Σαν το προφιτερόλ δεν έχει: Τα καλύτερα του κέντρου

Όσο αφράτα σουδάκια περιχύνονται με σιντριβάνια σοκολάτας εμείς αποτίουμε τον δικό μας φόρο τιμής στα καλύτερα προφιτερόλ της πόλης.

Σαν το προφιτερόλ δεν έχει: Τα καλύτερα του κέντρου

Τα φέραμε από δω τα φέραμε από εκεί και καταλήξαμε σε μια μεγάλη και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια που ισχύει χωρίς ναι μεν αλλά. Άνθρωπο που δεν τρώει προφιτερόλ μην το εμπιστεύεσαι. Αν βρεις κάποιον που σου κάνει κόνξες περί του ανωτέρω ρητού, παρ’ τον αγκαζέ και βουρ στα καλύτερα προφιτερολάδικα της πόλης, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Riviera

Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο Τηλ: 210-9826670

Ξέρεις πολλούς ανθρώπους που θα λέγανε όχι σε ένα τουρτένιο ή πυραμιδένιο προφιτερόλ του Riviera; Εμείς πάλι όχι, γιατί όποιος δοκίμασε είχε μόνο τα καλύτερα να πει για τα κολασμένα δημιουργήματα του αγαπημένου αυτού εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, το οποίο κουβαλά 30 χρόνια εμπειρίας κι αποθέωσης από τους πελάτες στην πλάτη του. Η παχύρρευστη μαύρη σοκολάτα του προφιτερόλ στο Riviera δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις, παρά μόνο με επιφωνήματα θαυμασμού που συνοδεύουν κάθε μπουκιά.

Pap Liber

Ιακωβίδου 10 και Τσίλλερ, Πατήσια, τηλ.: 210 2028066

Συνδυάζοντας τραγανά σουδάκια, πλούσια σε κρέμα, με την μυστική έως τώρα, κρεμώδη σάλτσα σοκολάτας, ο κόσμος των “γλυκατζήδων” δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος μετά από την πρώτη τους επαφή με το ξακουστό και λατρεμένο προφιτερόλ του Pap Λiber. Μιλάμε φυσικά για έναν σοκολατοναό- που δικαίως καμαρώνει για το σήμα κατατεθέν προφιτερόλ του το οποίο ήρθε για να κλέψει τις εντυπώσεις ακόμα και από τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Ανδριάς

Λ.Καποδιστριου 92, Φιλοθέη, τηλ:2102755793

Ένα όνομα, μια ιστορία από το μακρινό 1972 ο Ανδριάς έμαθε σε πολλούς Αθηναίους τί πάει να πει προφιτερόλ. Τα αγνά και ποιοτικά υλικά κι η μαστοριά στην προετοιμασία του έκαναν το προφιτερόλ του Ανδριά ένα από τα πιο φημισμένα της πρωτεύουσας. Μπορείς να το απολαύσεις σε ατομική μερίδα αλλά και σε τούρτα -6-8 νοματαίοι θα χορτάσετε άνετα- ενώ τώρα που καλοκαιριάζει επιβάλλεται να δοκιμάσεις και την παγωτένια εκδοχή του που θα σε κάνεις να γλείφεις τα παγωμένα δάχτυλά σου.

Choureal

Διομείας 2-4 & Ερμού, Αθήνα τηλ.: 21 0331 7883

Το προφιτερόλ θα είναι πάντα εδώ ενωμένο δυνατό για αυτό και ξεφυτρώνουν σποτς στην πόλη για να το αποθεώσουν όπως του αξίζει. Το Choureal κάνει μεγάλο χαμό τα τελευταία χρόνια προσφέροντας στους πελάτες του τη δυνατότητα να συμετέχουν κι αυτοί στη δημιουργία του αφού φτιάχνεται “à la minute”. Τα ευωδιαστά σουδάκια είναι πάντοτε φρεσκοψημένα, μιας και βγαίνουν από το φούρνο ανά μία ώρα, ενώ οι επιλογές της γέμισης είναι αρκετές και τόσο νόστιμες που θα σε βάλουν σε τεράστιο δίλημμα. Εμείς δίνουμε απερίφραστα την ψήφο μας στην πραλίνα φουντουκιού και στα καραμελωμένα φουντούκια. Το οικογενειακό προφιτερόλ κοστίζει 23€.

Sorolop

Μπενάκη και Μεταξά, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1118

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας πάντα ψάχνουμε αφορμή να πάμε προς Εξάρχεια μεριά και να το ρίξουμε στο Sorolop. Κι εδώ που τα λέμε ποιος μπορεί να μας αδικήσει αφού όποιος βρεθεί σε τούτο το γλυκοπωλείο ανεβαίνει όλα τα σκαλιά της απόλαυσης μπουκιά, μπουκιά. Η γυάλινη βιτρίνα του είναι τουλάχιστον όμως εσύ καλά θα κάνεις να ακολουθήσεις την καρδιά σου που χτυπά στον ρυθμό του προ-φι-τε-ρόλ και δεν θα χάσεις. Η τιμή για ένα μπολ 750gr είναι 15,50€ ενώ του κιλού διαμορφώνεται στα 20,70€.

Palet

Λ. Καλαμακίου 16, Άλιμος, τηλ. 210 9828154

Aς ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το Palet ήταν και παραμένει το μοναδικό ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα που έχει μονάδα παραγωγής σοκολάτας. Σε αυτή την βιοτεχνία σοκολάτας λοιπόν ξέρουν από αγνά υλικά και πρωτότυπες γεύσεις επομένως να τους εμπιστεύεσαι ειδικά αν η κουβέντα πάει στο προφιτερόλ. Κρεμώδες, βελούδινο κι αρκούντως λιμπιστικό το προφιτερόλ του Palet βάζει πάντα δύσκολα σε διαιτητικά προγράμματα, καθώς πέρα από τη σοκολατένια του version, μπορείς να το απολαύσεις και με λευκή σοκολάτα έτσι για την τσαχπινιά. Η ατομική μερίδα στα 4,5€ το οικογενειακό μπολ στα 28€.

Ζουμπουρλού

Αισχύλου 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 4854

Η Ζουμπουρλού είναι μία Κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία. Με παραδοσιακά, πολίτικα γλυκά που στάζουν σιρόπι, φρεσκοψημένες πίτες με άρωμα που σας σπάνε τη μύτη, και σοκολατένιες δημιουργίες, που θα ξετρελάνουν τις αισθήσεις είναι ένα από τα πιο δημοφιλή sweet spots του αθηναϊκού κέντρου. Εδώ το προφιτερόλ μπουένο μας βγάζει νοκ άουτ από την πρώτη κουταλιά, μπαίνοντας στην κορυφή της λίστας των καθόλου ένοχων απολαύσεών μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v