Η Άνοιξη... στα πόδια σας

Wedges, μπαλαρίνες ή gladiator sandals; Μοκασίνια, jazz shoes ή αναπαυτικά loafers; Όλα παίζουν στις ανοιξιάτικες – καλοκαιρινές συλλογές παπουτσιών για τον άνδρα και τη γυναίκα, με κεντρικό άξονα πάντα την άνεση και το στυλ. Διαλέξαμε τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε.
Η Άνοιξη... στα πόδια σας
της Έλενας Μπούλια

Χειμώνας τέλος! Τι σημαίνει αυτό; Μαζεύουμε τα παλτά και τις μπότες μας και ξεχυνόμαστε στις ανοιξιάτικες βιτρίνες των καταστημάτων για να εντοπίσουμε τα καλύτερα παπούτσια (και ρούχα) της σεζόν που θα χαρίσουν στα βήματά μας την απαιτούμενη κομψότητα και χάρη.

Τι θα φορεθεί η φετινή άνοιξη – καλοκαίρι; Οι τάσεις στα παπούτσια δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ από πέρσι, αν κρίνουμε από την παραμονή της πλατφόρμας (wedges) που απλά ψηλώνει και διακοσμείται με tribal δερμάτινες λεπτομέρειες. Το χρώμα, όπως συμβαίνει και με τα ρούχα, παίρνει την πρωτοκαθεδρία και μας αναγκάζει να μαζέψουμε τις περσινές μονόχρωμες μαύρες ή άσπρες μπαλαρίνες μας. Οι σαγιονάρες και τα πέδιλα είναι έτσι κι αλλιώς must ανεξαρτήτου μόδας, ενώ οι πιστές fashionistas δεν θα παραλείψουν να συμπεριλάβουν και ένα ζευγάρι gladiator sandals στην παπουτσοθήκη τους.

Για τους άνδρες τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά (ή έτσι δείχνουν). Τα μοκασίνια παραμένουν φυσικά με πιο μαλακά δέρματα, π.χ. σουέντ ή ταμπά, και ανοιξιάτικα χρώματα, με επικρατέστερο το off white και το ανοιχτό γρι, αλλά και το πράσινο και το μοβ για τους πιο τολμηρούς. Πολλοί σχεδιαστές προσθέτουν στις σόλες των –τύπου «παντοφλέ»- πάνινων παπουτσιών σχοινένιους πάτους που προσδίδουν πολύ πιο χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση, άλλοι συστήνουν τα λεγόμενα jazz shoes με τα λεπτά κορδονάκια, ενώ δεν αποκλείεται να φορεθούν και τα πιο δροσερά loafers με το περφορέ (διάτρητο) δέρμα. Πιο συγκεκριμένα:

* Πρώτη στάση στα Clarks, για casual καθημερινά παπούτσια που χαρακτηρίζονται από τα αναπαυτικά τους σχέδια και το δυτικοευρωπαϊκό τους στυλ. Για τον άνδρα επιλέξαμε ένα ζευγάρι αναπαυτικά δερμάτινα loafers, με μαλακή σόλα από καουτσούκ, υπό το κωδικό όνομα Midas Soul. Πέρα από το mahogany leather της φωτογραφίας, διατίθενται ακόμα σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις (μαύρο δέρμα, off white δέρμα, navy blue δέρμα και mahogany nubuck – ταμπά). Η τιμή τους είναι στα 89 ευρώ.

Παραμένουμε στα Clarks και στρεφόμαστε στα γυναικεία. Πολλές διαφορετικές προτάσεις, αλλά το μάτι μας πέφτει στα smart sandals της φωτογραφίας με το κωδικό όνομα Sugar Sweet. Σε ρετρό σχέδιο με λουράκια που αγκαλιάζουν το πόδι και τον αστράγαλο, αφήνοντας τα δάχτυλα ακάλυπτα, διατίθενται ακόμα σε μαύρο και λευκό δέρμα. Η τιμή τους είναι στα 79 ευρώ.

Πού; Clarks: Εμπορικό κέντρο The Mall (Επίπεδο 1), Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, τηλ. 210 6196601.

* Συνεχίζουμε στα Camper. Δεν πάμε, όμως, πολύ μακριά. Πληκτρολογούμε την ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας και ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκατοντάδες πρωτότυπα και διασκεδαστικά (χαρακτηριστικό των Clarks) σχέδια για την θερινή σεζόν. Επηρεαζόμαστε από την παιχνιδιάρικη διάθεση και επιλέγουμε για τον άνδρα τα Imar της φωτογραφίας. Σε ναυτικό στυλ με κορδόνια και περφορέ γκρι δέρμα, με πλαστική αντιολισθητική σόλα, τα συγκεκριμένα παπούτσια σχεδιάστηκαν για την 25η επέτειο των πιο αναγνωρισμένων μεσογειακών αγώνων «Kings Cup Sailing Race». Υπάρχουν νούμερα από 39 μέχρι και 46, η τιμή τους είναι στα 130 ευρώ και η αγορά τους γίνεται εύκολα και γρήγορα on-line.

Εξίσου παιχνιδιάρικα και φωτεινά τα Helena της φωτογραφίας για τη γυναίκα της Camper, από φούξια λουστρίνι και πλαστικό τακούνι 4,5 εκ. Τα Helena είναι πέδιλα ρετρό αισθητικής, απόλυτα θηλυκά, αναπαυτικά και ανάλαφρα, ενώ φοριούνται άνετα όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορούμε να τα παραγγείλουμε και αυτά on-line και η τιμή τους είναι στα 115 ευρώ.

Πού; Είτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Camper ή στα αποκλειστικά καταστήματα Camper Shop στο Κολωνάκι (Αναγνωστοπούλου και Ηρακλείτου 23) και στην Ερμού 34, ή σε άλλα καταστήματα υποδημάτων που θα βρείτε στο site της Camper.

* Ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία ένα δύο χρόνια έχουν γίνει τα Geox, τα οποία απευθύνονται στο κοινό που αναζητά ένα ξεκούραστο, ανατομικό και ευκολοφόρετο παπούτσι για όλες τις ώρες της μέρας. Το ιταλικό design με τις λιτές γραμμές ξεχωρίζει και στην ανοιξιάτικη συλλογή της εταιρίας, η οποία για τον άνδρα προτείνει, μεταξύ άλλων, τα Monet. Μαύρα λιτά μοκασίνια με εξώραφα και τη χαρακτηριστική αναπαυτική σόλα Geox που χάρη στις μικρές τρυπούλες της… αναπνέει! Η τιμή τους είναι στα 110 ευρώ.

Για τη γυναίκα η Geox παραμένει κλασική και προτείνει την πλατφόρμα Trudy, με τα μαύρα λουράκια και μία πανύψηλη αλλά τρομερά αναπαυτική σόλα, η οποία επενδύεται όμορφα με μαύρο σχοινί αλλά και με τον ίδιο αναπαυτικό, «τρυπητό» πάτο. Η τιμή της είναι στα 75 ευρώ.

Πού; Τρία αποκλειστικά καταστήματα Geox στην Αθήνα, ένα στην Πατησίων 77-79 (τηλ. 210 821828), ένα Ερμού 65 και Αιόλου 28-30 (τηλ. 210 3356000) και ένα στα Μελίσσια, Τραπεζούντος και Παπανδρέου 17. Ενώ για άλλα καταστήματα που φέρνουν Geox μπορείτε να επισκεφθείτε το site της εταιρίας.

* Κατεβαίνουμε Σταδίου και κάνουμε την απαραίτητη στάση στη βιτρίνα των Bally. Εντυπωσιακά σχέδια με κύριο χαρακτηριστικό το tribal και το καφέ δέρμα δυσκολεύουν την επιλογή μας στο τι να δοκιμάσουμε. Για τον άνδρα επιλέγουμε τα loafers της φωτογραφίας με το περφορέ σουέντ δέρμα στο χρώμα της άμμου. Κωδικό όνομα Calamo. Τιμή στα… 420 ευρώ.

Στροφή στα γυναικεία. Εδώ η επιλογή γίνεται πραγματικά αδύνατη. Αμέτρητα δερμάτινα σανδάλια, υπέροχες γόβες με χοντρή σόλα και φυσικά… πλατφόρμες. Κάπου εκεί σταματάμε και κάνουμε focus στις Nymona της φωτογραφίας. Πανύψηλες για να κάνουν το πόδι να φαίνεται χιλιομετρικό, λουριά με χρώμα σε σκούρο ζιρκόν και πάτος στο χρώμα της άμμου, δέρμα και στις δύο περιπτώσεις, από μοσχάρι και σουέντ, tribal διάθεση και τιμή… στα 390 ευρώ.

Πού; Bally: Σταδίου 4, Αθήνα (τηλ. 210 3217495) και σε άλλα καταστήματα που φέρνουν παπούτσια της εταιρίας.

* Τα αμερικάνικα Nine West εμφανίστηκαν πριν τρία χρόνια στη χώρα μας λανσάροντας παπούτσια, τσάντες και κάποια μικροαξεσουάρ αποκλειστικά για γυναίκες. Έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα, τόσο από τις γυναίκες που έζησαν και τα γνώρισαν στο εξωτερικό, όσο και από αυτές που απλά αναζητούσαν κάτι ποιοτικό, ξεχωριστό σε στυλ και σε σχετικά λογική τιμή για αυτό που έχουν να προσφέρουν. Απευθύνονται στη νέα επαγγελματία που αναζητά ένα κομψό και ιδιαίτερο παπούτσι για όλες τις ώρες και που δεν σκοπεύει να διαθέσει για αυτό παραπάνω από 100 ευρώ. Η ανοιξιάτικη συλλογή της Nine West επενδύει στο safari chic, συνδυάζοντας δέρματα με χρώμα αλλά και πιο design-άτες γραμμές, όπως αυτή του gladiator sandal με κωδικό όνομα Zanja, της φωτογραφίας. Κομψότατο και δυναμικό, διατίθεται σε σκούρο και ανοιχτό καφέ «κροκοδιλέ» δέρμα, με προσαρμόσιμο λουράκι γύρω από τον αστράγαλο και 12ποντο ξύλινο τακούνι. Τιμή στα 90 περίπου ευρώ.

Πού; Nine West: Αιόλου 79 και Λυκούργου 2, Αθήνα. Ερμού και Ευαγγελιστρίας 8, Αθήνα. Πατησίων 137 Αθήνα, αλλά και στο Κολωνάκι (Πλατεία Φιλικής Εταιρίας και Τσακάλωφ 1), στη Γλυφάδα (Αγγέλου Μεταξά 18) και στο Mall.

* Τέλος, μία κλασική αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανοιξιάτικη πρόταση για τους κυρίους που αγαπούν το στυλ και την άνεση, έρχεται από την εταιρία Lacoste. Τα δερμάτινα loafers της φωτογραφίες είναι το ιδανικό παπούτσι για διακοπές στο νησί. Ξεκούραστα και ελαφριά τα Tours 3 κυκλοφορούν και σε μαύρο, σε νούμερα από 39 μέχρι 46, ενώ η τιμή τους είναι στα 130 ευρώ.

Πού; Lacoste: Σε αμέτρητα (αποκλειστικά και μη) καταστήματα σε όλη την Αττική. Επισκεφθείτε το site της εταιρίας για τις ακριβείς διευθύνσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v