Τα φάρμακα της φύσης για την υγεία μας

Δυσκοιλιότητα; Καούρες; Γρίπη προ των πυλών; Το φαρμακείο της φύσης παρέχει ανακούφιση και πρόληψη.
Τα φάρμακα της φύσης για την υγεία μας
Ποια τρόφιμα μας κάνουν καλό σε διάφορα προβλήματα υγείας; Ανατρέξτε παρακάτω και τονώστε το σώμα σας φυσικά.

Για τη γρίπη

Σας ταλαιπωρούν τα συμπτώματά της; Δοκιμάστε να φτιάξετε κοτόσουπα. Θρεπτική και ενυδατική, η κοτόσουπα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην ίαση, ενώ έχει ελαφριά αντιφλεγμονώδη επίδραση. Αν… αντέχετε το σκόρδο, προσθέστε και λίγο από αυτό.

Εξίσου καλή επιλογή είναι και ένα smoothie λαχανικών. Θα «φορτώσετε» τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας και θα παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αν θέλετε γλυκιά γεύση, επιλέξτε ένα smoothie φρέσκων φρούτων.

Δείτε περισσότερες τροφές για τη γρίπη εδώ

Για τις ημικρανίες

Οι φυσικές τροφές χωρίς συντηρητικά είναι καλές επιλογές αν θέλετε να ελαττώσετε τις ημικρανίες. Μερικές από αυτές τις ασφαλείς τροφές, ενδεικτικά, είναι:

* Τα πορτοκαλί, κίτρινα και πράσινα λαχανικά, όπως οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και το σπανάκι

* Το νερό, είτε από βρύση, είτε με ανθρακικό

* Το ρύζι, και ειδικά το καστανό

* Τα αποξηραμένα ή μαγειρεμένα φρούτα, και ειδικά τα μη εσπεριδοειδή

* Φυσικά γλυκαντικά για το φαγητό, όπως το εκχύλισμα βανίλιας

Για τους πόνους περιόδου

Είναι πάλι εκείνες οι μέρες του μήνα, και αισθάνεστε πως – για ακόμη μια φορά – δεν είστε προετοιμασμένη. Τι κάνετε; Φάτε λαχανικά. Όσο περισσότερα λαχανικά τρώτε, τόσο θα προστατεύετε αλλά και θα ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, μειώνοντας τις φλεγμονές. Το μαγνήσιο είναι επίσης αναγκαίο, καθώς ρυθμίζει την λειτουργία των νευρών και των μυών. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι: τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα κάσιους και οι ηλιόσποροι, το σπανάκι, το μαρούλι, τα μαυρομάτικα φασόλια, ο βασιλικός, ο κολίανδρος και οι μπανάνες.

Περισσότερες τροφές για την περίοδο εδώ

Για τις καούρες

Οι καούρες είναι το αίσθημα καψίματος που ξεκινά από το στομάχι ή από χαμηλά στο θώρακα με φορά προς το λαιμό. Τροφές που βοηθούν στην πρόληψη και ανακούφιση από τις καούρες είναι οι μπανάνες, ο μάραθος, το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα, το σέλινο, ο μαϊντανός και τα πράσινα λαχανικά, μεταξύ άλλων.

Δείτε περισσότερες τροφές εδώ

Για τη δυσκοιλιότητα

Ζορίζεστε αρκετά στην τουαλέτα; Υπάρχουν φυσικές λύσεις για να ανακουφιστείτε. Τα βατόμουρα, τα κράνα, και οι φράουλες έχουν λίγες θερμίδες, πολλές φυτικές ίνες και συνδυάζονται τέλεια με τα δημητριακά στο πρωινό σας. Τα φασόλια παρέχουν τις διπλάσιες ίνες σε σχέση με τα περισσότερα λαχανικά, ενώ τα αποξηραμένα φρούτα και το μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών και δρουν ως φάρμακο κατά της δυσκοιλιότητας.

Περισσότερες εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v