Fashion room service XXL

H χειμερινή εκδοχή του FASHION ROOM SERVICE υποστηριζόμενη από  τη  δημιουργική ομάδα του περιοδικού OZON RAW, πραγματοποιήθηκε σε 3 ξενοδοχεία της Αθήνας και μία σχολή μόδας: Fresh Hotel, Grecotel Pallas Athena, City Circus Hostel και το Fashion Workshop by Vicky Kaya. Για ένα απόγευμα φιλοξενήθηκαν πάνω από 40 καταξιωμένοι και ανερχόμενοι σχεδιαστές και brands παρουσιάζοντας ένα pop-up πανόραμα της τρέχουσας σκηνής της μόδας και των τάσεων στη χώρα μας. Δείτε μερικές από τις συμμετοχές που ξεχώρισα:


Με τον Περικλή Κονδυλάτο και τον Λάκη Γαβαλά


Ο Περικλής Κονδυλάτος είναι από τους σχεδιαστές κοσμημάτων, που σου προκαλούν το ενδιαφέρον με τις εκκεντρικές και ιδιαίτερες δημιουργίες τους! Η συλλογή του για το  Φθινόπωρο - Χειμώνα 14 -15 ονομάζεται The crash collection. Τα κοσμήματα της συλλογής είναι κατασκευασμένα από vintage σήματα αυτοκινήτων που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, όμορφα περιδέρια στα σκούρα χρώματα του χειμώνα που κουβαλούν τη δική τους ιστορία. 



To brand Aumorfia είναι δημιούργημα της interior and graphic designer Θεανώς Ποταμιάνου.


Με βασικό υλικό το δέρμα σε διάφορες μορφές του, τα αξεσουάρ Aumorfia χαρακτηρίζονται από τις καθαρές γραμμές, και τον αυστηρά γεωμετρικό, σχεδόν αρχιτεκτονικό, χαρακτήρα τους που προσδίδει στο δέρμα, ταυτόχρονα, μια κομψή, δυναμική και μινιμαλιστική αίσθηση!  



Η ΜALIYA με σήμα κατατεθέν τα oversized κοσμήματα & statement κολιέ από plexiglass σε συνδυασμό με άλλα υλικά, έχει ως πηγή έμπνευσης το ΜΟΤΟ «η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράς “βαρετά” πράγματα». 


Οι συλλογές της είναι γνωστές για τα εντυπωσιακά κοσμήματα, αξεσουάρ, δερμάτινες τσάντες και σανδάλια που δημιουργούν trends και μόδα ενώ προσφέρουν μοναδικά looks που έχουν υιοθετήσει celebrities, stylists & stars της ελληνικής showbiz, αλλά και μεγάλος αριθμός από θαυμαστές, που τα έχει ξεχωρίσει για το μοναδικό τους στυλ και ύφος. 



Η Νεφέλη Παπαναγιώτου είναι η σχεδιάστρια κοσμημάτων που βρίσκεται πίσω από το ανερχόμενο brand Architectural Fashion by Nefelia. Πρόκειται για μία νέα, ταλαντούχα σχεδιάστρια που φτιάχνει κοσμήματα από plexiglass, μέταλλο και σχοινί. Οι σπουδές της στην αρχιτεκτονική έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις δημιουργίες της. Τα κοσμήματά της είναι σε έντονα χρώματα, αυστηρή σχεδίαση με μία φουτουριστική διάθεση. Το πλέξιγκλας, με ακρίβεια κομμένο, χρησιμοποιείται σε πολλαπλές στρώσεις και κάθε κόσμημα συναρμολογείται με βίδες και άλλα βιομηχανικά υλικά. 



Η Αλίκη Στρουμπούλη, MA Royal College of Art (Λονδίνο) και απόφοιτος του τμήματος γλυπτικής της Ανωτάτης  Σχολής Καλών Τεχνών (Αθήνα), σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα χρησιμοποιώντας αντικείμενα ‘ready mades’ από τη καθημερινότητα. Τα έργα της αποτελούν κομμάτια μιας ιστορίας, η οποία επαναλαμβάνεται. Μια ιστορία που αναζητά μορφή και οντότητα μέσα από τη γλυπτική, τη φωτογραφία, το κόσμημα και την κατασκευή.


Η δαντέλα ειναι το βασικό στοιχείο κάθε συλλογής dent’elle. Τα ρούχα έχουν ένα ρομαντικό και Boho αέρα, κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό, σχεδιασμένο με μια ξεχασμένη αθωότητα και κατάλληλα υφάσματα. Υφάσματα αέρινα, σε παστέλ αποχρώσεις συνδυασμένα με χειροποίητες δαντέλες, που κάνουν την κάθε γυναίκα να νιώθει όμορφα.


Με σύμβολο το μουστάκι και με μότο το ”keep fred because normal’s boring” το FRED αφήνει το δικό του αποτύπωμα στο χώρο της μόδας. Ένα fashion brand με κύρια χαρακτηριστικά το στυλ και το ξεχωριστό σχεδιασμό, που απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που αγαπά τη μόδα και θέλει να ανακαλύπτει ό,τι νέο!



Οι Studiolav, Λουκάς Αγγέλου και Βάσω Ασφή γνωρίστηκαν στο Central St Martins στο Λονδίνο, όπου σπούδαζαν βιομηχανικό σχέδιο. Σχεδιάζουν κυρίως μικρά έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι και “παντρεύουν” το μοντέρνο με το παραδοσιακό.  Πιάτα εμπνευσμένα από τα μοτίβα της παραδοσιακής υφαντικής και τους αρχαιοελληνικούς κίονες. Μαύρα μολύβια σε σχήμα σταυρού. Το «Atlas Shopper», εμπνευσμένο από τον χαρακτηριστικό μπλε-λευκό τενεκέ λαδιού και φέτας που μετατράπηκε σε τσάντα για τα ψώνια. 


Το σετ σφραγίδων φτιαγμένο από ξύλο ελιάς σε σχήμα πυραμίδας σε δύο ανάγλυφα σχέδια, πιε ντε πουλ και ψαροκόκκαλο, που δίνουν στα μπισκότα σας στυλ!!! 





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v