Ανοιξιάτικη Μόδα 2015: Τι θα φορεθεί φέτος;

Μονόχρωμα καρό, τολμηρές ρίγες, χρωματιστά σουέντ και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από τις πασαρέλες για την μόδα της άνοιξης του 2015.
Ανοιξιάτικη Μόδα 2015: Τι θα φορεθεί φέτος;
Τι θα φορεθεί φέτος την άνοιξη; Οι πασαρέλες του κόσμου αποφάνθηκαν, και οι τάσεις που ακολουθούν είναι εκείνες που επικράτησαν. Το εντυπωσιακό φέτος είναι πως βλέπουμε περισσότερες «καθημερινές» προτάσεις, που θα μπορούσαν να φορεθούν αυτούσιες σε μια βόλτα στην πόλη, απ’ ό,τι τολμηρές προτάσεις που έχουν κυρίως καλλιτεχνική αξία αλλά στην πραγματικότητα δεν θα τις έβλεπες ποτέ να κυκλοφορούν –τουλάχιστον αν δε συχνάζεις στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Μονόχρωμα καρό

Μπορεί τα καρό να μην είναι καμιά καινούρια μόδα, αλλά για την άνοιξη του 2015 οι σχεδιαστές τα… επανεφευρίσκουν, στην μονόχρωμη, στιλάτη εκδοχή τους. Εμπνευσμένα από τα ανοιξιάτικα υφάσματα του πικνίκ, τα καρό «παίζουν» σε μάλλινα αλλά και πιο αεράτα υφάσματα, και ταιριάζουν γάντι στις ανοιξιάτικες βόλτες στην πόλη.

Τα ‘70s επιστρέφουν

Κάθε σαιζόν, μια δεκαετία του 20ου αιώνα κάνει το απόλυτο comeback της, κι αυτή την φορά (αφού κέρδισαν τη μάχη της πασαρέλας με τα 60s) τα 70s έχουν την τιμητική τους. Μην περιμένετε, όμως, λευκές υφασμάτινες καμπάνες: η αναβίωση φέτος είναι πιο διακριτική, με ρετρό πέτα, αντιθετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, αφθονία του denim και κομψά παντελόνια σαν αυτό της παραπάνω φωτογραφίας.

Τα animal prints στα καλύτερά τους

Μην πάει ο νους σας σε τρομακτικά ριγέ και λοιπά 80s animal prints. Η παραπάνω φωτογραφία δίνει μια γεύση από το εντελώς διαφορετικού στυλ animal print που θα φορεθεί φέτος: Αντί για τις ρίγες της τίγρης, οι στάμπες και τα σχέδια αυτή τη φορά περιλαμβάνουν το πρόσωπό της, ή πιο αφηρημένα μοτίβα εμπνευσμένα από την άγρια ζωή.

Σπορ μινιμαλισμός

Μπορεί ο Alexander Wang και άλλοι σχεδιαστές να προτείνουν τα τελευταία χρόνια total sport εμφανίσεις, αλλά για την άνοιξη του 2015 στις πασαρέλες κυριάρχησαν οι sport λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στα πιο θηλυκά λουκ. Κορδόνια, φερμουάρ, ασπρόμαυρες ρίγες και περικάρπια συνδυάζονται έξυπνα με φορέματα και κοψίματα που δεν παραπέμπουν καθόλου σε αθλητικό στυλ, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Χρωματιστά σουέντ

Ίσως να μην το έχετε στο μυαλό σας σαν ανοιξιάτικο ύφασμα, αλλά μια ματιά στην παραπάνω φωτογραφία θα σας κάνει να αναθεωρήσετε. Το σουέντ φέτος γίνεται… αεράτο, με τα σωστά κοψίματα και τα ζωντανά χρώματα –από παστέλ μωβ μέχρι κόκκινο– και φοριέται άνετα με χαμηλά μποτάκια ή πέδιλα στους δρόμους της πόλης.

Οι… ποδιές

Σχεδιαστές όπως ο Peter Som και η Donna Karan δίνουν φέτος νέα ζωή στις φούστες, βάζοντας τις σαν layers πάνω από φορέματα, κολάν και παντελόνια. Το αποτέλεσμα είναι ίσως τολμηρό για να το δούμε στους δρόμους της πόλης, είναι όμως σίγουρα δημιουργικό και ευφάνταστο ως καλλιτεχνικό concept –και σίγουρα θα επηρεάσει πολλά σχέδια φορεμάτων.

Τολμηρές ρίγες

Τις βλέπουμε στις πασαρέλες κάθε άνοιξη, φέτος όμως παίζουν με την πρωτοτυπία: Ρίγες σε αναπάντεχα σημεία, ή σε τμήματα μόνο των ρούχων, ρίγες σε τολμηρά χρώματα και ρίγες που αλλάζουν κατευθύνσεις, για να μην είναι παράλληλες μεταξύ τους.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v