Τα ζευγάρια που δεν πρόκειται να αντέξουν

Δεν είναι όλες οι σχέσεις φτιαγμένες για να φτάσουν στο “και ζήσανε αυτοί καλά…” Ας δούμε ποια ζευγάρια – μάλλον – δεν θα αντέξουν για πολύ.
Τα ζευγάρια που δεν πρόκειται να αντέξουν
Αν όλες οι σχέσεις ήταν φτιαγμένες για να αντέχουν στον χρόνο, τότε θα ήμασταν όλοι πιο ευτυχισμένοι. Και ζευγαρωμένοι. Κι αυτό ίσως είναι ο ορισμός της λέξης ουτοπία. Η πικρή πραγματικότητα είναι πως πολλά ζευγάρια είναι καταδικασμένα να χωρίσουν – αν οι σύντροφοι δεν αλλάξουν σύντομα τις… κακές τους συνήθειες. Ποιες είναι όμως οι συνήθειες αυτές και γιατί καταστρέφουν την ζωή μας; Ας ρίξουμε μια ματιά στα ζευγάρια αυτά, και αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές.

Όλη μέρα μαζί
Αν έφυγες απ’ το σπίτι του πριν δέκα λεπτά και ήδη έχετε αρχίσει να μιλάτε ξανά στο Facebook ή με μηνύματα, τότε οι πιθανότητες είναι δύο: Είτε η σχέση σας ξεκίνησε λιγότερο από μια βδομάδα πριν και ακόμα είστε πνιγμένοι στα σιρόπια, είτε έχετε σοβαρά προβλήματα… κολλήματος. Και μιλάμε για το κακό είδος κολλήματος, αυτού που δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις. Γιατί νιώθετε τόσο ανασφαλείς που δεν μπορείτε να αντέξετε ούτε μια στιγμή μακριά ο ένας απ’ τον άλλον; Μέσα σε μια σχέση, και οι δύο σύντροφοι χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο, και πρέπει να ξεκινήσετε να το σέβεστε αυτό. Δεν είναι χαριτωμένο. Είναι οριακά ψυχοπαθές.

Απελπισία μαύρη
Ακόμα χειρότερο από το να είστε όλη μέρα μαζί, είναι να εξαρτάστε ο ένας απ’ τον άλλο. Από το τι θα φάτε για μεσημεριανό μέχρι και τι άρωμα κρεμοσάπουνο να αγοράσετε για το μπάνιο σας, έχετε πλέον μεταμορφωθεί σε μία οντότητα – σκεφτείτε το τέρας του Φρανκενστάιν – που χρειάζεται επειγόντως να απεξαρτηθεί. Αλλιώς, το μέλλον προβλέπεται ζοφερό: καμία κοινωνική ζωή, κανένα ίχνος ανεξαρτησίας και – ακόμα χειρότερα – κάποιος από τους δυο σας αναγκαστικά θα αναλάβει τα ηνία της σχέσης. Και όταν ο σύντροφος μεταμορφώνεται σε δυνάστη, κάτι πραγματικά δεν πάει καλά.

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα
Θλιβερό, μα αληθινό. Ένας από τους συντρόφους έχει λεφτά – ή φήμη, ή διασυνδέσεις – και ο άλλος σύντροφος… δεν έχει. Έχουμε δει να συμβαίνει ακόμα και με ζευγάρια που ο ένας έχει περισσότερους followers στα social media. Κι αυτός είναι ο λόγος που εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα social media μπορούν να διαλύσουν μια σχέση. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως δεν το βλέπουμε να σταματάει να συμβαίνει σύντομα, μιας και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι αδίστακτοι και άνθρωποι απελπισμένοι. Σε κάθε περίπτωση, σχέσεις σαν κι αυτή, μέλλον δεν έχουν.

Ας μην κάνουμε τίποτα για πάντα
Αγαπιούνται. Κάθονται στον καναπέ. Δεν βγαίνουν έξω. Τρώνε. Βλέπουν τηλεόραση. Βαριούνται. Δεν κάνουν σεξ. Αυτό ονομάζεται συγκάτοικοι. Δεν είναι σχέση, κι έχει πάψει να είναι σχέση εδώ και πολύ καιρό—απλά και οι δύο βαριούνται να το πουν δυνατά, να σηκωθούν και να μαζέψουν τα πράγματά τους. Τα πράγματα μπορεί να καλυτερεύσουν για αυτό το ζευγάρι, αν βρουν και οι δύο κάποιο χόμπι. Αν μη τι άλλο, στην περίπτωση αυτή μπορεί και οι δύο να είναι υπέροχοι άνθρωποι, χωρίς ανασφάλειες που να παραλύουν την ανάπτυξή τους. Ευχόμαστε τα καλύτερα.

Drama Queen
Μαλώνουν. Χωρίζουν. Τα ξαναβρίσκουν. Υπόσχονται πως όλα θα φτιάξουν. Μαλώνουν ξανά. Η σχέση τους θυμίζει τραγούδι της Τέιλορ Σουίφτ. Μπορεί να είναι και η ίδια η Τέιλορ Σουίφτ, αλλά τουλάχιστον μετά θα μπορούσαν να ηχογραφήσουν ένα album και να βγάλουν υπερβολικά πολλά λεφτά. Στην περίπτωσή τους, μάλλον θα μείνουν παγιδευμένοι σε μια σχέση που θα γίνεται όλο και πιο τοξική κάθε φορά που προσπαθούν να κολλήσουν τα σπασμένα με σελοτέιπ. Βρείτε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε από μια σχέση, και συζητήστε το ειλικρινά. Το σίγουρο είναι πως μια σχέση που περνάει από σαράντα κύματα και δεν φαίνεται να φτιάχνει, έχει τελειώσει.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v