Πασχαλιάτικο αυγό ή ένας καρχαρίας;

Το ξέρατε ότι η Opel "κρύβει" μοτίβα καρχαριών στα μοντέλα της; Κι όμως. Δείτε πώς ξεκίνησε η ιδέα.
Πασχαλιάτικο αυγό ή ένας καρχαρίας;
Η Opel αφήνει στην άκρη τα πασχαλιάτικα αυγά και φέρνει στο προσκήνιο τους καρχαρίες. Πώς ξεκίνησε όμως η δημοφιλής αυτή ιδέα των κρυμμένων μοτίβων καρχαρία στα Opel εδώ και πάνω από μια δεκαετία; Όλα ξεκίνησαν ένα κυριακάτικο απόγευμα του 2004 όταν ο σχεδιαστής της Opel Dietmar Finger εργαζόταν στο σπίτι του φτιάχνοντας κάποια σκίτσα για το νέο τότε Opel Corsa.

Ήταν απασχολημένος με το ντουλαπάκι του συνοδηγού και συγκεκριμένα με την πλευρά εκείνη που συνήθως καλύπτεται από την κλειστή πόρτα του συνοδηγού. Ωστόσο, όταν το ντουλαπάκι είναι ανοικτό, τα πλευρά του πρέπει να το κρατούν σταθερό, κάτι που επιτυγχάνεται με ενισχύσεις σε σχήμα πλευρών ενσωματωμένες στο πλαστικό. Η δουλειά του Dietmar εκείνη την ημέρα ήταν ο σχεδιασμός των ενισχύσεων αυτών και ενώ ήταν συγκεντρωμένος στα σκίτσα του, έρχεται ο γιος του και κοιτώντας τα του λέει: «μπαμπά γιατί δε σχεδιάζεις απλά έναν καρχαρία;»

«Πράγματι, γιατί όχι;», σκέφτηκε ο σχεδιαστής και έδωσε στα πλευρά του πλαστικού το σχήμα ενός καρχαρία! Έτσι γεννήθηκε μια ιδέα που θα γινόταν παράδοση.

Ακολούθησε το Zafira, του οποίου ο Υπεύθυνος Σχεδίασης του Εσωτερικού, Karim Giordimaina, έκρυψε τρεις καρχαρίες στο ταμπλό του συμπαγούς πολυμορφικού. Έκτοτε, οι καρχαρίες βρήκαν μόνιμο καταφύγιο στο εντυπωσιακό Opel Adam καθώς και στην τελευταία γενιά του best seller Opel Astra και της ναυαρχίδας Opel Insignia.

Για το σημερινό Διευθυντή Εσωτερικού Σχεδιασμού της Opel Karim Giordimaina, το μοτίβο του καρχαρία έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια σε σήμα κατατεθέν των Opel– και δεν περιορίζεται μόνο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Ως φυσικό επακόλουθο, τα μοτίβα των μικρών καρχαριών εξακολουθούν να υπάρχουν και στα νέα SUV μοντέλα της Opel, τα Grandland X και Crossland X.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v