Έλα να σε γλυκάνουμε στο Περιστέρι

Μην χρονοτριβείς γιατί θα κόψουμε γλυκό στα καλύτερα sweet spots του Περιστερίου κι αν θες να γλείφεις τα δαχτυλάκια σου, πρέπει να μας ακολουθήσεις.

Έλα να σε γλυκάνουμε στο Περιστέρι

Δεν είναι λίγες οι πίκρες που μας κεράσε μέχρι τώρα ο Σεπτέμβρης όμως εμείς αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να βρούμε μια γλυκιά αφορμή για να ξεχαστούμε βρε αδερφέ. Κάπως έτσι λοιπόν κατηφορίζουμε ή ανηφορίζουμε –ανάλογα σε ποια μεριά της Αθήνας βρίσκεσαι- προς το Περιστέρι, που έχουν τον τρόπο τους όπως και να το κάνουμε για να σε γλυκάνουν. Εμείς βάλαμε κάτω χάρτες και google maps και σου βρήκαμε τις πιο λαχταριστές διευθύνσεις, με την ελπίδα να μας κεράσεις και εμάς μια παστούλα για τον κόπο μας.

Sourloulou

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 2105718082

Η Sourloulou στο Περιστέρι είναι ένα κορίτσι ζάχαρη! Εδώ και καιρό είναι η απαραίτητη γλυκοστάση για τους Περιστεριώτες και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, καθώς ετοιμάζει καθημερινά ολόφρεσκες και λαχταριστές γλυκές δημιουργίες.

Οι απίθανοι, αφράτοι λουκουμάδες της, σε μία διαφορετική εκδοχή, με γευστική και ιδιαίτερη πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και τραγανό crumble είναι must επιλογή όπως και το εκμέκ με τσουρέκι αλλά και λιμπιστό cheesecake Ferrero. Αν πάλι είσαι αποφασισμέν@ να κολαστείς τότε πρέπει να ενδώσεις στο εκλέρ φουντουκιού με καραμέλα βουτύρου αλλά και την λατρεμένη πορτοκαλόπιτα που φτιάχνει το γλυκοπωλείο της καρδιάς μας. Τα γλυκά ξεκινούν από τα 3,5€.

Oh My Cake

Δελφών 33, τηλ.: 210-5712300

Ήρθε η ώρα να αφιερώσουμε λίγες γραμμές που θα στείλουν στον έβδομο ουρανό τα αδέρφια μας τους κέικολάγνους. Για αυτό θα πάμε προς το Oh My Cake για να απολαύσουμε αφράτα και μοσχομυριστά κέικ που δεν γίνεται παρά να τα ερωτευτείς, αλλά και να τα λιγουρευτείς με την πρώτη ματιά. Cake slices και Cake creams που δύσκολα θα μπορέσεις να ξεπεράσεις μετά τη δοκιμή τους σε όποια γεύση βάλει ο νους σου σχεδόν κατακλύζουν τον κατάλογο, βάζοντας σε δίλημμα –μη σου πούμε και τρίλημμα- για το τι πρόκειται να παραγγείλεις.

Το oreo και το red velvet κάνει την καρδούλα μας να φτερούγιζει λίγο περισσότερο, ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από τα 3,7€. Ιδανικό μέρος για τουρτοπαραγγελίες γενεθλίων και λοιπών εορταστικών ημερών.

Μέλισσα 
Εθνάρχου Μακαρίου 43, τηλ: 2105711055, 2105759684

Το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο στην άγρια αθηναϊκή δύση φημίζεται για το μιλφέιγ του, στο οποίο κάνει την εξής τσαχπινιά: Χρησιμοποιεί καραμελωμένο φύλλο, η ζάχαρη του οποίου δίνει στις τρεις στρώσεις του θεϊκά τραγανή υφή. Επάνω τους απλώνεται ελαφριά, αέρινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και το αποτέλεσμα καίει καρδιές εδώ και χρόνια. Πέρα από το μιλφέιλ η Περιστεριώτικη Melissa περηφανεύεται για το strawberry mascarpone, το marron chocolat αλλά και για την τάρτα yuzu με πράσινο τσάι matcha, crémeux yuzu και lime μεταξύ άλλων υπέροχων γλυκών επιλογών, οι οποίες ξεκινούν από 4,80€. Οι πειραματισμοί με νέες γεύσεις και πρωτοποριακές συνταγές εξελίσσουν τις γαστρονομικές επιλογές που παρουσιάζει, εμπλουτίζοντάς τες με προτάσεις που ανοίγουν νέα κεφάλαια στην τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής κι αυτό για εμάς τους γλυκολάγνους μόνο καλό μπορεί να θεωρηθεί.

Fatto A Mano

Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ.:2105777407

Στο Fatto a Mano πιστεύουν πως ένα κόσμος γεμάτος αληθινό παγωτό, είναι ένας κόσμος καλύτερος κι εμείς συντασσόμαστε μαζί τους και κατεβαίνουμε και σε πορείες αν χρειαστεί.

Για αυτόν τον λόγο δημιουργούν γεύσεις από αγνές, 100% φυσικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας (φρέσκο γάλα, θυμαρίσιο μέλι, τσικουδιά, θυμάρι, φρέσκο ανθότυρο, μαστίχα Χίου, σαλέπι, λεμόνια, αμύγδαλα), τιμώντας τις υπέροχες δημιουργίες της χώρας μας, και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής τους, την Κρήτη.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, μη χάνεις λεπτό και δοκίμασε παγωτό ρακόμελο ή με φρέσκο ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι, παγωτό με μαστίχα και λεμόνι, παγωτό με κρόκο Κοζάνης και καραμελωμένο καρύδι, παγωτό ρυζόγαλο και τέλος το συγκλονιστικό παγωτό με κανέλα και σταφίδες.

Ραβανί

Ξενοκράτους 52, τηλ.:21 0575 9045

Από τα πλέον φημισμένα ζαχαροπλαστείο του Περιστερίου, το Ραβανί έχει τον τρόπο να σε γλυκαίνει κι εσύ να μην μπορείς να του αντισταθείς. Πριν μας πάρουν πάλι τα σιρόπια αξίζει να σου πούμε ότι εδώ το Ραβανί μπαίνει με άνεση στη λίστα με τα καλύτερα της Αθήνας ολόκληρης το οποίο κι εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού. Από κοντά το γαλακτομπούρεκο, το κανταΐφι και τα τουλουμπάκια ενώ ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στο σούπερ- λαχταριστό προφιτερόλ του.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v