ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Το ζεστό μπάνιο… καίει τις θερμίδες!

Το ξέρατε ότι μπορείτε να κάψετε θερμίδες κάνοντας απλά ένα ζεστό μπάνιο; Κι όμως, είναι αλήθεια!

Το ζεστό μπάνιο… καίει τις θερμίδες!

Οι θερμίδες καίγονται μόνο με διατροφή και άσκηση, κανόνας.

Ή μήπως όχι;

Βρετανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Temperature αναφέρουν πως κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο μπορείτε να κάψετε τις ίδιες θερμίδες με 30 λεπτά περπάτημα.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Loughborough, ένα ζεστό μπάνιο μίας ώρας σε νερό θερμοκρασίας 40 βαθμών, είναι πιο αποτελεσματικό στο – κυριολεκτικά πλάον - κάψιμο θερμίδων από ό,τι ένα γρήγορο περπάτημα.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στο θερμικό σοκ που υφίσταται το σώμα όταν η θερμοκρασία του ανεβαίνει απότομα και προκαλεί καύση μέχρι και 130 θερμίδων, όσο δηλαδή θα καίγαμε με ένα 20λεπτο περπάτημα.

Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν θα πρέπει να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για να γυμναστείτε ή να κάνετε σωστή διατροφή. Όμως δεν είναι κακό να ξέρουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μέσα στην εβδομάδα μπορούμε να έχουμε… καθαρίσει με προσωπική υγιεινή και απώλεια θερμίδων.

Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια!

SPONSORED LINKS

"Αν νιώθεις θλιμμένος ζεις στο παρελθόν. Αν είσαι ανήσυχος, ζεις στο μέλλον. Αν είσαι γαλήνιος, ζεις στο παρόν."

Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.

    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY