Μαγιό 2009: Παιχνίδι με τα χρώματα κάτω από τον ήλιο

Προκλητικά σχέδια, έντονα χρώματα και μικροσκοπικά μεγέθη αποτελούν τις χαρακτηριστικότερες τάσεις του φετινού καλοκαιριού στα μαγιό, που βγάζουν με αναίδεια την γλώσσα στην ακρίβεια, εκτινάσσοντας κατακόρυφα την διάθεσή μας για διακοπές.
Μαγιό 2009: Παιχνίδι με τα χρώματα κάτω από τον ήλιο
της Έλενας Μπούλια

Προκλητικά σχέδια, φωτεινά χρώματα και ύφασμα ίσα-ίσα για να καλύπτει τα άκρως απαραίτητα προτείνουν οι σχεδιαστές για τα μαγιό του φετινού καλοκαιριού δημιουργώντας μας τα εξής ενοχικά σύνδρομα: 1. Γιατί έφαγα αυτό το άτιμο το brownies χθες το βράδυ; 2. Γιατί έδωσα 150 ευρώ για ένα ζευγάρι σανδάλια που μάλλον δεν θα φορέσω ποτέ; 3. Γιατί δεν πήγα στο γυμναστήριο ούτε μία μέρα τον περασμένο μήνα; Και διάφορα άλλα τέτοια ευχάριστα που μας κάνουν να διστάζουμε ακόμα να μπούμε στο δοκιμαστήριο, ελπίζοντας πως αν περιμένουμε να μαυρίσουμε λίγο θα μας «κόψει» κάτι από τα ψωμάκια και την κοιλίτσα και ίσως έτσι προχωρήσουμε στην αγορά του νέου μας μαγιό ευκολότερα.

Ενόψει ενός καλοκαιριού που η λέξη «οικονομία» θα χτυπάει καμπανάκι κάθε φορά που θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε φέτος καινούργιο μαγιό -ειδικά εμείς οι γυναίκες θέλουμε πάντα ένα ακόμα μαγιό-, επιλέξαμε φέτος ανάμεσα σε 10 εταιρίες που ξεχωρίζουν για τα ενδιαφέροντα σχέδιά τους τα ωραιότερα μαγιό του φετινού καλοκαιριού, τα οποία μάλιστα φημίζονται για τις πολύ καλές τους τιμές. Και έτσι, με λίγη προσπάθεια για σύσφιξη και αδυνάτισμα, οι ενοχές μας μειώνονται και η διάθεσή μας ανεβαίνει ανάλογα με το θερμόμετρο! Ας πάρουμε μία ιδέα, λοιπόν, από τα ωραιότερα (και οικονομικότερα) μαγιό της αγοράς.

Benetton Undercolors: Χρώμα κάτω από τον ήλιο

Ζωηρά, δυναμικά χρώματα πάνω στα βασικά μοντέλα της συλλογής με ένα άγγιγμα πολυτέλειας αλλά και πνεύμα ναυτικό, ταξιδιάρικο για τις γυναίκες. Ο άνδρας παραμένει πιο κλασικός, αν και τα χρώματα στα μοτίβα είναι και εδώ πληθωρικά και χαρούμενα. Περισσότερα σχέδια της συλλογής Benetton θα δείτε εδώ ενώ τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων θα δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 45 έως 65 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: Από 40 έως 50 ευρώ.

Ted Baker: Υπέροχες αποχρώσεις σε κλασικά σχέδια

Για τον άνδρα ο Ted Baker επιστρατεύει το χαρακτηριστικό μοτίβο του αστακού, ενσωματώνοντας τον σε βερμούδες με υπέροχα χρώματα, οι οποίες μπορούν εύκολα να φορεθούν και εκτός παραλίας (μπορείτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο μαγιό από το on-line κατάστημα του Ted Baker). Για την γυναίκα ο Ted Baker ονειρεύεται ένα “summer of love” και σχεδιάζει ρομαντικά φλοράλ μοτίβα πάνω σε έναν ροζ-λιλά καμβά (μπορείτε να αγοράσετε το συγκεκριμένο μαγιό από τον on-line κατάστημα του Ted Baker).
Μεγαλύτερη ποικιλία στα μαγιό του Ted Baker θα δείτε στο www.tedbaker.com, ενώ το μοναδικό κατάστημα Ted Baker στην Ελλάδα βρίσκεται στο Golden Hall.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό:
περί τα 80 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: περί τα 50 ευρώ.

Yamamay: Σέξι σχέδια και σούπερ τιμές

Με επηροές από τα αφρικανικά σαφάρι, αλλά και από τις βραζιλιάνικες ακτογραμμές, τα ιταλικά Yamamay, που έχουν πλέον αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό στην Ελλάδα, έχουν να προτείνουν σέξι γραμμές, φωτεινά χρώματα και μίνιμαλ σχέδια. Για τον άνδρα οι κλασικές βερμούδες που παραπέμπουν σε surf είναι must ενώ για την γυναίκα συστήνονται μπικίνι σε γραμμή brazilian (εδώ είναι must τα καλογυμνασμένα οπίσθια).
Μεγαλύτερη ποικιλία στα μαγιό Yamamay, καθώς και τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων, θα δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 25 έως 50 ευρώ το σετ. Ανδρικά μαγιό: Από 20 έως 30 ευρώ.

Med: Προκλητικό glam για εμφανίσεις που κόβουν την ανάσα

Τα Med είναι γνωστά για τα σούπερ σέξι σχέδιά τους με τις λαμπερές λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε σταρ της Ριβιέρα. Οι αποχρώσεις για φέτος το καλοκαίρι είναι γήινες, με έμφαση στο χακί και το καφέ, ενώ θα δούμε και κάποια σχέδια σε pin-up ροζ και λευκά χρώματα, όπως αυτά τις φωτογραφίας. Για τον άνδρα η Med προτείνει στενά, καυτά σορτς που απαιτούν τέλεια γραμμωμένο κορμί σε έντονα χρώματα για να κάνουν ιδανική αντίθεση με το μαύρισμα.
Μεγαλύτερη ποικιλία των μαγιό Med καθώς και τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων θα δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 70 έως 100 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: Από 50 έως 80 ευρώ.

Gap: Καλοκαίρι… made in the USA

Πάντα λιτά και απέριττα αλλά με ιδιαίτερο στυλ και εξαιρετική ποιότητα τα Gap δεν θα μπορούσαν να μην συμφωνούν ότι το χρώμα φέτος το καλοκαίρι είναι must. Προτείνουν, λοιπόν, μακριές βερμούδες για τους άνδρες, όπως η καρό της φωτογραφίας, που θα προτιμηθούν από τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, ενώ για τις γυναίκες επιμένουν σε κομψά, κλασικά σχέδια με έντονες χρωματικές αποχρώσεις.
Μεγαλύτερη ποικιλία στα μαγιό Gap θα δείτε εδώ, ενώ καταστήματα Gap στην Αθήνα υπάρχουν στο Ψυχικό (Ελ. Βενιζέλου 2 & Κηφισίας), στην Κηφισιά (Αργυροπούλου 4) και στο Golden Hall.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 50 έως 70 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: Από 40 έως 60 ευρώ.

Diesel: Όταν το ροκ συνάντησε την μόδα

Το χρώμα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και στα μαγιό της Diesel, τόσο στα ανδρικά όσο και στα γυναικεία. Στην πρώτη κατηγορία επιλέξαμε το κόκκινο σορτς με το χαρακτηριστικό λογότυπο της εταιρίας που σε συνδυασμό με ένα καλλίγραμμο σώμα αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο στην παραλία, ενώ για τις γυναίκες μας άρεσε το παραπάνω μπικίνι με τις φωτεινές αποχρώσεις του φούξια και του λαχανί.
Μεγαλύτερη ποικιλία στα μαγιό Diesel θα δείτε εδώ, ενώ για τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 50 έως 100 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: περί τα 50 ευρώ.

Tommy Hilfiger: Κομψότητα και στυλ… ναυτικό

Τα νέα σχέδια του Tommy Hilfiger για φέτος το καλοκαίρι ξεχωρίζουν για το navy style τους. Στα ανδρικά μαγιό συναντάμε άγκυρες και στα γυναικεία λευκά-μπλε καρό και έτσι ο συνδυασμός αποπνέει διακοπές με κότερο στην Μεσόγειο.
Μεγαλύτερη ποικιλία σε μαγιό Tommy Hilfiger καθώς και τις διευθύνσεις των καταστημάτων θα δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 70 έως 100 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: Από 50 έως 80 ευρώ.

Η&Μ: Αν δεν σας αρκεί μόνο ένα

Οι πολύ χαμηλές τιμές είναι το μυστικό των H&M για να σας κάνουν να θέλετε να αγοράσετε παραπάνω από ένα μαγιό φέτος το καλοκαίρι. Το χρώμα και η άνεση παίζουν καθοριστικό ρόλο στην φετινή συλλογή των H&M, όπως θα δείτε και από την παραπάνω φωτογραφία, ενώ η ποικιλία των σχεδίων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Περισσότερα σχέδια σε μαγιό H&M θα δείτε εδώ, ενώ για τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 20 έως 30 ευρώ το σετ. Ανδρικά μαγιό: Από 20 έως 30 ευρώ.

Marks & Spencer: Ένα σχέδιο για όλους

Με σχέδια που ανταποκρίνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα αλλά πάντα ακολουθώντας τα βήματα της μόδας, τα καταστήματα Marks & Spencer καταφέρνουν πάντα να εντυπωσιάζουν με την ποιότητα και τις εξαιρετικές τους τιμές. Για τους άνδρες ξεχωρίσαμε την φλοράλ κοντή βερμούδα με τα μεγάλα σχέδια, ενώ για τις γυναίκες προτιμήσαμε ένα πιο εντυπωσιακό μπικίνι σε χρυσή μεταλλική απόχρωση.
Μεγαλύτερα ποικιλία σχεδίων στα μαγιό Marks&Spencer θα δείτε εδώ, ενώ για τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 20 έως 50 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: περί τα 20 ευρώ.

Lacoste: Με στυλ… αθλητικό

Σχέδια που ξεχωρίζουν και απευθύνονται σε αυτούς που η παραλία ισοδυναμεί με παιχνίδι και άθληση. Κομψά και σέξι, σε πρωτότυπα σχέδια και χρώματα και εξαιρετική ποιότητα, τα Lacoste δεν είναι από τα μαγιό μιας σεζόν, ενώ δικαιολογούν απόλυτα την κάπως «τσιμπημένη» τιμή τους.
Μεγαλύτερη ποικιλία σε μαγιό Lacoste θα δείτε εδώ, ενώ για τις ακριβείς διευθύνσεις δείτε εδώ.
Τιμές: Γυναικεία μαγιό: Από 70 έως 120 ευρώ. Ανδρικά μαγιό: Από 70 έως 110 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v