O Gaultier δημιουργεί προς τιμήν της Μ. Μερκούρη

To Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη προσκάλεσε τον διεθνή σχεδιαστή μόδας Jean Paul Gaultier να δημιουργήσει συλλεκτικά αντικείμενα με έμπνευση από τη Μελίνα, όπου όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατίθενται αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύματος. 



Ο ίδιος επέλεξε να της αφιερώσει το σήμα κατατεθέν του, τις λευκές και μπλε ρίγες, σε δύο εκδοχές, μαρινιέρα και t-shirt, βασιζόμενος σε δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από τους θρυλικούς φωτογράφους Douglas Kirkland και Bill Yoscary που τις παραχώρησαν δωρεάν. 


Ο Jean Paul Gaultier επιμελήθηκε το σχεδιασμό της συλλεκτικής μαρινιέρας και του συλλεκτικού t-shirt που φέρουν την υπογραφή του και παράχθηκαν σύμφωνα με τις ποιοτικές του προδιαγραφές στην Ελλάδα.


Η μαρινιέρα, χαρακτηριστικό στοιχείο στην γκαρνταρόμπα της Μελίνας, αναδεικνύεται σε διαχρονικό σύμβολο του στιλ για γυναίκες και άνδρες. Τα δύο αντικείμενα πωλούνται σε περιορισμένο αριθμό στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στα πωλητήρια και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη και στη boutique Luisa στην Αθήνα. Οι τιμές πώλησης είναι 60 ευρώ για το T-shirt και 80 ευρώ για τη μαρινιέρα.


H παρουσίαση της μαρινιέρας και του t-shirt θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Απριλίου στις 19:00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη μέσα από ένα δημιουργικό installation που επιμελείται η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Εύα Νάθενα.  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ιδρύματος στο:  www.melinamercourifoundation.com


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v