Τα σημάδια της συναισθηματικής απιστίας

Η συναισθηματική απιστία είναι εξίσου κακή – αν όχι και χειρότερη – από την σωματική. Ποια είναι όμως τα σημάδια της;
Τα σημάδια της συναισθηματικής απιστίας
Δεν την ακούμε να αναφέρεται τόσο συχνά όσο η άλλη, ίσως πιο συνηθισμένη εκδοχή της απιστίας. Αυτή που περιλαμβάνει σεξ. Υπάρχει, όμως, και άλλου είδους απιστία, και μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη. Επειδή η συναισθηματική απιστία σημαίνει πως ένας από τους συντρόφους πραγματικά έχει αρχίσει να μην αισθάνεται καλά στην σχέση του, πως δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του, και ψάχνει ένα άτομο που θα τον ακούσει. Που θα ανταποδώσει τα αισθήματά του, ίσως. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν σε απατάει συναισθηματικά, όμως;

1. Μυστικοπάθεια και μηνύματα
Το κινητό του χτυπάει όλο και πιο συχνά. Είναι λες και ξαφνικά απέκτησε νέο κολλητό και είναι ακόμα στην φάση που λένε μεταξύ τους ακόμα και τι έφαγαν. Με την διαφορά ότι αν ήταν όντως κάποιος νέος κολλητός, θα σου είχε μιλήσει για εκείνον. Τώρα απλά κοιτάει το κινητό του, κοιτάει καχύποπτα τριγύρω και δεν σου λέει λέξη. Και έχει αρχίσει να φέρεται πολύ παράξενα αν το κινητό του χτυπήσει μπροστά σου.

2. Είναι πολύ απόμακρος συναισθηματικά
Δεν σου δείχνει πλέον όση αγάπη έδειχνε παλιότερα. Τα ξαφνικά, πεταχτά φιλάκια, το χουχούλιασμα στο κρεβάτι λίγο πριν ξυπνήσετε για τα καλά… Φαίνεται απλά πως έχει διαλέξει να κρατάει τις αποστάσεις του από εσένα, και πως δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι γι’ αυτό.

3. Δεν είναι “παρών” στο σεξ
Κάθε φορά που το κάνετε – αλήθεια, το κάνετε ακόμα τόσο συχνά όσο παλιά; – δεν φαίνεται τόσο πολύ να συμμετέχει, όσο ότι το κάνει σαν αγγαρεία. Είναι μια υποχρέωση που πρέπει να βγάλει από τη μέση. Μηδέν συναίσθημα, μηδέν πάθος.

4. Ξαφνικά, η διάθεσή του έχει αλλάξει
Φαίνεται συνέχεια σκεπτικός, ακόμα και κακοδιάθετος. Όταν είστε μαζί, είναι συνέχεια στη τσίτα. Όσο κι αν προσπαθείς να του φτιάξεις την διάθεση, ακόμα κι αν κάνεις πράγματα που κάποτε τον ευχαριστούσαν, εκείνος θα είναι στην γωνιά του, με τα μούτρα κατεβασμένα.

5. Δεν κουβεντιάζει πλέον γι’ αυτά που τον απασχολούν
Κάποτε ένιωθες πως σου μιλούσε για τα πάντα. Μοιραζόταν μαζί σου όλες του τις ανησυχίες. Τώρα πια οι μέρες σας περνάνε σαν να έχει απλωθεί παντού μια άβολη σιωπή. Το ξέρεις πως κάτι τον απασχολεί, μπορείς να το δεις στο πρόσωπό του, στον τρόπο που μιλάει και στον τρόπο που φέρεται, αλλά δεν πρόκειται να σου το εμπιστευθεί. Και αν δοκιμάσεις να τον πιέσεις για να μάθεις, μάλλον θα έρθεις αντιμέτωπη με έναν καυγά που φύλαγε εδώ και καιρό…

6. Το ένστικτό σου λέει πως κάτι δεν πάει καλά
Θα το ξαναπούμε, επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό: αν έχεις ένα κακό προαίσθημα, μάλλον υπάρχει λόγος. Αν όλα ήταν ρόδινα, τότε θα αισθανόσουν ανάλογα. Προσπάθησε να του μιλήσεις ψύχραιμα, χωρίς να τον κατηγορείς και χωρίς να τον προσβάλεις. Προσπάθησε να καταλάβεις τι του συμβαίνει, και αν – εν τέλει – αποδεχθεί ότι σε απατάει συναισθηματικά, η απόφαση είναι στο χέρι σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v