Αν κάνει τα παρακάτω, ήρθε η ώρα να φύγεις

Επειδή δεν χρειάζεται να ανέχεσαι για πάντα την συμπεριφορά του. Και, όχι, κι εκείνος δεν πρόκειται να αλλάξει.
Αν κάνει τα παρακάτω, ήρθε η ώρα να φύγεις
Υπάρχουν στιγμές στις σχέσεις που νιώθεις ότι όλα έχουν τελειώσει… και μετά το ξανασκέφτεσαι, ίσως κάνεις και λίγη αυτοκριτική, και συνειδητοποιείς ότι μερικά προβλήματα λύνονται. Τώρα όμως δεν μιλάμε για τέτοια προβλήματα. Μιλάμε για εκείνες τις στιγμές που δεν συγχωρούνται εύκολα. Που, με όλη την αυτοκριτική του κόσμου, το φταίξιμο δεν πρόκειται να μοιραστεί ισόποσα. Εκείνες τις στιγμές που λες ότι θα φύγεις, και το καλό που σου θέλουμε να το εννοείς.

Όταν ο συμβιβασμός είναι άγνωστη λέξη
Λένε πως οι σχέσεις έχουν να κάνουν με τους συμβιβασμούς. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Πρέπει και οι δύο σύντροφοι να είναι διατεθειμένοι να κάνουν αρκετά βήματα πίσω, να αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να βρουν μία μέση οδό—όχι μόνο για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αλλά γενικότερα για την καθημερινή ζωή. Αν αρνείται να συμβιβαστεί με τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες, τότε αυτό που έχετε δεν είναι σχέση.

Όταν περνάει πάντα το δικό του
Αυτό που θέλει. Αυτό που χρειάζεται. Αυτό που απαιτεί. Τώρα, το τι συμβαίνει με αυτά που χρειάζεσαι εσύ, αυτό είναι άλλη ιστορία, και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να την ακούσει. Πότε θα γίνεις κι εσύ προτεραιότητα στην ζωή του; Και πότε θα καταλάβει ότι μια σχέση δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο;

Όταν δεν ενδιαφέρεται άλλο να σε βλέπει
Λέει ότι του λείπεις, αλλά από κοντά είναι ψυχρός. Λέει ότι θέλει να βρεθείτε, αλλά αφήνει όλα τα σχέδια πάνω σου, και αφού τα κάνεις, σου λέει πως δεν μπορεί. Περιμένει να αλλάξεις εσύ το πρόγραμμά σου για να χωρέσεις στο δικό του.

Όταν δεν υπάρχει σωτηρία
Δεν είναι ποτέ ωραία σκέψη, αλλά είναι αναγκαίο να το αποδεχτείς: Αν η σχέση σας πλέον είναι περισσότερο ένα πεδίο μάχης, με συνεχείς καυγάδες που δεν λύνονται ποτέ, τότε δεν υπάρχει νόημα να προσπαθείς. Απλώς παρατείνεις το βάσανό σου.

Όταν σου φέρεται άσχημα
Η κακοποίηση δεν αφήνει μόνο εμφανή σημάδια. Η κακοποίηση παίρνει πολλές μορφές, και μπορεί να γίνει τόσο ύπουλα και υπόγεια, που να σου πάρει μήνες – ακόμα και χρόνια – για να το καταλάβεις. Αλλά από την στιγμή που κατάλαβες πως κάθε του λέξη έχει σκοπό να σε μειώσει, να σε κάνει να νιώσεις χειρότερος άνθρωπος, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v