Τα 5 πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι γυναίκες

Οι ενοχλητικές γυναικείες συνήθειες που μας κάνουν να απορούμε – και όχι, δεν αναφερόμαστε στο πόση ώρα κάνουν να ετοιμαστούν.
Τα 5 πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι γυναίκες

Ναι, το ξέρουμε. Με τέτοιο τίτλο, περιμένεις να διαβάσεις μία σειρά από κλισέ αντρικές γκρίνιες. Όπως, για παράδειγμα, ότι οι γυναίκες αργούν υπερβολικά να ετοιμαστούν για να βγουν έξω. Όχι, δεν έχουμε σκοπό να αναλύσουμε αυτές τις συμπεριφορές, επειδή αν το καλοσκεφτείς, κατά βάθος το φταίξιμο πέφτει στους άντρες. Ή, έστω, στα πολύ λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς που κυκλοφορούν. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που κάνουν τους άντρες ειλικρινά να απορούν, και είναι οι παρακάτω:

*Όταν σου λένε τι ακριβώς ψάχνουν σε έναν άντρα, αλλά εν τέλει επιλέγουν ακριβώς το αντίθετο
Αυτό μας μπερδεύει. Κι όχι αναγκαστικά επειδή έχουμε μια παραφουσκωμένη ιδέα για τον εαυτό μας και πιστεύουμε ότι θα ήμασταν οι καλύτεροι σύντροφοι στον κόσμο. Αλλά όταν βλέπουμε μια γυναίκα να λέει πως ψάχνει για κάποιον που έχει όλα τα κοινωνικά αποδεκτά χαρακτηριστικά που μπορείς να φανταστείς (καλός, έξυπνος, να ακούει, να σέβεται) και καταλήγει με κάποιον που είναι εντελώς αντίθετος, έχουμε μερικές απορίες. Όπως, για ποιον λόγο κάνει συνειδητά μια τόσο κακή επιλογή;

*Όταν κάνουν σχέση με έναν άντρα και προσπαθούν να τον αλλάξουν
Σε όλες τις σχέσεις θα υπάρξουν συμβιβασμοί και ο καθένας πρέπει να ρίξει λίγο τον εγωισμό του. Αυτό είναι κατανοητό. Πολλές γυναίκες, όμως, όταν κάνουν σχέση με κάποιον, βάζουν σκοπό της ζωής τους να αλλάξουν αυτά που τις ενοχλούν πάνω του. Στην περίπτωση που μια μικροενόχληση δεν σε αφήνει να αγαπήσεις έναν άνθρωπο για αυτό που είναι, καλύτερα να χωρίσεις μια ώρα αρχύτερα.

*Όταν προσπαθούν να κάνουν τον φίλο τους να ζηλέψει
Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών επηρεάστηκε από τα σεναριακά κλισέ της ελληνικής τηλεόρασης των 90s, και πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να τραβήξει την προσοχή κάποιου είναι να τον κάνει να ζηλέψει. Κάτι που, ναι, μπορεί να δουλέψει, αλλά ποτέ υπέρ της σχέσης. Θα προκαλέσει καυγάδες. Θα περιπλέξει τα πράγματα χωρίς κανέναν λόγο.

*Όταν συμπεριφέρονται σαν πριγκίπισσες
Δεν υπάρχει τίποτα κακό όταν μια γυναίκα νιώθει σαν πριγκίπισσα. Σημαίνει πως βάζει τον εαυτό της ψηλά και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με κάτι που νιώθει πως δεν της αξίζει. Αυτό δεν είναι ναρκισσιστικό. Όταν όμως φτάνει στο σημείο να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένη γαλαζοαίματη, κάνοντάς σε να νιώσεις πως είσαι ο ανεπαρκής υποτακτικός της, το πράγμα χαλάει. Αν μη τι άλλο, σε μια λειτουργική σχέση δεν χωράνε κόμπλεξ ανωτερότητας.

*Όταν εξαρτώνται εντελώς από έναν άντρα
Ακούγεται αντιφατικό; Δεν είναι, επειδή κανένας άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα, δεν θέλει να έχει ένα άτομο να είναι συνεχώς γαντζωμένο πάνω του. Βρες την ανεξαρτησία σου. Θα είσαι πολύ πιο χαρούμενη αν το κάνεις, πίστεψέ μας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v