα φυσικά μας χαρακτηριστικά. Μια τέτοια τάση που έχει κατακλύσει τη βιομηχανία της ομορφιάς είναι και το brow lamination. Αυτή η καινοτόμος τεχνική έχει γίνει το μυστικό όπλο για να πετύχετε εκείνα τα τέλεια περιποιημένα, ανορθωμένα φρύδια που είναι στη μόδα. Ας εμβαθύνουμε στον κόσμο των φρυδιών και της συγκεκριμένης τεχνικής, εξερευνώντας τι είναι, τη διαδικασία που συνεπάγεται και γιατί πρέπει να το δοκιμάσουν όσοι αναζητούν την τελειότητα των φρυδιών.

1) Τι είναι το brow lamination;

Το brow lamination είναι μια ημιμόνιμη θεραπεία ομορφιάς που έχει σχεδιαστεί για να επαναπροσδιορίσει και να ενισχύσει το φυσικό σχήμα των φρυδιών σου. Σε αντίθεση με το microblading, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση χρωστικής για να δημιουργήσετε χτυπήματα που μοιάζουν με τρίχες, η συγκεκριμένη τεχνική  λειτουργεί με τις υπάρχουσες τρίχες των φρυδιών σου. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ίσιωμα και τη ρύθμιση των τριχών των φρυδιών στο επιθυμητό σχήμα, δημιουργώντας μια πιο γεμάτη, πιο ομοιόμορφη εμφάνιση αλλά και το βάψιμο με ειδική βαφή ώστε να καλυφθούν κενά και να τονιστεί το σχήμα του κάθε φρυδιού.

2)Ποια είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία του brow lamination περιλαμβάνει  μια προσεκτική σειρά βημάτων που διεξάγεται από έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία. Οπότε ρίξε μια ματιά τι να περιμένεις ή αν έχεις κάνει να προσέξεις τις διαφορές!  

Αξιολόγηση των φρυδιών: Η διαδικασία ξεκινά με μια σύντομη διαβούλευση με τους ειδικούς προκειμένου να συζητήσεις το επιθυμητό σχήμα και στυλ φρυδιών. Ο τεχνικός φρυδιών θα αξιολογήσει τη φυσική ανάπτυξη των φρυδιών σου και θα σου προτείνει ένα κατάλληλο σχέδιο πλαστικοποίησης.

Καθαρισμός φρυδιών: Τα φρύδια καθαρίζονται επιμελώς για να αφαιρεθεί τυχόν μακιγιάζ, λάδια ή υπολείμματα, εξασφαλίζοντας έναν καθαρό καμβά για την τοποθέτηση προϊόντων. 

Τοποθέτηση ειδικού διαλύματος: Το ειδικό διάλυμα είναι μαλακό ώστε να κάνει τη τρίχα πιο εύκαμπτη και να χτενίζεται πιο εύκολα. 

Διαμόρφωση φρυδιού: Ο επαγγελματίας διαμορφώνει το φρύδι με ένα ειδικό εργαλείο ανάλογα με το σχήμα και τη τρίχα που έχει η κάθε περίπτωση ώστε να δώσει ανοδικότητα στο βλέμμα ή να διαμορφωθεί μια καινούργια εκδοχή στο τόξο του φρυδιού.  

Τοποθέτηση δεύτερου ειδικού διαλύματος: Το δεύτερο ειδικό διάλυμα εφαρμόζεται για να ρυθμίσει τα φρύδια στη νέα τους θέση και να παρατείνει τη μακροζωία της διαδικασίας των φρυδιών. 

Βαφή-καθαρισμός φρυδιών: Το τελευταίο βήμα της διαδικασίας περιλαμβάνει τη βαφή και τον καθαρισμό των φρυδιών ώστε να φρεσκαριστούν, να τονιστούν και να καλυφθούν κενά στα φρύδια σου. Οι περισσότερες δεν επιθυμούν τη βαφή γιατί φοβούνται μήπως εμφανιστούν έντονα ή άγρια. Όμως θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να παρακάμψεις το βήμα καθώς ο επαγγελματίας που έχεις εμπιστευτεί θα γνωρίζει ποια απόχρωση σού ταιριάζει, ενώ με την πάροδο των ημερών η ένταση της βαφής μειώνεται από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής.
 

3)Ποια είναι τα οφέλη του brow lamination;
Η συγκεκριμένη διαδικασία περιλαμβάνει μια πληθώρα από πλεονεκτήματα για να μπορέσει να εδραιωθεί στις τάσεις των φρυδιών. Οπότε διάβασε τα βασικά που αναφέρω παρακάτω:

Ενίσχυση στο σχήμα και στο γέμισμα: δημιουργεί την ψευδαίσθηση των πιο γεμάτων, παχύτερων φρυδιών ανασηκώνοντας και ρυθμίζοντας τις τρίχες σε ομοιόμορφη κατεύθυνση.
Χαμηλή συντήρηση: Σε αντίθεση με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης φρυδιών, το brow lamination απαιτεί ελάχιστη συντήρηση. Ξύπνα  με τέλεια διαμορφωμένα φρύδια κάθε πρωί απλά χτενίζοντας τα φρύδια σου ανοδικά.

Ευέλικτη διαμόρφωση των φρυδιών: Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να καλύψει διάφορα στυλ φρυδιών από φυσικό και χνουδωτό έως κομψό και περιποιημένο.

Αποτελέσματα μακράς διάρκειας: Με την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες, καθιστώντας το μια ιδανική ημιμόνιμη λύση για όσ@ επιθυμούν μια μακροχρόνια μεταμόρφωση των φρυδιών.

 4) Aftercare: Η φροντίδα αλλά και η τήρηση οδηγιών μετά τη διαδικασία είναι απαραίτητο για την παράταση των αποτελεσμάτων. Επομένως καλό είναι αποφύγεις να βρέχεις ή να βάψεις τα φρύδια για 24 ώρες. Αντίστοιχα προσπάθησε να αποφύγεις την εφαρμογή με προϊόντα που περιέχουν λάδι καθώς αλλοιώνουν τη διάρκεια και το αποτέλεσμα της διαδικασίας, αλλά και να τρίβεις ή να ακουμπάς τα φρύδια πολύ συχνά. 

Το brow lamination έχει αναμφίβολα κερδίσει τη θέση του ως αλλαγή του παιχνιδιού στον κόσμο της ομορφιάς και ιδιαίτερα στο κόσμο των φρυδιών. Προσφέροντας μια ημι-μόνιμη λύση για την επίτευξη άψογα περιποιημένων φρυδιών, δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι επαγγελματίες εξυμνούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς έχουν βιώσει τη μεταμορφωτική δύναμη αυτής της τεχνικής. Είτε επιθυμείς μια φυσική, θαμνώδη εμφάνιση είτε ένα πιο γυαλιστερό, καθορισμένο τόξο, η ανύψωση φρυδιών έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι των φρυδιών σου σε νέα ύψη, αφήνοντας να φανεί η αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τα τέλεια και καλό-σχηματισμένα φρύδια σου.

Have a beauty-full day!

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v