Οι καλύτερες σοκολατόπιτες της πόλης

Πίτες μπορεί να υπάρχουν πολλές, όμως σαν την σοκολατόπιτα δεν έχει κι αυτά τα κολασμένα sweet spots θα σου επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Οι καλύτερες σοκολατόπιτες της πόλης

Είμαστε γλυκαντζήδες όπως θα έχεις καταλάβει και περήφανα πάντα θα το δηλώνουμε κάνοντας ειδική μνεία στις αγαπημένες μας λιχουδιές. Σήμερα σειρά έχουν οι σοκολατόπιτες για τις οποίες έχουμε θυσιάσει μπόλικες δίαιτες δίχως να το μετανιώσουμε στιγμή. Αν ανήκεις κι εσύ στους chocolate lovers αυτού του πλανήτη θα μας καταλάβεις, αν πάλι όχι λυπούμαστε για το γούστο, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά να αλλαξοπιστήσεις και να βρεθείς στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Για να σου δώσουμε μια παραπάνω ώθηση θα σου μιλήσουμε για τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πρωτεύουσας που φημίζονται για τις σοκολατόπιτές τους.

Εντελβάις

Νικολάου Πλαστήρα 58, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 1557

Από τα πλέον θρυλικά ζαχαροπλαστεία των δυτικών προαστίων, το Εντελβάις σε περιμένει σε ένα off Broadway σημείο του Αιγάλεω για να σε τρατάρει υπέροχα κι έξτρα λαχταριστά γλυκά. Εδώ γίνεται της πάστας στο κάγκελο, καθώς έχουν να λένε για τα ποντικάκια του που ανέθρεψαν γενιές και γενιές πελατών, ενώ ξεχωριστό σημείο αναφοράς αποτελούν οι σοκολατόπιτες του. Αφράτες και σοκολατοσκεπασμένες όσο πρέπει, σε στέλνουν δαγκωνιά τη δαγκωνιά στον παράδεισο. Τα ταψάκια στα 15€.

Κωνσταντινίδης

Δες όλα τα καταστήματα εδώ  

Μπορεί να τον αγαπήσαμε για τα αφράτα, αέρινα μιλφέιγ του, όμως για τους σοκολατολάτρεις της πόλης, ο Κωσταντινίδης «κρύβει» ένα κολασμένο μυστικό που δεν είναι άλλο από την εκπληκτική του σοκολατόπιτα: μια γλυκιά αμαρτία σε οικογενειακό μέγεθος για να τρώει και η μάνα και να δίνει και του παιδιού. Μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει και να κόψεις διαρκείας στον Κωνσταντινίδη.

Bon Appetit

Αριστείδου 32, Καλλιθέα, τηλ.: 21 0957 1693

Δε θα το βρείτε να φιγουράρει στις λίστες με τα γκράντε ζαχαροπλαστεία, τα ίχνη του στο Ίντερνετ είναι ελάχιστα (πέρα από μια καταχώρηση τύπου «Χρυσός Οδηγός»), όμως εμείς εγγυόμαστε για αυτό το απόλυτα cult ζαχαροπλαστείο της Καλλιθέας και σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την σοκολατόπιτά του. Χωρίς υπερβολές, είναι η πιο κολασμένη σε όλον τον πλανήτη.

Ζουμπουρλού

Αισχύλου 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 4854

Η Ζουμπουρλού γεμίζει καθημερινά μέσα από τις μοναδικές της δημιουργίες την γειτονιά μας με ολόφρεσκα αρώματα και γεύσεις που μας προσκαλούν να τις δοκιμάσουμε. Αυτή η «κομφεταρία και πιτασερί» στου Ψυρρή έχει ρέντα στα γλυκά με βάση τη σοκολάτα, αφού μας «αναγκάζει» να αμαρτήσουμε σαν αντικρύσουμε τη βιτρίνα της. Η σοκολατόπιτά της είναι μνημειώδης κι έχει βάλει τέλος σε αμέτρητες δίαιτες που έπεσαν μπρος στον ακατανίκητο γλυκό πειρασμό. Η μερίδα στα 8€

Amazing Chocolate

Ηλιουπόλεως 137, Υμηττός, τηλ.: 21 0962 9886

Σαν μπεις στο Amazing Chocolate του Υμηττού είναι βέβαιο ότι θα αισθανθείς σαν τον Τσάρλι στο Εργοστάσιο Σοκολάτας. Εδώ ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του ζχαροπλαστείου είναι σοκολατένιος και παίρνει διάφορες μορφές δελεάζοντάς σε να δοκιμάσεις τα πάντα. Η σοκολατόπιτα ωστόσο είναι αυτή που σέρνει κόσμο και κοσμάκη από τη μύτη μέχρι τον Υμηττό για ένα πήλινο ταψάκι με την φανταστικοκαταπληκτική γλυκιά λιχουδιά που μοσχομυρίζει βέλγικη σοκολάτα. Το πήλινο στα 17€.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Πλ. Ηρώων 1, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0321 1323

Το ψυγείο-προθήκη του πανέμορφου Γλυκοπωλείου κλέβει την παράσταση με το «χαίρετε», καθώς τα ταχτοποιημένα ταψάκια με τα ολόφρεσκα γλυκίσματα φωνάζουν «είμαι σπιτικό» από μακριά… και να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Εδώ θα βρεις πολλές γλυκές αφορμές για να πάνε κάτω τα φαρμάκια, όμως η σοκολατόπιτα είναι εκείνη που δικαιολογημένα καίει καρδιές άμα τη εμφανίσει και τη δαγκωματιά. Δεν την προσφωνούν τυχαία σαν «Γλυκό της Αγάπης» στον κατάλογο αφού μια μπουκιά και μόνο φτάνει για να αγαπήσεις μέχρι και τους οχτρούς σου. Η τιμή της στα 7€.

Μελίζυμο

Γεωργίου Καφαντάρη 14, Άγιος Ιωάννης, τηλ.: 2109013770

Εδώ και χρόνια όποιος μπει στο Μελίζυμο, φεύγει με κούτες τα γλυκά, αφού προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι έχει πάρει κι ένα έξτρα κομμάτι σοκολατόπιτα, για την οποία φημίζεται τούτο εδώ το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο. Το Μελίζυμο δεν έχει βγάλει τυχαία τόσο καλό όνομα και για αυτό ευθύνεται η κολασμένη συνταγή της αφράτης σοκολατόπιτας, την οποία έτσι και φας μόλις βγει από το λαμαρινένιο ταψάκι ένα λιποθυμικό επεισόδιο θα το πάθεις. Η τιμή του τεμαχίου στα 2,9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v