Η ώρα της Νεμέας!

Αυτή η περίοδος είναι για μένα αφιερωμένη στα ταξίδια. Από αυτά που ονομάζω "επαγγελματικά", δειλά-δειλά όμως, καθώς διασκεδάζω σε αυτά τόσο πολύ που ούτε ο ίδιος δεν τολμώ να τα θεωρήσω "δουλειά". και το απόλυτο highlight αυτών, δεν είναι άλλο από την επίσκεψη των φίλων και συναδέλφων μου wine communicators από όλο τον κόσμο, για να επισκεφτούμε μαζί τη Νεμέα αλλά και την ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτήν.

Είναι ζήτημα ωρών πλέον. Από την Πέμπτη το μεσημέρι και μέχρι την Παρασκευή το βραδάκι θα καταφτάσουν στη Νεμέα ο Luiz από τις ΗΠΑ, η Karina από την Ινδία, ο Roger από τη Νορβηγία, η Rita από την Ουγγαρία, ο Jonas από το Βέλγιο, η Ana από την Πορτογαλία, ο Magnus από τη Σουηδία, η Karin από τη Βραζιλία και ο (Αμερικάνος) Benjamin από την Ιταλία. Όλοι τους καταξιωμένοι, δημοφιλείς και ιδιαίτερα ενεργά μέλη της οινικής κοινότητας των #winelover στο internet και τα social media. Όλοι μαζί θα επισκεφτούμε τα περισσότερα οινοποιεία της Νεμέας, θα μπούμε στα αμπέλια της, θα περιηγηθούμε στα πολλά και διαφορετικά terroirs της και θα δοκιμάσουμε - ουσιαστικά - όλα τα κρασιά της. Θα γνωρίσουμε τους περισσότερους οινοποιούς της, θα απολαύσουμε την τοπική κουζίνα της και γενικά θα γίνουμε, για λίγες μέρες, Νεμεάτες! Πέρα από τα όρια της ζώνης της Νεμέας, όμως, οι περιηγήσεις μας θα επεκταθούν και στη Μαντινεία, το Άργος, τις Μυκήνες, το Ναύπλιο και ακόμα παραπέρα.

Το ταξίδι αυτό το έχω σχεδιάσει εδώ και καιρό και χαίρομαι που τελικά γίνεται πραγματικότητα. Η Νεμέα ήταν ο πρώτος οινο-τουριστικός προορισμός που επισκέφτηκα όταν άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το κρασί και πάντα ήθελα να της επιστρέψω κάτι από τις όμορφες εμπειρίες που μου χαρίζει τόσα χρόνια, με τον καλύτερο τρόπο που ξέρω: με το να τις μοιραστώ με ανθρώπους που ξέρω ότι θα το εκτιμήσουν, αλλά και οι οποίοι θα το μοιραστούν, με τη σειρά τους, με μεγάλο αριθμό οινόφιλων που τους διαβάζουν και τους ακολουθούν διαδικτυακά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Και δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τους οινοποιούς της Νεμέας - τόσο μεμονωμένα, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, μέσω του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας (Σ.Ο.Ν.) - που αγκάλιασαν αυτή την ιδέα και με βοήθησαν να την κάνουμε πραγματικότητα. Ελπίδα μου είναι με αυτό το ταξίδι να ξεκινήσει μια νέα εποχή εξωστρέφειας και θετικής δημοσιότητας γύρω από τις απίστευτες εμπειρίες που έχει να προσφέρει η Νεμέα, ώστε να παγιωθεί στο μυαλό των φίλων του κρασιού και του οινοτουρισμού εντός και εκτός Ελλάδος ως ένας κορυφαίος προορισμός.

Ο Luiz Alberto, ο ιδρυτής και αδιαφιλονίκητος ηγέτης της κοινότητας #winelover, θα φτάσει πρώτος και μαζί, όσο θα περιμένουμε τους υπόλοιπους, θα κάνουμε και ένα γρήγορο πέρασμα από τον Αττικό αμπελώνα, γιατί θέλω να του γνωρίσω μια παλιά - και αρκετά παρεξηγημένη - φίλη μας: τη Ρετσίνα. Την ερχόμενη Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού στη Νεμέα, θα επιστρέψουμε όλοι μαζί στην Αθήνα, για το πρώτο "hangout" των #winelover στην πόλη μας, όπου όποιος θέλει θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ενδιαφέροντες αυτούς επισκέπτες και να τσουγκρίσει ένα ποτήρι κρασί μαζί τους. Τέλος, με κάποια από τα μέλη της ομάδας που κατάφεραν να "ξεκλέψουν" λίγο έξτρα χρόνο από την δουλειά και τη ζωή τους πίσω στις πατρίδες τους, θα πεταχτούμε μέχρι τη Σαντορίνη για μία σύντομη - αλλά απολαυστική - ξενάγηση στην πατρίδα του Ασύρτικου.

Αν είστε φίλοι του κρασιού και - ταυτόχρονα - ενεργοί χρήστες των social media, θα μπορείτε να ακολουθείτε τις περιπέτειές μας αλλά και να μάθετε λεπτομέρειες για το #winelover Athens hangout της επόμενης Τρίτης, εισάγοντας σε facebook, twitter και instagram τα hashtags #winelover και #nemeawinetour2014.

Ευχηθείτε μας Καλό Ταξίδι και στο επανιδείν!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v