Πόσα μικρόβια έχει το smartphone σας;

Νομίζατε ότι το κινητό σας είναι καθαρό; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσα βακτήρια… φιλοξενούνται στην συσκευή σας.
Πόσα μικρόβια έχει το smartphone σας;
Σκεφτείτε πόσες φορές μέσα στην ημέρα αγγίζετε βρώμικες επιφάνειες. Μετά σκεφτείτε πόσες φορές αγγίζετε το κινητό σας σε καθημερινή βάση, χωρίς να έχετε πρώτα πλύνει τα χέρια σας. Ναι, καλά το καταλάβατε, η συσκευή σας είναι ένας πραγματικός… Παράδεισος για κάθε λογής βακτήρια, κάτι που αποδεικνύεται από νέα έρευνα.

Μια ομάδα μαθητών του Πανεπιστημίου του Surrey, έβαλε τα smartphones της σε ειδικές θήκες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια βακτηρίων και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.



Οι συσκευές έβριθαν από βακτήρια, τα οποία συγκεντρώνονται κυρίως στο home button, το οποίο χρησιμοποιούμε περισσότερο. Μάλιστα αρκετά από τα βακτήρια αυτά, δεν είναι μόνο «δικά» μας, αλλά ανήκουν και σε άλλους ανθρώπους με τους οποίους ενδεχομένως να συναναστρεφόμαστε από τον περίγυρό μας.

Ο Δρ. Simon Park, λέκτορας πίσω από την έρευνα του πανεπιστημίου, δήλωσε ότι τα κινητά μας κρατούν κυριολεκτικά αρχείο… επαφών – άνθρωποι τους οποίους αγγίζουμε- με τον ίδιο τρόπο που αποθηκεύουν και τα νούμερά τους.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v