Πώς νιώθουν τα δύο φύλα μετά το one-night stand;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς αισθάνονται άντρες και γυναίκες μετά από ένα one-night stand. Spoiler: Κανείς δεν αισθάνεται καλά.
Πώς νιώθουν τα δύο φύλα μετά το one-night stand;
Ούτε οι άντρες, ούτε οι γυναίκες φαίνεται να αισθάνονται καλά μετά το one-night stand, για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Τουλάχιστον αυτό προτείνει μια νέα νορβηγική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Evolutionary Psychology.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως οι γυναίκες συνήθως αισθάνονται άσχημα για την επιλογή του σεξ της μιας βραδιάς, ενώ οι άντρες αισθάνονται άσχημα που… δεν τους συμβαίνει συχνότερα. Στην έρευνα συμμετείχαν 263 άτομα, από 19 μέχρι και 37 ετών, και τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τα πρόσφατα one-night stand τους.

Μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ικανοποιημένη, ενώ στους άντρες, το ποσοστό ξεπερνούσε το 50%. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά την απόρριψη μιας πρότασης για περιστασιακό σεξ, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είπαν το όχι, ενώ στους άντρες, το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 43%.

Συνεπώς, σύμφωνα με την μελέτη, φαίνεται ότι οι άντρες απολαμβάνουν περισσότερο το περιστασιακό σεξ σε σχέση με τις γυναίκες, και η θεωρία των επιστημόνων για τον λόγο που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με ζητήματα εξέλιξης. Συγκεκριμένα, με τον ρόλο της γυναίκας ως μητέρα, αλλά και την προσοχή που έχει μάθει να δείχνει, καθώς υπάρχει ο “κίνδυνος” εγκυμοσύνης από τον λάθος σύντροφο. Την ίδια στιγμή, ένας άντρας που μπορεί να κάνει πολλά παιδιά, με διαφορετικές συντρόφους, θεωρείται εξελικτικά “επιτυχημένος”.

Ποια είναι η δική σας άποψη για τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας; Πιστεύετε εσείς ότι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την στάση μας απέναντι στα one-night stands;

Πηγή: in.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v