Τι είναι η Revolut και γιατί να βγάλεις

Τι είδους κάρτα είναι η Revolut, πόσο κοστίζει, και τι κάνει που δεν κάνουν οι παραδοσιακές κάρτες της τράπεζάς σου; Ένας μίνι οδηγός για αρχαρίους.

Τι είναι η Revolut και γιατί να βγάλεις

Αν δεν ζεις τα τελευταία χρόνια απομονωμένος/η κάπου μακριά από τον πολιτισμό, κατά πάσα πιθανότητα τη Revolut την έχει πάρει κάπου το μάτι σου. Αν ωστόσο δεν έχεις προλάβει να ασχοληθείς, εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες σου τις απορίες σχετικά με το τι κάνει και γιατί να βγάλεις.

Καταρχάς, τι είναι;

Ψηφιακή τράπεζα, απολύτως νόμιμη και καθόλου σκιώδης, με έδρα στη Λιθουανία –που σημαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με τη σειρά του σημαίνει πως όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι ΕΕ έχουν αυτομάτως δικαίωμα διατήρησης λογαριασμού. Αν είχε πάει το μυαλό σου σε μυστήριες offshore και λεφτά που κρύβονται από το ελληνικό δημόσιο, λυπόμαστε που σε απογοητεύουμε.

Η διαδικασία ανοίγματος του λογαριασμού είναι εξαιρετικά απλή: Κατεβάζεις την εφαρμογή, δίνεις το κινητό σου και από εκεί και μετά ακολουθείς τις οδηγίες. Θα σου ζητηθεί να βγάλεις μια selfie και να στείλεις φωτογραφία της ταυτότητάς σου για να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων. Για το άνοιγμα του λογαριασμού, βάζεις μόνο 20€ τα οποία στη συνέχεια έχεις στη διάθεσή σου για να τα ξοδέψεις. Κατά τα άλλα όλη η διαδικασία είναι απολύτως δωρεάν.

Με το που ολοκληρωθεί το άνοιγμα του λογαριασμού, έχεις στη διάθεσή σου την virtual κάρτα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για αγορές και πληρωμές μέχρι να λάβεις την κανονική, φυσική κάρτα στο σπίτι, η οποία είναι επίσης δωρεάν, πληρώνεις μόνο τα έξοδα αποστολής. Στον λογαριασμό σου μπορείς να μεταφέρεις λεφτά απευθείας από την χρεωστική σου, οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας, χωρίς καμία χρέωση.

Τι κάνει δηλαδή που δεν κάνουν οι κάρτες της τράπεζάς μου;

Αν μας ρωτάς, το νούμερο ένα πλεονέκτημα της Revolut σε σχέση με τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών είναι το να μην πληρώνεις κερατιάτικα χρεώσεις μετατροπής συναλλάγματος όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Οι ελληνικές τράπεζες βάζουν «καπέλο» 2,50% σε όποιο νόμισμα δεν είναι ευρώ. Η Revolut τις καθημερινές δεν σε χρεώνει απολύτως τίποτα, τα Σαββατοκύριακα έχει μια χρέωση 1% για όλα τα ξένα νομίσματα. Κι αυτό δεν ισχύει για πληρωμές που κάνεις μόνο όταν βρίσκεσαι στην αντίστοιχη χώρα, αλλά και όταν αγοράζεις κάτι online από χώρα που δεν έχει επίσημο νόμισμα το ευρώ.

Άλλη χρήσιμη δυνατότητα είναι το να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα λεφτά στους φίλους σου χωρίς να μπλέκεις με IBAN και χρεώσεις μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, αλλά πλέον αυτό το κάνουν και οι ελληνικές τράπεζες με το Iris Payments.

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα να φτιάξεις μέσα από την εφαρμογή μια εικονική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσεις για μία και μοναδική ηλεκτρονική συναλλαγή (σε ένα site που ψωνίζεις πρώτη φορά ας πούμε, οπότε ανησυχείς για το πόσο ασφαλές είναι) και μετά θα αυτοκαταστραφεί, οπότε και να κλαπούν τα στοιχεία της δεν σε νοιάζει καθόλου.

Και τέλος, αν θέλεις να μπεις στον μαγικό κόσμο των κρυπτονομισμάτων (αφού διαβάσεις πρώτα, ε; δεν θέλουμε άλλο ένα 1999 στη συνείδησή μας) μέσα από την εφαρμογή της Revolut μπορείς να τζογάρεις να αγοράσεις και να πουλήσεις σε όποιο από τα γνωστά κρυπτονομίσματα θέλεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v