14η Athens Xclusive Designers Week 1η και 2η ημέρα

Με μια λαμπερή έναρξη ξεκίνησε την Παρασκευή η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, αποκαλύπτοντας τις τάσεις της μόδας για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014, στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής, με τις επιδείξεις 3 σημαντικών Ελλήνων σχεδιαστών. 




Ο Πάνος Παπαδόπουλος, ο Έλληνας σχεδιαστής που διαπρέπει στη Σουηδία και παγκοσμίως με το brand PANOS EMPORIO, έφερε καλοκαιρινό αέρα στην πασαρέλα της AXDW με μοναδικά μαγιό και αέρινες δημιουργίες. 



Η επίδειξη αυτή αποτέλεσε την 1 η επίσημη παρουσίαση της συλλογής PANOS EMPORIO, στην Ελλάδα και συνοδεύτηκε με την παρουσίαση της σειράς των τριών νέων αρωμάτων του οίκου!


Ο καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής Makis Tselios, κατέπληξε το κοινό με την καλοκαιρινή συλλογή του Collection Atelier 2014 για τη γυναίκα και τον άνδρα, επηρεασμένη από εποχή 1920-1930. Μακριά κιμονό από μεταξωτά υφάσματα και φορέματα crepe satin και μουσελίνες απλικαρισμένα με δαντέλα, με κυριάρχο τόνο το λευκό πρωταγωνίστησαν συνοδευόμενα από τη live jazz-swing μουσική των Star Motel.




Οι εκκεντρικές Deluxe Street Wear δημιουργίες και τα αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες της συλλογής Apostolos Mitropoulos for Underground και το Ancient Greek concept της συλλογής Underground έκλεψαν τις εντυπώσεις και ενθουσίασαν τους καλεσμένους της διοργάνωσης.



Η 2 η μέρα  της AXDW συνεχίστηκε με τις προτάσεις 4 σημαντικών Ελλήνων σχεδιαστών για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014 επί της πασαρέλας και πολλά παράλληλα δρώμενα.

Ο Laskaris επεφύλασσε για τους καλεσμένους του ένα ονειρικό show γεμάτο ρομαντισμό: αέρινες παρουσίες, γοργόνες των παραμυθιών και άκρως θηλυκές δημιουργίες με διαφάνειες σε παλ τόνους και χειροποιήτες λεπτομέρειες μετέφεραν τους καλεσμένους σε μια φαντασιακή ατμόσφαιρα! 


Η Athina Korda έκανε ένα πολύ δυναμικό ντεμπούτο στην πασαρέλα με το ιδιαίτερο στυλ και τις γεωμετρικές γραμμές της συλλογής της, που συνδύαζε διαφορετικά υλικά και σκούρα χρώματα.


Ο Valtadoros παρουσίασε τη νέα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2014 με θέμα το Galactic Butterfly των Μάγιας.  Τα ζωντανά χρώματα και τα έθνικ σχέδια της συλλογής, που συνδέονται άμεσα με την ‘’πεταλούδα΄’ των Μάγιας, έδωσαν στη συλλογή ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και εντυπωσίασαν με την ένταση  τους. 


Ο Χρήστος Πετρίδης, παρουσίασε μια haute couture συλλογή 15 δημιουργιών για τον οίκο Faliakos by Petridis, σε έντονο κόκκινο χρώμα με προφανείς επιρροές από τους Τσάρους της Ρωσίας. Την επίδειξη έκλεισε μια μοναδική δημιουργία σε λευκό!



Η Athens Xclusive Designers Week, που πάντα στηρίζει ουσιαστικά την Ελληνική μόδα, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές, του Μιχάλη Ασλάνη και να αποδώσει τον ελάχιστο δυνατό φόρο τιμής στη 40χρονη πορεία του στην Ελληνική μόδα, δημιούργησε ένα ειδικό εκθεσιακό αφιέρωμα, το οποίο είναι ανοικτό στο κοινό για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v