6 έξυπνα κόλπα για να… χάσετε την κοιλιά

Δείτε έξι πρωτότυπους τρόπους να μην χαλάσετε την δίαιτά σας και να κερδίσετε τις μάχες ενάντια στην κοιλίτσα και τα περιττά κιλά.
6 έξυπνα κόλπα για να… χάσετε την κοιλιά
Το να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε περισσότερο σίγουρα είναι το ιδανικό, αλλά ας το παραδεχτούμε: Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Κι ενώ έχετε όλη την καλή διάθεση, κάποια στιγμή η «ευλαβικότητά» σας κάμπτεται. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε τα παρακάτω «κόλπα» που θα βοηθήσουν τη διάθεση και τον εγκέφαλό σας να ριχτεί με νέα ορμή στον αγώνα για ακόμη λιγότερο λίπος στην κοιλιά – για ακόμη λιγότερα κιλά στην ένδειξη της ζυγαριάς.

*Διακοσμήστε το τραπέζι σας
Ένα όμορφα στημένο τραπέζι σας επιτρέπει να απολαύσετε στ’ αλήθεια το γεύμα σας και να εκτιμήσετε αυτό που τρώτε. Λουλούδια, κεράκια, όμορφα τραπεζομάντιλα, σκεύη και πετσετούλες θα προσδώσουν στο γεύμα σας θετικό πρόσημο, ακόμη κι αν είναι μια φρουτοσαλάτα και όχι ένα burger. Δοκιμάστε να σερβίρετε απλά τρόφιμα, όπως π.χ. το γιαούρτι, σε ξεχωριστά σκεύη, και όχι από το κεσεδάκι και φροντίστε να κόβετε το φαγητό σας σε μικρές μπουκιές, ώστε να το απολαμβάνετε για περισσότερη ώρα, κάτι που θα βοηθήσει το στομάχι σας να επεξεργαστεί το φαγητό καλύτερα.

*Γευματίστε έξω
Και δεν εννοούμε απαραίτητα σε εστιατόρια, κάτι που θα έχει επίπτωση στο πορτοφόλι σας. Εναλλακτικές επιλογές είναι το μπαλκόνι, ο κήπος σας, ένας πάγκος σε ένα πάρκο, πικνίκ στην εξοχή, οπουδήποτε υπάρχει καθαρός αέρας, όμορφο σκηνικό και κόσμος να περνά, κάτι που εγγυημένα σας κάνει να τρώτε πιο αργά, καθώς απολαμβάνετε ταυτόχρονα, χωρίς να το καταλαβαίνετε, τα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Παράλληλα, απολαμβάνετε πιο αργά και «καθαρά» τις γεύσεις που δοκιμάζετε.

*Δώστε χρώμα στο πιάτο σας
Πινελιές χρώματος και όμορφα σχήματα μπορούν να προστεθούν στο πιάτο σας με τη βοήθεια λαχανικών με ζωηρά χρώματα, φρούτων με όμορφα σχήματα και νέες γεύσεις, που θα ερεθίσουν και τα μάτια και τους γευστικούς σας κάλυκες.

*Φάτε μεσημεριανό σε εστιατόριο
Προτιμήστε να επισκεφθείτε ένα καλό εστιατόριο το μεσημέρι παρά το βράδυ – συνήθως οι μερίδες σε lunch μέγεθος είναι μικρότερες από αυτές του βραδινού, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να πιείτε πολύ αλκοόλ το μεσημέρι. Παράλληλα, νιώθοντας την ικανοποίηση ενός γεύματος σε εστιατόριο, το βράδυ δεν θα σας έρθει τόσο εύκολα η όρεξη για «ατασθαλίες» και θα κινηθείτε προς κάτι ελαφρύ.

*Μοιραστείτε το φαγητό σας
Ένας τρόπος είναι να το μοιραστείτε… ηλεκτρονικά. Κι όμως, η συνήθεια χιλιάδων χρηστών του Instagram και του Facebook μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχος στην προσπάθειά σας. Το να φωτογραφίσετε και να μοιραστείτε μια φωτογραφία του φαγητού σας μπορεί να σας κάνει να το εκτιμήστε περισσότερο. Ο άλλος τρόπος να μοιραστείτε το φαγητό σας είναι ο πιο κλασικός: Αφήστε τον σύντροφό σας ή τους φίλους σας να δοκιμάσουν μια μπουκιά από το φαγητό σας: Έτσι αφενός μοιράζεστε τις γεύσεις και αφετέρου γλιτώνετε από μερικές θερμίδες.

*Κάντε… διαγωνισμό
Στη δουλειά, στην παρέα σας, στην οικογένειά σας, στο διαδίκτυο: Παντού υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν όπως και εσείς να χάσουν βάρος ή να ρυθμίσουν καλύτερα τις διατροφικές τους συνήθειες. Θέστε από κοινού στόχους και βάλτε έναν άτυπο διαγωνισμό που θα σας δώσει ώθηση με διασκεδαστικό τρόπο ώστε να μην το βάλετε εύκολα κάτω.

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v