Broga: Οι άνδρες βρήκαν την γιόγκα τους

Μία νέα μορφή άσκησης, που συνδυάζει την κλασική γιόγκα με στάσεις που προσφέρονται περισσότερο για το ανδρικό σώμα, έχει αρχίσει να γίνεται μόδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι εμπνευστές της εξηγούν γιατί η Broga είναι ιδανική για άνδρες.
Broga: Οι άνδρες βρήκαν την γιόγκα τους
Αν είσαι άνδρας και νιώθεις ενδοιασμούς ή ότι κινδυνεύει η αρρενωπότητά σου αν γραφτείς σε μαθήματα γιόγκα, στα οποία συμμετέχουν κατά κανόνα μόνο γυναίκες, η Broga δημιουργήθηκε για να απομακρύνει κάθε δεύτερη σκέψη σου. Το όνομα αφορά όχι μόνο τη νέα μορφή άσκησης που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται μόδα στην Αμερική, αλλά και δύο στούντιο που έχουν ανοίξει στην Μασαχουσέτη, αποκλειστικά για άνδρες.

Οι ιδρυτές τους, Robert Sidoti και Adam O’Neill, δημιούργησαν την Broga ως ενδιάμεση λύση για τους άνδρες που αγαπούν την γιόγκα αλλά νιώθουν άβολα στην ιδέα των ομαδικών μαθημάτων με γυναίκες, αλλά και για όσους βαριούνται τα περί σανσκριτικών διαλογισμών και ύμνων που απαιτεί ένα ολοκληρωμένο μάθημα γιόγκα. Η ιστοσελίδα, μάλιστα, του στούντιο διαβεβαιώνει τους άνδρες ότι «η Broga είναι μια μορφή γιόγκα για άνδρες (στην οποία δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορείτε να πιάσετε τα δάκτυλα των ποδιών σας)».

Όπως οι ίδιοι λένε «έρχονται πολλοί άνδρες εδώ, μετά από χρόνια άθλησης, αλλά το σώμα τους μοιάζει φτιαγμένο από τσιμέντο –δεν έχουν καθόλου ελαστικότητα στα πόδια ή τα χέρια».

Η Broga δίνει έμφαση στις ασκήσεις της γιόγκα που αρέσουν περισσότερο στους άνδρες, που μοιάζουν πιο… αρρενωπές (π.χ. σε αυτές περιλαμβάνονται πους-απς ή βαθιά καθίσματα). Αυτές σκοπό έχουν την ενδυνάμωση του κορμού, την τόνωση των μυών, την μείωση του στρες και την καλύτερη στάση του σώματος, ενώ υπόσχονται σημαντική βελτίωση στην φυσική κατάσταση του άνδρα.

Τα στούντιος έχουν διαμορφωθεί με ουδέτερα χρώματα, ενώ αντί για μυστικιστικά soundtracks ανατολίτικου τύπου, από τα ηχεία ακούγονται ήχοι των Black Keys, Radiohead, και Bon Iver. Επιπλέον, οι δάσκαλοι δεν μοιάζουν τόσο με γιόγκις όσο με κοινούς personal trainers.

Αναρωτιόμαστε αν η Broga θα έχει την ίδια απήχηση και στο ανδρικό ελληνικό κοινό…

Πηγή: Time.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v