Τα καυγαδάκια των διακοπών

Σου είπαν να πας διακοπές με το ταίρι σου. Σου είπαν πως θα είναι ωραία.
Τα καυγαδάκια των διακοπών
του Θοδωρή Διάκου

Ναι, οι διακοπές με το ταίρι σου ακούγονταν υπέροχη ιδέα. Θα ήσασταν μαζί, θα περνούσατε τέλεια και θα απολαμβάνατε τον έρωτά σας. Και μετά το κάνατε, και καταλάβατε και οι δύο – πολύ αργά – πως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ό,τι είχατε φανταστεί. Κι αν δεν έχετε ζήσει ποτέ την μοναδική εμπειρία που ονομάζεται “διακοπές με τον έρωτα”, διαβάστε παρακάτω…

Καυγάς #1: Θα πάμε καν μαζί;
Στην αρχή, κανείς δεν είναι σίγουρος. Ειδικά αν είναι κάπως φρέσκια η σχέση. Αν δεν έχουν φτάσει και οι δύο σύντροφοι σ’ εκείνο το σημείο που ξέρουν και έχουν δηλώσει (ξεκάθαρα ή με καθόλου διακριτικά υπονοούμενα) ότι είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο αυτό βήμα, αυτός ο καυγάς δεν γίνεται να αποφευχθεί. Κάποιος θα θέλει να περάσει τις διακοπές του με τους φίλους του. Κάποιος μπορεί να χρειάζεται απλά ένα διήμερο στο σπίτι με το κλιματιστικό στο φουλ για να ξεχάσει ότι υπάρχει ο κόσμος.

Καυγάς #2: Πού θα πάμε
Κι άντε πες ότι το παίρνετε απόφαση. Θα περάσετε τις διακοπές σας μαζί, και θέλετε να είναι καλές. Πού ακριβώς είναι οι καλές διακοπές; Γιατί οι πιθανότητες να θέλετε το ίδιο μέρος και οι δύο είναι, δυστυχώς, μικρές. Κι έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι που μπορεί να κρατήσει για μέρες, και στο τέλος θα έχουν σπάσει τα νεύρα και των δυο σας. Αλλά είναι παιχνίδι, επειδή στο τέλος υπάρχει νικητής, ο οποίος συνήθως ανακοινώνεται με την μαγική λέξη “Καλά”, είτε ξεφυσώντας, είτε ουρλιάζοντας.

Καυγάς #3: Τα λεφτά
Ποιο είναι το μπάτζετ σας; Πόσο μπορείτε να το ξεπεράσετε; Πόσο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο το μισό, και τα υπόλοιπα να τα βάλετε στην άκρη; Και τι συμβαίνει όταν κάποιος από τους δύο θέλει διακοπάρες και ποτάρες και τα πρωινά βουτιές και καφεδάρες; Ναι, οτιδήποτε έχει την κατάληξη –άρες δεν είναι καλό, εκτός κι αν μιλάμε για ένα ζευγάρι που έχουν και οι δύο πολλά λεφτά.

Καυγάς #4: Πού θα φάμε
Τσιπουράκι, καλαμαράκι, μεζεδάκι. Ή μήπως κλαμπ σάντουιτς οχτώ ευρώ στην ξαπλώστρα, με τσιπς αντί για πατάτες; Και τι παίζει με τα ρεστοράν της περιοχής; Και γιατί να μην πάμε σούπερ μάρκετ, να γεμίσουμε το ψυγειάκι του ξενοδοχείου και να τρώμε τοστάκια όλη μέρα; Και, προφανώς, πριν από όλα αυτά προηγείται ο κλασικός διάλογος που συμβαίνει και εκτός διακοπών:
-Μωρό μου, τι θέλεις να φάμε;
--Δεν ξέρω, ό,τι θες.
-Εσύ τι θες;
-Δε ξέρω, ό,τι θες. Εσύ τι θες;

Καυγάς #5: Υπερβολικά πολύς χρόνος μαζί
Οι διακοπές για ένα ζευγάρι είναι σοβαρή υπόθεση. Είναι σαν να βλέπεις μέσα σε λίγες μέρες πώς θα είναι τα πράγματα αν αποφασίσετε να συγκατοικήσετε, ή ακόμα και να παντρευτείτε. Και μπορεί η πρώτη φορά να είναι άβολη, τα πράγματα να γίνουν περίεργα. Θα δεις πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί, και θα αντιμετωπίσεις τον σύντροφό σου σε στιγμές που, στην καθημερινή σας ζωή, δεν είχες φανταστεί. Επειδή, ναι, το στενό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου τριών αστέρων είναι μια αρκετά εύστοχη μεταφορά για τον γάμο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v