Άσκηση: Τηρήστε την υπόσχεση σε 5 top γυμναστήρια

Πέντε από τα καλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας υπόσχονται να σας απαλλάξουν από το θερμιδικό φορτίο των ημερών που μόλις πέρασαν, αλλά και να σας βοηθήσουν να τηρήσετε τη δημοφιλέστρη των υποσχέσεων για το νέο χρόνο: αυτή της τακτικής άσκησης.
Άσκηση: Τηρήστε την υπόσχεση σε 5 top γυμναστήρια

Όσοι από εμάς φτιάχνουμε στην αρχή κάθε νέας χρονιάς τη λίστα με τις υποσχέσεις για το νέο έτος που οι Αμερικανοί αποκαλούν ”new year’s resolutions” –είτε με σκοπό να την τηρήσουμε ευλαβικά είτε να την ξεχάσουμε την πρώτη εβδομάδα– έχουμε τις τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο ψηλά στην κατάταξη των προτεραιοτήτων.

Λίγο οι διατροφικές παρεκτροπές της εορταστικής περιόδου, που μας άφησαν… σουβενίρ ένα – δύο κιλά παραπάνω, λίγο ο ήλιος που δε λέει να σταματήσει να λάμπει, θυμίζοντάς μας, στις αρχές Ιανουαρίου, ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, λίγο η καθιστική ζωή που επανυιοθετήσαμε με το που κατεβάσαμε τα χειμωνιάτικα από το πατάρι, η κατάσταση αρχίζει, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, να απαιτεί δραστικά μέτρα.

Δε θα σας επαναλάβουμε τα κλισέ περί ανεκτίμητης αξίας της γυμναστικής, συμβολής της στην υιοθέτηση ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής και στην ευεξία σώματος και πνεύματος. Θα σας παρουσιάσουμε πέντε από τα καλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας και τα προγράμματά τους, για να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε την προαναφερθείσα υπόσχεση, απαλλαγμένοι από το πρόβλημα – δικαιολογία της δυσκολίας στην εύρεση του ”σωστού” χώρου άθλησης.

Holmes Place Health Clubs

Ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, που περιλαμβάνουν εξειδικευμένα προγράμματα ομαδικής και ατομικής εκγύμνασης, πισίνες, γήπεδα squash, spa, Jacuzzi και solarium, όσο και για τους πολυτελείς χώρους και τις exclusive παροχές που έχουν συνδεθεί με το όνομά τους, τα δύο Holmes Place, στο κέντρο της Αθήνας και το Μαρούσι, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Εδώ θα έχετε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μαθήματα Viniyoga, μιας θεραπευτικής μορφής Γιόγκα που παρέχει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε περισσότερα για το σώμα, την ψυχή και την υγεία σας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το εμπνευσμένο από τον Josef Pilates πρόγραμμα Pilates Matwork, με ασκήσεις δύναμης και ευλυγισίας που βελτιώνει άμεσα τη σωστή στάση του σώματος, την ελαστικότητα και την ισορροπία του.

Holmes Place Athens, Εμπορικό Κέντρο ”City Link”, Βουκουρεστίου και Σταδίου 4, τηλ.: 210 3259400

Holmes Place Maroussi, Εμπορικό κέντρο ”Αίθριο”, Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, τηλ. 210 6196791-2

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 7.00 - 00.00, Σάββατο 9.00 – 21.00, Κυριακή 10.00 – 19.00

Ετήσια συνδρομή: Ενδεικτική τιμή 1200 ευρώ, μαζί με την εγγραφή. Η τιμή διαμορφώνεται με βάση το ατομικό σας πρόγραμμα κατά την πρώτη σας επίσκεψη στα Holmes Place, που θα κανονίσετε κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως.

Hilton Sport Academy

Πολύ περισσότερο από ένα ακόμη γυμναστήριο, το Sport Academy στο ξενοδοχείο Hilton είναι ένας ”πολυχώρος” άσκησης, ευεξίας και περιποίησης. Με υπηρεσίες που ποικίλλουν από ομαδικά προγράμματα, όπως σουηδική γυμναστική, pilates και stretching, έως ατομική εκγύμναση με personal trainer, aqua fitness και μασάζ, το Sport Academy αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές σε ό,τι αφορά την ποικιλία των προγραμμάτων.

Από τα πολυάριθμα προγράμματά του, ξεχωρίσαμε το lymphasizer, ένα μικρό τραμπολίνο που χρησιμοποιείται για ήπιες αερόβιες ασκήσεις, η χρήση του οποίου

ισορροπεί και δυναμώνει κάθε κύτταρο του σώματος, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργία των λεμφατικών αδένων, καθώς και τις Ελβετικές Μπάλες, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της αντοχής, την ευκαμψία, το συντονισμό και την ισορροπία και επιτρέπουν στον ασκούμενο να εστιάζει την προσοχή του σε κάθε κύρια ομάδα μυών στο σώμα.

Hilton Sport Academy, Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ.: 210 7257070-2

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 6.00 - 23.00, Σάββατο, Κυριακή: 9.00 - 21.00

Ετήσια συνδρομή: από 1440 ευρώ, all inclusive

Gym Tonic

Οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων, αλλά και όσοι θα ήθελαν να συνδυάζουν την επίσκεψη στο γυμναστήριο με μία βόλτα στην παραλία, σίγουρα θα ενθουσιαστούν με το ”νέο club των fitness maniacs” όπως αυτοχαρακτηρίζεται το Gym Tonic. Με 1.800 τ.μ. σύγχρονων εγκαταστάσεων, εξειδικευμένα προγράμματα, έμπειρους trainers και πολυτελείς χώρους, προσφέρει όλες τις επιλογές που θα χρειαστείτε για να αναθερμάνετε και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας για τη γυμναστική ως τρόπο ζωής.

Προγράμματα όπως τα body bike και Kinesis by Technogym αποτελούν καινοτομίες που εντυπωσιάζουν, παρέχοντας εναλλακτικές λύσεις σε όσους αναζητούν κάτι πέρα από τα όργανα fitness και το aerobic. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο γνωστός χορογράφος Karoly Vamos παραδίδει εδώ μαθήματα Funky Jazz , Hip Hop , Tango και Samba, για να ασκηθείτε με τον πλέον ευχάριστο τρόπο. Στα συν, το Cardio Theatre με ην ατομική σας τηλεόραση, οι εγκαταστάσεις steam bath, sauna και Spa και οι παροχές solarium και αισθητικής.

Gym Tonic, Λεωφ. Βουλιαγμένης 96, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9699470-1

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 7.00 - 01.00, Σάββατο 10.00 – 22.00, Κυριακή 10.00 – 20.00

Ετήσια συνδρομή: 780 ευρώ

Plus Gym

Ένα από τα πρώτα μεγάλα γυμναστήρια που λειτούργησαν στην Αθήνα, το Plus Gym άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1980. Από τότε μέχρι σήμερα, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του, σε ένα χώρο 1.500 τ.μ. σε τρεις ορόφους, το εξειδικευμένο προσωπικό του και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του το έχουν καθιερώσει ως ένα από τα δημοφιλέστερα γυμναστήρια της πρωτεύουσας.

Η μεγάλη ποικιλία ομαδικών και ατομικών προγραμμάτων περιλαμβάνει κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως το Tae Bo, που συνδυάζει αερόβια άσκηση με κινήσεις πολεμικών τεχνών, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, και το Spinning, αερόβιο πρόγραμμα με τη χρήση ειδικών ποδηλάτων. Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Jacuzzi, personal training studio, μαθήματα χορού, massage, sauna, λιπομέτρηση, αισθητική σώματος, κομμωτήριο και nail studio.

Plus Gym, Μεσογείων & Φαραντάτων 4, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7773620, 210 7773810

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 7.00 - 01.00, Σάββατο 09.00 – 22.00, Κυριακή 10.00 – 20.00

Ετήσια συνδρομή: 348 ευρώ

Physis

Από τα πρώτα στις προτιμήσεις των κατοίκων των Βορείων Προαστίων, το γυμναστήριο Physis, στη Δροσιά, παρέχει προγράμματα απόλυτα προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ατομικές ανάγκες, που ποικίλλουν, από τα ”κλασσικά” aerobic, fitness και pilates μέχρι το απολύτως εξειδικευμένο scientific personal training, που περιλαμβάνει τον προσωπικό σας γυμναστή και τη δυνατότητα άσκησης στο δικό σας χώρο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα προγράμματα Men’s Class, διαλειμματική προπόνηση ειδικά για άνδρες, και Total Body, με βαράκια, λάστιχα, step και στρώματα, για αποτελεσματική μυϊκή σύσφιξη σε 55 μόλις λεπτά. Προτεινόμενο, επίσης, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της χορογραφίας, το πρόγραμμα Mix & Match Hi – Low: μοναδικοί συνδυασμοί κατά μήκος και πλάτος της αίθουσας, έντονος ρυθμός και ατελείωτο κέφι θα σας ανεβάσουν τους σφυγμούς και την διάθεση στα ύψη.

Physis, Σολωμού & Ρόδων, Δροσιά, τηλ.: 210 6229904

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 07:00 - 24:00, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 22:00

Ετήσια συνδρομή: 300 ευρώ

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v