Πώς να κερδίσεις έναν ντροπαλό άντρα

Σου άρεσε κάποιος, μα είναι πολύ ντροπαλός; Μην απογοητεύεσαι, και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να τον κερδίσεις!
Πώς να κερδίσεις έναν ντροπαλό άντρα
Μερικά αγόρια είναι κλεισμένα στο καβούκι τους. Είτε έχουν ανασφάλειες, είτε είναι κοινωνικά αδέξια, το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν την πρώτη κίνηση. Ίσως ούτε και την δεύτερη. Τι κάνεις, λοιπόν, όταν σου αρέσει ένα τέτοιο αγόρι;
Παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Μην το πάρεις προσωπικά
Δεν είναι ντροπαλός μόνο μαζί σου, και δεν σημαίνει ότι τον φοβίζεις συγκεκριμένα εσύ. Το πιο πιθανό είναι να νιώθει γενικά άβολα με τους ανθρώπους· είναι στην φύση του. Προσπάθησε να παρατηρείς πότε νιώθει πιο άνετα, και φρόντιζε να μην πατάς (με άσχημο τρόπο) τα κουμπιά του.

2. Μίλησέ του πρώτη
Αν τον προσεγγίσεις εσύ, τα συναισθήματά του θα είναι λιγότερο φόβος προς το άγνωστο, και περισσότερο ανακούφιση που δεν θα χρειαστεί να καταβάλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να σε πλησιάσει πρώτος. Και χαρά, επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να σε πλησιάσει πρώτος, που σημαίνει ότι αν δεν έκανες κίνηση, θα σε είχε χάσει.

3. Μην υποτιμάς τα social media
Οι ντροπαλοί άνθρωποι νιώθουν πολύ πιο άνετα να μιλούν μέσα από ένα chat, καθώς μπορούν να σκεφτούν καλύτερα τι θα σου απαντήσουν. Τους δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας στην αρχή μιας γνωριμίας. Επιπλέον, όλοι μας έχουμε μία κάπως διαφορετική περσόνα στους online λογαριασμούς μας—η δική του σίγουρα θα είναι πιο ανοιχτή και ομιλητική.

4. Τόνωσε την αυτοπεποίθησή του
Κάνε τον να νιώσει πιο άνετα μαζί σου, δείχνοντάς του ότι εκτιμάς τον τρόπο σκέψης του και το χιούμορ του. Συνήθως, δεν του δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλο τον χαρακτήρα του με τους ανθρώπους, άρα όσο περισσότερο τον αφήνεις να νιώσει καλά μαζί σου, τόσο πιο γοητευτικός μπορεί να γίνει.

5. Μάθε να διαβάζεις τις πράξεις του
Μπορεί ο νέος σου φίλος να μην τα πάει πολύ καλά στα προφορικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα σου δείξει πόσο του αρέσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις την συμπεριφορά του, και θα καταλάβεις πώς νιώθει για ‘σένα – όπως και πότε αρχίζει να νιώθει αμήχανα. Η γλώσσα του σώματος δεν λέει ποτέ ψέματα!

6. Κανόνισε εσύ
Τέλος, και πιο σημαντικό, όταν είναι να βγείτε, ανάλαβε δράση εσύ. Μην τον καλέσεις σε κάποιο μέρος με πολύ κόσμο, ούτε κάπου που ίσως νιώσει άβολα. Πόσο μάλλον, τα ντροπαλά άτομα είναι οι πρώτοι που θα συμφωνήσουν σε ένα πιο πριβέ ραντεβού, χαλαρά, στο σπίτι με ταινία. Ρώτα τον αν θα ήθελε να βρεθείτε, και κάνε την πρότασή σου με ευγενικό τρόπο. Πάμε στοίχημα ότι θα καταλάβει πόσο πολύ σου αρέσει, και σύντομα θα τον έχεις όλο δικό σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v