Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ΙΧ τον Ιούλιο

Η άνοδος του τουριστικού ρεύματος και η αντικατάσταση του στόλου οχημάτων των εταιρειών οδήγησαν σε άνοδο των πωλήσεων ΙΧ.
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ΙΧ τον Ιούλιο

Η αυξημένη ζήτηση από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων λόγω της ανόδου του τουριστικού ρεύματος και η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων σε αρκετές εταιρείες είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που πυροδοτήσαν τις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούλιο στην ελληνική αγορά.

Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τον καύσωνα ο δείκτης των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων κινήθηκε ανοδικά. Τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) τον έβδομο μήνα της χρονιάς η αύξηση στον όγκο των πωλήσεων ήταν 19,7%, σε σχέση με τον Ιούλιο 2016.

Συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 8,0% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Σημειώνεται πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο επτάμηνο του 2017 βρίσκεται 61,3% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση 20,0% από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά 24,5% ως προς 2016.

Ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανά μήνα και έτος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v