Όχι στην χοντροφοβία των γιορτών

Αν έχεις κουραστεί να διαβάζεις για τα περιβόητα κιλά των γιορτών και για δίαιτες εξπρές μέχρι τα Χριστούγεννα είσαι πολύ φίλος μας.

Όχι στην χοντροφοβία των γιορτών

Τα δέντρα στολίστηκαν, τα φωτάκια κρεμάστηκαν με προσοχή σε μπαλκόνια, εξώπορτες και πυλωτές, τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη γράφτηκαν με την ευχή να αφήσει ο τροφαντός κοκκινοσκούφης το σωστό δώρο κάτω από το δέντρο. Παράλληλα όσο γράφουμε κουραμπιεδάκια σκεπάζονται με ζάχαρη άχνη, δίπλες μελώνονται, και μελομακάρονα περιχύνονται με λευκή ή μαύρη σοκολάτα. Πέρα από τα γλυκά το καλάθι αλλά και το ψυγείο του νοικοκυριού γεμίζει με όσες λιχουδιές βαστάει το πορτοφόλι των ανθρώπων του, οι οποίοι ανυπομονούν «στα ίδια τραπέζια να ξαναβρεθούν» με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ενώ λοιπόν όλοι βρισκόμαστε σε Mood χριστουγεννιάτικο και χαρούμενο έχει ξεκινήσει ήδη η λαίλαπα με τα περιβόητα κιλά των γιορτών. Να σου το ένα άρθρο: «Πώς θα γλιτώσεις τα κιλά των γιορτών;» να σου και το άλλο: «Δίαιτα εξπρές για τα Χριστούγεννα» και κερασάκι στην χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και συντηρητικά τούρτα « Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις την περίοδο των γιορτών». Την ίδια ώρα τα περίεργα βλέμματα σε όσους έχουν παραπάνω κιλά αυτές τις μέρες και το ρίχνουν έξω τρώγοντας κάτι που δεν θεωρείται ευρέως «διαιτητικό» περισσεύουν όπως και οι συμβουλές περί διατροφής στις γυναίκες που ΠΡΕΠΕΙ να μπουν στο περσινό χριστουγεννιάτικο Outfit.

Κάπου ώπα παιδιά γκώσαμε με τις διαίτες και με την χοντροφοβία των παραπάνω κιλών στις γιορτές. Δεν χρειάζεται να ζούμε υπό καθεστώς φόβου επειδή θελήσαμε να φάμε δυο-τρία γλυκά παραπάνω και γιατί θα πάμε από το ένα τραπέζι στο άλλο αυτή την περίοδο. Δεν χρειάζεται να απολογηθούμε σε κανέναν επειδή φάγαμε μια μερίδα κοντοσούβλι παραπάνω και γιατί εξαφανίσαμε τα σοκολατάκια της παλιάς φοντανιέρας της μάνας μας. Ούτε βέβαια επειδή βουτάμε τα τσουρέκια και τα κουλούρια μας στο γαλατάκι μας κάθε πρωί κι ας μην είναι άπαχο.

Είθε αυτά τα Χριστούγεννα να χαρούμε τις στιγμές και την λευτεριά από τους πλείστους περιορισμούς που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια κι ας μην βάλουμε τον αυστηρό διαιτολογικό κόφτη στο φαγητό. Αν πάρουμε και 2-3 κιλάκια παραπάνω δεν χάλασε κι ο κόσμος, ούτε έπεσαν οι ζυγαριές των διατροφολόγων και των personal trainers έξω. Ας απενεχοποιήσουμε τα τσιμπούσια των γιορτών κι ας δυσαρεστήσουμε μια μέρα τους γυμναστές και τα θερμιδόμετρα.

Καλά κι άγια τα αλαβάστρινα και κολυμβηταρένια κορμιά δεν λέμε, αλλά και τα άλλα με τις ραγάδες, τις κοιλίτσες και την κυτταρίτιδα έχουν τη δική τους χάρη. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, την επόμενη φορά που θα κριτικάρουμε κι εμείς μια κοπέλα ή ένα αγόρι με περισσότερα κιλά ενώ απολαμβάνει ένα δίπιτο τυλιχτό, ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα ή ένα υπέρ-σοκολατένιο γλυκό. Ας το θυμηθούμε όταν σκεφτούμε να πούμε ένα χοντροφοβικό αστείο στο χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι κι ενώ πλάι μας θα κάθεται ένας θείος ή μια ξαδέρφη που δεν αισθάνεται άνετα με το ευτραφές σώμα του.

Aυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν θα είμαστε με τα μελομακάρονα και τις δίπλες κι όχι με τα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη. Θα χειροκροτήσουμε την γεμιστή γαλοπούλα και χοιρινή τηγανιά με κάστανο. Θα βγάλουμε το καπέλο σε εκείνον/η που θα απολαύσει το πιάτο του, χωρίς να νιώθει ότι πρόδωσε θανάσιμα τον διαιτολόγο του. Ακόμη θα πατήσουμε λάικ, σε όσους/ες ποζάρουν επιδεικνύοντας περήφανα το αγιοβασιλιάτικο πουλοβεράκι που αγκαλιάζει με χάρη το τροφαντό σώμα τους. Και πού ξέρεις; Ίσως τις επόμενες γιορτές ξεφυτρώσουν ολοένα και περισσότερα άρθρα που θα λένε: «5 τρόποι για να χαρείς τα έξτρα κιλά των γιορτών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v