Οι άνθρωποι που θα πάρεις τηλέφωνο μόλις χωρίσεις

Μόλις χώρισες. Ή σε χώρισαν. Ο πόνος σου είναι μεγάλος, και δικαιολογημένος. Κι αυτά είναι τα πρώτα άτομα που θα τον ακούσουν.
Οι άνθρωποι που θα πάρεις τηλέφωνο μόλις χωρίσεις
Χωρισμός. Και μόνο η λέξη μπορεί να στείλει ανατριχίλες σε ολόκληρο το σώμα. Ας σκεφτούμε το υποθετικό σενάριο ότι μόλις χώρισες. Ή, στην χειρότερη, ότι σε χώρισαν. Νιώθεις πως η καρδιά σου είναι χίλια κομμάτια, η απουσία έχει ήδη αρχίσει να στοιχειώνει κάθε γωνιά του σπιτιού σου και το μυαλό σου πετάει την μια τρελή ιδέα μετά την άλλη. Αυτό που χρειάζεσαι είναι υποστήριξη. Και αυτά είναι τα άτομα απ’ τα οποία λογικά θα την λάβεις.

1. Η κολλητή σου
Θα έρθει στο σπίτι. Θα φέρει φαγητά χωρίς να υπολογίζει τις θερμίδες. Θα σε γεμίσει με θετικά σχόλια και με αγάπη, αλλά ποτέ με οίκτο. Για να σου φτιάξει το κέφι, θα σε βγάλει έξω για να σε πείσει να γιορτάσεις το ότι είσαι πάλι single. Εναλλακτικά, θα κουρνιάσει μαζί σου στον καναπέ και θα κάνετε μαραθώνιο όλες τις σεζόν του Game of Thrones – επειδή το Sex & the City είναι πολύ ξεπερασμένο, κι επειδή νιώθεις πως η βία του Game of Thrones αντικατοπτρίζει με μεγάλη ακρίβεια τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις στον πρώην σου. Στο τέλος, θα είναι δίπλα σου μέχρι η ψυχολογία σου (και η μυρωδιά σου) να επανέλθουν σε ανθρώπινα επίπεδα.

2. Οικογένεια
Η μάνα σου, η αδερφή σου, ο ξάδερφός σου που μεγαλώσατε μαζί και ξέρετε τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Οποιοσδήποτε σε ξέρει από μωρό παιδί και μπορεί να σου θυμίσει πόσο κουλ άτομο ήσουν πριν μπεις σ’ αυτή την καταδικασμένη σχέση. Είναι, επίσης, τα άτομα που θα σου μιλήσουν ειλικρινά, και μπορεί μεν να σου πουν το κλασικό «Εγώ ποτέ δεν τον συμπάθησα», αλλά θα φροντίσουν να σε ενημερώσουν και για τα δικά σου λάθη. Οι συζητήσεις μαζί τους δεν θα είναι πάντα οι πιο ευχάριστες, αλλά ξέρεις πόσο σ’ αγαπούν, και το χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή.

3. Κάποιον άλλο πρώην
Ξεκάθαρη κίνηση απελπισίας. Θέλεις να λάβεις επιβεβαίωση. Θέλεις να νιώσεις ξανά κάποιο, οποιοδήποτε συναίσθημα. Δεν σε ενδιαφέρει που είναι άλλος ένας πρώην – άλλο ένα άτομο, δηλαδή, που κατέληξε να σε πληγώνει. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μην αντιδράσει περίεργα, να μη σου κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα, και να σου πει να περάσεις απ’ το σπίτι του. Πριν καν βγεις από την πόρτα, ξέρεις πως θα το μετανιώσεις – αλλά εμείς δεν μπορούμε να σε σταματήσουμε.

4. Ο ντελιβεράς
Θα ανοίξεις την πόρτα με τις πιτζάμες. Ίσως να έχεις τα χάλια σου. Αλλά ο ντελιβεράς έχει σίγουρα δει χειρότερα, και το γεγονός ότι δεν θα σε κρίνει σιωπηλά με το βλέμμα του είναι αρκετό για να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου για περίπου δέκα λεπτά. Εντάξει, σίγουρα βοηθούν και τα σουβλάκια ή η πίτσα. Μην φλερτάρεις με τον ντελιβερά. Προσπαθεί απλά να κάνει την δουλειά του.

5. Ο ορκισμένος εργένης φίλος σου
Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο. Είναι ο τύπος που δεν γνωρίζει το concept του δεύτερου ραντεβού, και που όλη η ερωτική του ζωή είναι μια σειρά από εμπειρίες, τις οποίες απλόχερα μοιραζόταν μαζί σου όσο είχες σχέση και κατά βάθος ζήλευες. Τώρα μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές την παρέα του, θα σε βγάλει έξω για να γνωρίσεις κόσμο και θα σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση στα ύψη.

6. Ο φίλος με τον οποίο έχετε να μιλήσετε 47 χρόνια
Ορίστε. Τόσο καιρό σχέση και τι κατάλαβες; Έχασες επαφή με όλο τον κύκλο σου. Ήρθε η ώρα να ανακτήσεις όλες τις χαμένες φιλίες, και θα ξεκινήσεις αμέσως. Μέχρι να καταλάβεις ότι ο πρώην σου δεν ήταν ο μόνος λόγος που χαθήκατε, τελικά, αλλά ίσως έφταιγε και ότι δεν είχατε πολλά κοινά και οι ζωές σας ακολουθούσαν τελείως διαφορετικά μονοπάτια. Στην χειρότερη, θα αναγκαστείς να υποφέρεις έναν καφέ της παρηγοριάς, κατά την διάρκεια του οποίου θα κλαίγεσαι ξεδιάντροπα. Όταν χωρίσουν οι δρόμοι σας, θα πείτε «Να το ξανακάνουμε σύντομα αυτό», αλλά κανένας σας δεν θα το εννοεί.

7. Ο φίλος που κάνετε σεξ
Αν είχες ποτέ φίλο με προνόμια. Δεν έχεις κάτι να χάσεις. Μπορεί να είναι εξίσου απελπιστικά single με εσένα. Και δεν υπάρχει καλύτερη ώρα για λίγο σεξ χωρίς συναίσθημα.

8. Οι φίλοι σου που χώρισαν και μετά τα ξαναβρήκαν
Επειδή εξακολουθείς να είσαι απελπισμένη, και στο μυαλό σου παίζει ακόμα η πιθανότητα πως ο δικός σου χωρισμός είναι απλά ένα διάλειμμα, μέχρι να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Ξανασκέψου το. Αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε μια πολύ ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση και η κρίση σου είναι θολή, αλλά το να τα βρίσκεις ξανά με τον πρώην σου είναι το ερωτικό ανάλογο του ξαναζεσταμένου φαγητού. Αξίζεις φρέσκο, καυτό φαγητό. Συγγνώμη για αυτή την αναλογία.


Επιμέλεια: Θ.Δ.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v