Αυτά που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά από έναν χωρισμό

Αυτά είναι τα χειρότερα πράγματα που θα θες να κάνεις μετά από έναν χωρισμό, κι εμείς σου λέμε γιατί πρέπει να τα αποφύγεις.
Αυτά που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά από έναν χωρισμό
Οι χωρισμοί πονάνε. Κάθε φορά που μια σχέση τελειώνει, ξεκινά μια σκοτεινή περίοδος, διαφορετική για τον καθένα, αλλά ταυτόχρονα και κάπως… ίδια. Ο κοινός παρονομαστής θα λέγαμε πως είναι οι τάσεις αυτοκαταστροφής. Και από αυτές ακριβώς θα προσπαθήσουμε να σε σώσουμε. Ιδού, λοιπόν, τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μετά από έναν δύσκολο χωρισμό.

Μην κρατάς επαφές
Σίγουρα, αν η σχέση ήταν σημαντική, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι χρειάζεστε και οι δύο χρόνο για να ηρεμήσετε. Να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά, να θρηνήσετε την σχέση που μόλις τελείωσε και μετά – αν το επιθυμείτε και οι δύο – να αρχίσετε ξανά να έχετε επαφές. Και, μιλώντας για επαφές…

Μην κάνεις σεξ (μαζί του)
Ναι, το σεξ ήταν καλό. Ναι, γνωρίζετε ο ένας το σώμα του άλλου καλύτερα κι από το δικό σας. Είναι μια παγίδα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα πέσουν μετά τον χωρισμό. Το σεξ με τον πρώην σου μπορεί να είναι καλύτερο (και πιο εύκολο) από το να βρεις κάτι καινούριο, αλλά η κατάληξη θα είναι πάντα η ίδια· ακόμα περισσότερα πληγωμένα αισθήματα.

Μην αρχίσεις να μιλάς στους φίλους του
Ίσως να θέλεις να ρωτήσεις αθώα τι κάνει. Ίσως να βρήκες σαν δικαιολογία μια μπλούζα που ξέχασες σπίτι του, αλλά δεν θες να την ζητήσεις απ’ τον ίδιο. Ίσως – ακόμα χειρότερα – να θες να υποκριθείς πως όλα είναι καλά και να συνεχίσεις να μιλάς στους φίλους του, λες και δεν πηγαίνουν πακέτο με τον υπόλοιπο χωρισμό. Γλύτωσε από την ντροπή και άσε το κινητό σου κάτω.

Μην σκέφτεσαι την εκδίκηση
Τι θα του κάνεις; Θα του πετάξεις αυγά στο αυτοκίνητο; Θα πας στο στέκι του με κάποιον καινούριο για να του μπεις στο μάτι; Θα αποκαλύψεις τα βρώμικα μυστικά του σε όλους; Η εκδίκηση δείχνει απλά πως δεν έχεις επίπεδο. Με την ίδια λογική…

Μην προσπαθείς να “κερδίσεις”
Δεν ξέρουμε από πού ξεκίνησε όλη αυτή η ιδέα ότι κάποιος από τους δύο πρέπει να “κερδίσει τον χωρισμό”, αλλά ξέρουμε πως δεν αξίζει. Γιατί αυτά που θα πρέπει να κάνεις θα σε σκοτώσουν. Θα πρέπει να υποκριθείς ότι όλα είναι καλά και να προσπαθείς να χαμογελάς. Θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να βρει αμέσως μια καινούρια σχέση. Θα πρέπει να πιέσεις στην άκρη κάθε τι που αισθάνεσαι και να σκέφτεσαι μονάχα “τι θα πει ο κόσμος”. Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ο υπόλοιπος κόσμος. Το μόνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είσαι εσύ, τα αισθήματά σου, και το να ξεπεράσεις αυτή τη χαμένη σχέση όσο λιγότερο επίπονα γίνεται.

Θοδωρής Διάκος


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v