Πώς θα ήταν ένα… ρεαλιστικό ραντεβού;

Επειδή καλά τα ρομάντζα και οι μεγάλες προσδοκίες, αλλά έχουμε 2017 και μερικά πραγματάκια έχουν αλλάξει.
Πώς θα ήταν ένα… ρεαλιστικό ραντεβού;
Κανονίσατε να βγείτε. Ετοιμάστηκες, έβαλες τα καλά σου, νιώθεις πως θα είναι μια τέλεια βραδιά. Και, ναι, περιμένεις να είναι και ρομαντική βραδιά. Επειδή αν δεν γίνουν τα ρομαντικά πράγματα στις αρχές, πότε θα τα κάνετε;

Έχουν, όμως, αλλάξει τα δεδομένα, και αυτά που κάποτε θεωρούνταν το απόλυτο savoir vivre του ραντεβού… δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα συμβούν. Κι επειδή θέλουμε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, σου φτιάξαμε μια μικρή λίστα. Καλά, λοιπόν, θα ήταν…

…αν πλήρωνε όλο το λογαριασμό, αλλά α) δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, και β) ακόμα κι αν το κάνει, δεν σημαίνει πως θα το κάνει κάθε φορά.

…αν σου άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου για να βγεις, όπως στις ταινίες, αλλά – αλήθεια – το κάνει ακόμα ο κόσμος αυτό;

…αν σου έστελνε την επόμενη κιόλας μέρα να σου πει τι ωραία που πέρασε, αλλά ο κόσμος έχει και δουλειές.

…να δεις πάνω του κάτι ολοκαίνουριο, κάτι που δεν είχες παρατηρήσει στις παλιές σου σχέσεις, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας—όλοι μας κάποια στιγμή θα κάνουμε προβολή τα τραύματα του παρελθόντος στις νέες μας σχέσεις.

…να σου φερθεί σαν να είσαι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του εκείνη τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ζόρια τραβάει στην ζωή του ένας άνθρωπος. Βέβαια, αν βγάλει το κινητό του κι αρχίσει να κάνει scroll, σήκω και φύγε.

…να βρίσκεται εκεί και να σε περιμένει πέντε λεπτά πριν την ώρα που είπατε να βρεθείτε, αλλά η αργοπορία είναι ανθρώπινο λάθος. Επίσης, αν αργήσεις κι εσύ, δεν έχεις δικαίωμα να το απαιτείς αυτό.

…να σταματήσει να φλερτάρει με άλλο κόσμο, αλλά μέχρι να καθορίσετε αν αυτό που έχετε είναι σχέση, και αν είναι μονογαμική, έχετε και οι δύο το ελεύθερο να κάνετε ό,τι θέλετε.

…να κρέμεται απ’ τα χείλη σου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα μιλάς 100% του χρόνου εσύ. Αυτό είναι αγένεια.

…να προσπαθεί να βρίσκει χρόνο για να περνάτε μαζί, αλλά μην περιμένεις να είσαι και το κέντρο του κόσμου του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v