Η πιο οικονομική λύση

Η πιο οικονομική λύση για τις μετακινήσεις μας, εξακολουθεί να είναι η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Η πιο οικονομική λύση
του Σπύρου Ρέκκα

Η πιο οικονομική λύση για τις μετακινήσεις μας εξακολουθεί να είναι η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Για παράδειγμα, αν αποφασίσετε να κάνετε ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη μόνο για τα διόδια θα πληρώσετε περίπου 63 ευρώ. Η δαπάνη για τα καύσιμα εξαρτάται από το μοντέλο που έχετε, τον τρόπο που οδηγείτε και βέβαια το είδος καυσίμου το οποίο καταναλώνει ο κινητήρας. Σίγουρα την πρώτη θέση παίρνει η περίπτωση καύσης φυσικού αερίου, ακολουθεί το υγραέριο, το ντίζελ και τελευταία είναι η βενζίνη.

Διαβάζοντας την είδηση ότι η TPAINOΣE προετοιμάζεται για την μεγάλη αναβάθμιση της σταθερής συγκοινωνίας, σκέφθηκα πόσο πιο οικονομικά και οικολογικά θα γίνεται το μελλοντικό μας ταξίδι σε αγαπημένους προορισμούς.

Αν όλα πάνε καλά, στο τέλος του 2016 μετά την ανακατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Aθήνας – Θεσσαλονίκης, το ταξίδι θα διαρκεί τρεις ώρες και ένα τέταρτο. Σήμερα απαιτούνται τουλάχιστον έξι ώρες.

Και η Πάτρα όμως θα έρθει πιο κοντά στην Αθήνα, αφού σε δυο ώρες θα φθάνουμε στην όμορφη πόλη. Τώρα το ταξίδι διαρκεί 3,5 ώρες. Ειδικά για την Πάτρα, το κέρδος είναι μεγαλύτερο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κατ' ευφημισμον εθνικός δρόμος Αθηνών - Πατρών είναι ο χειρότερος και ο πιο ανασφαλής στην Ελλάδα.

Επίσης το ταξίδι μας θα είναι πιο άνετο, λόγω των νέων βαγονιών και της σύνδεσης με το διαδίκτυο μέσω Wi-Fi. Αν οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ακολουθήσουν πιο φιλική εμπορική πολιτική, θα μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας στην πόλη και στη γύρω περιοχή. Δηλαδή, θα πλησιάσουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα στις μετακινήσεις μας, μειώνοντας το κόστος και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v