Σούπερ ασκήσεις για λεπτή μέση

Θέλετε μέση… δαχτυλίδι; Δείτε πώς θα σμιλέψετε την περιοχή και θα ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά.
Σούπερ ασκήσεις για λεπτή μέση

Μια λεπτή μέση είναι – αρχικά – θέμα γονιδίων, εν συνεχεία θέμα διατροφής και, τέλος, θέμα άσκησης. Μην περιμένετε να αποκτήσετε λεπτότερη μέση αν έχετε «ανοικτή» λεκάνη ούτε αν δεν προσέχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε. 

Θεωρώντας τα παραπάνω δεδομένα, και συνεχίζοντας στο κομμάτι της άσκησης, οτιδήποτε σας κάνει να αυξάνετε τον μεταβολισμό σας και τις θερμίδες που «καίτε», ενώ παράλληλα γυμνάζει αποτελεσματικά την περιοχή της κοιλιάς, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε λεπτότερη περιφέρεια.

Δείτε παρακάτω μερικές τέτοιες σούπερ ασκήσεις.

Σχοινάκι

Εξαιρετική άσκηση για να μειώσετε τους πόντους της μέσης, αφού αυξάνει τον μεταβολισμό σας και παράλληλα δυναμώνει τους κοιλιακούς. Δύο σε ένα. Μην μείνετε στην παραδοσιακή κίνηση – πάνω κάτω – αλλά δοκιμάστε να στρίψετε τη μέση σας ενώ πηδάτε για να ενεργοποιήσετε ακόμα περισσότερο τους μύες της κοιλιάς.

Ski twists

Για όσους βαρέθηκαν τα jumping jacks, αυτή είναι μια ιδανική εναλλακτική. Γυμνάζει τους στροφείς μύες της μέσης, ενώ παράλληλα «καίει» μπόλικες θερμίδες λόγω έντασης.

Γέφυρες γλουτών

Κανένα πρόγραμμα άσκησης για αδύνατη μέση δεν θα ήταν πλήρες χωρίς κάποια παραλλαγή των «κλασσικών» γέφυρων. Στοχεύουν στους γλουτούς και τους μύες της μέσης, δίνοντας σχήμα στην περιοχή και αυξάνοντας την καμπύλη των γλουτών, κάτι που κάνει τη μέση σας να φαίνεται μικρότερη.

Burpees

Ίσως η καλύτερη άσκηση για εκγύμναση όλου του σώματος. «Δουλεύουν» κάθε μυ, ενώ αν τα συνδυάσετε και με push ups, οι καύσεις εκτοξεύονται.

Bicycle Crunches

Αυτή η παραλλαγή των κλασσικών «ροκανισμάτων» είναι, πέρα από σούπερ άσκηση για κοιλιακούς, και εξαιρετική για αερόβια. «Χτυπάει» ταυτόχρονα μύες των ποδιών και τους μύες της κοιλιάς, ενώ φαίνεται να τους ενεργοποιεί καλύτερα από κάθε άλλη άσκηση για κοιλιακούς.

Vertical Hip Lifts

Ακόμα μια άσκηση που «χτυπά» όλους τους μύες της κοιλιάς και βοηθά στο να αποκτήσετε μια σμιλεμένη μέση.

Πλάγια σανίδα

Στοχεύει στην πλάγια μοίρα των κοιλιακών και σε αντίθεση με τα πλάγια ροκανίσματα δεν «φουσκώνει» την περιοχή, αυξάνοντας την περίμετρο της μέσης σας.

Ρολαρίσματα σε fitball

Κοιλιακών συνέχεια με αυτήν την άκρως απαιτητική και δύσκολη κίνηση, η οποία όμως εγγυάται ότι οι κοιλιακοί σας θα δουλέψουν στο έπακρο. Αν δυσκολεύεστε αρχικά με τεντωμένα πόδια, δοκιμάστε να την κάνετε στα γόνατα.

Απαγωγές ώμων

Μα καλά, τι σχέση έχουν οι ώμοι με τη λεπτή μέση; Καμία. Όμως το οπτικό τρικ που δημιουργείται με ένα ζευγάρι καλοσχηματισμένων ώμων κάνει τη μέση σας να φαίνεται λεπτότερη. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για μια καλοσχηματισμένη πλάτη.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v