8 πράγματα που οφείλεις να πεις στο ταίρι σου

Για να στεριώσει μία σχέση, η ειλικρίνεια είναι το παν. Ειδικά όταν τα παρακάτω θέματα μπαίνουν στην συζήτηση.
8 πράγματα που οφείλεις να πεις στο ταίρι σου
Όταν η σχέση αρχίζει να σοβαρεύει, υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλουμε να ξέρουμε. Εν μέρει για να ελέγξουμε κατά πόσο ταιριάζουμε με το άλλο άτομο, αλλά κυρίως γιατί η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για να πετύχει μια σχέση. Δεν είναι σπάνιο να αλλάζουμε την κουβέντα όταν φτάνουμε σε κάποιο ευαίσθητο ζήτημα ή αν πιστεύουμε ότι κάτι θα ενοχλήσει τον σύντροφό μας. Κι όμως, αυτές οι διαφορές – αν συζητηθούν από νωρίς – δεν είναι ανάγκη να επηρεάσουν την σχέση σας. Ας δούμε ποια είναι τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είστε ξεκάθαροι με το ταίρι σας από την αρχή.

1. Τα οικονομικά
Μήπως έχετε ένα χρέος που εξοφλείτε σταδιακά; Αποταμιεύετε ή σπαταλάτε; Πώς διαχειρίζεστε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις; Αυτό δεν είναι κάτι που θα σας απασχολήσει τόσο πολύ στην αρχή της σχέσης, μα όσο περνάει ο καιρός είναι αναγκαίο να συζητηθεί. Πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε τις διαφορές σας όσον αφορά τα χρήματα. Μήπως κάποιος βγάζει περισσότερα; Και τι συναισθήματα προκαλεί αυτό;

2. Πολιτικές πεποιθήσεις
Βαρύ, αλλά σημαντικό, καθώς η διαφορά στις πολιτικές πεποιθήσεις για κάποιους ανθρώπους μπορεί να καταστήσει την σχέση αδύνατη. Πολλά ζευγάρια καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα, παρά τις διαφορές τους, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε από πριν σε τι σημείο βρίσκεστε. Αν κάποιος απ’ τους δύο είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος, για παράδειγμα, και ο άλλος προτιμά να μην… μπλέκεται. Καλύτερα να βγει αυτό το ζήτημα από την μέση νωρίς, προτού ξυπνήσετε μια μέρα και πέσει στην αντίληψή σας πως το ταίρι σας υποστηρίζει κάποια περίεργη ή ακραία ιδεολογία.

3. Στάσεις σε κοινωνικά ζητήματα
Όλοι μας έχουμε κάποιο κοινωνικό ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα, είτε αυτό είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε η προστασία των αδέσποτων. Μιλώντας γι’ αυτά, όχι μόνο μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας κάτι που μας ενδιαφέρει και αποτελεί κομμάτι της ζωής μας, αλλά βλέπουμε και το πώς αισθάνεται γι’ αυτό.

4. Θρησκεία
Είναι στ’ αλήθεια τόσο σημαντικό; Οι περισσότεροι θα έλεγαν πως όχι – εκτός κι αν μιλάμε για κάποια από εκείνες τις μυστήριες οργανώσεις που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου. Αν, όμως, οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις είναι σημαντικές για εσάς, ο σύντροφός σας πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Ειδικά όταν ξεκινούν οι συζητήσεις για παιδιά, οι διαφορές στην θρησκεία μπορούν να σας διχάσουν.

5. Παιδιά
Θέλετε παιδιά; Θέλετε τα παιδιά να βρίσκονται όσο πιο μακριά σας γίνεται; Και, αν συμφωνήσετε ότι στο μέλλον θέλετε να ξεκινήσετε οικογένεια, χρειάζεται μια μεγάλη κουβέντα για τους ρόλους που θα παίξετε στην ανατροφή τους. Δεν είναι πρόθυμες όλες οι γυναίκες να παρατήσουν την καριέρα τους και να γίνουν full-time μαμάδες, γι’ αυτό και οι ευθύνες που θα έχετε πρέπει να έχουν συζητηθεί από νωρίς.

6. Υγεία
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζετε; Πόσο επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή; Τίθεται ζήτημα κληρονομικότητας; Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να ξέρετε (και να πείτε) εξαρχής.

7. Σεξ
Μετά τα οικονομικά, το σεξ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία για καυγά σε μια σχέση. Πέρα από το να είστε “συμβατοί” σεξουαλικά – που θα το έχετε ανακαλύψει ήδη, λίγο-πολύ – είναι καλό να γνωρίζει ο σύντροφός σας πόσο χώρο στην ζωή σας έχετε για το σεξ, τι πράγματα σας αρέσουν και με ποια πράγματα νιώθετε άβολα.

8. Συνήθειες
Λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται, και πολλές φορές ισχύει. Μας ιντριγκάρει η ιδέα ενός ατόμου που δεν μας μοιάζει καθόλου, στην αρχή είναι πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτουμε πράγματα. Λίγο καιρό μετά, όμως, αν – για παράδειγμα – ένα ζευγάρι αποτελείται από ένα άτομο ιδιαίτερα κοινωνικό κι ένα που προτιμά να κάθεται στο σπίτι, θα προκύψουν αρκετά προβλήματα. Είναι σημαντικό να θέσετε κάποια όρια στο πώς θα αντιμετωπίζετε την (κοινή) κοινωνική σας ζωή.

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v