Νέο Opel Crossland X: Crossover με γερμανικό DNA

Οδηγήσαμε το νέο crossover της Opel στα Μέθανα και εντυπωσιαστήκαμε από τη σχεδίαση, την άνεση και την οικονομική του λειτουργία.
Νέο Opel Crossland X: Crossover με γερμανικό DNA
αποστολή στα Μέθανα

Η οδήγηση του νέου Opel Crossland X, έγινε σε μια διαδρομή που έχει συνδεθεί με τα παιδικά χρόνια πολλών Αθηναίων.

Προορισμός ήταν τα Μέθανα. Εκεί που έχουν κάνει τις διακοπές τους μεγάλη μερίδα Αθηναίων.

Το νέο Opel Crossland X, είναι ένα crossover που συνδυάζει την πρακτικότητα και την ευρυχωρία με τη μοντέρνα εμφάνιση ενός SUV. Συμπληρώνει τη γκάμα των μοντέλων Χ της γερμανικής φίρμας. Προστίθεται δίπλα στο Mokka X και το Grandland X που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Τι ξεχωρίσαμε στο νέο Opel Crossland X:

- Την σχεδίαση του.

- Τους μεγάλους χώρους και την άνεση.

- Την γερμανικών προδιαγραφών ποιότητα των υλικών.

- Την στιβαρή κατασκευή.

- Την ποιότητα κύλισης.

- Την οικονομική λειτουργία.

Συγκριτικά με το Opel Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Opel Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές. Με μήκος 4,21 μ., το νέο Crossland X είναι 16 εκατ. μικρότερο από ένα Astra αλλά 10 εκατ. ψηλότερο. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την ορατότητα που τους παρέχουν τα υπερυψωμένα καθίσματα. Μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας.

Επιπλέον, συνοδεύεται από καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Προσαρμοζόμενος Εμπρόσθιος Φωτισμός (Adaptive Forward Lighting) - AFL με προβολείς full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking[1]), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Το νέο Crossland X διαθέτει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink - συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto - με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών.

Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των αναγνωρισμένων, εργονομικών καθισμάτων, με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken). Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 410 λίτρα. Η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμίζεται σε εύρος 150 χιλ., είτε για μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών ή για αύξηση χώρου αποσκευών. Εάν μετακινηθούν προς τα εμπρός, αυξάνεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα 520 λίτρα.

Το νέο Opel Crossland X διατίθεται με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα σε δυο εκδόσεις ισχύος και έναν τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα. Ειδικότερα, ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.2 με ισχύ 81 ίππους, μέση κατανάλωση 5,1 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 114 γραμ./χλμ. Ο 1.2 Turbo με άμεσο ψεκασμό βενζίνης αποδίδει 110 ίππους, με πεντατάχυτο κιβώτιο βελτιστοποιημένων τριβών η μέση κατανάλωση είναι 4,8 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 109 γραμ./χλμ. Ο 1.6 ντίζελ αποδίδει 99 ίππους και προσφέρει μέγιστη ροπή 25,4 χλγμ. στις 1.750 σ.α.λ. Μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 99 γραμ./χλμ.

Το σύστημα Opel OnStar ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του Crossland X από την έκδοση Edition και πάνω. Πέρα από τις γνωστές τηλεματικές υπηρεσίες όπως η 24-ωρη Υπηρεσία Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης και η απομακρυσμένη λειτουργία ελέγχου κλειδαριών θυρών, κόρνας και φώτων, το OnStar προσφέρει τώρα ακόμα περισσότερες υπηρεσίες.

Το νέο Crossland X σηματοδοτεί το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας που επιτρέπει στους επιβάτες να επικοινωνούν με ένα Σύμβουλο Opel OnStar, ο οποίος τους βοηθά να επιλέξουν και να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή να βρουν χώρο στάθμευσης. Το 4G LTE Wi-Fi Hotspot3 του συστήματος παρέχει σε όλους τους επιβάτες του Crossland X ταχεία σύνδεση στο Internet μέσω των κινητών τους. Η προηγμένη τεχνολογία IntelliLink infotainment περιλαμβάνει μία έγχρωμη οθόνη αφής έως 8-ιντσών με δυνατότητα ενσωμάτωσης smartphone, συμβατών με Apple CarPlay και Android Auto4. Επίσης, κατόπιν παραγγελίας διατίθεται ειδική υποδοχή στην κεντρική κονσόλα για ασύρματη επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου.

Τιμές, η έκδοση X- Cite 1.2 81 ίππων 17.300 ευρώ, X-Cite 1.6 CDTI 99 ίππων 19.900 ευρώ, X- Clusive 1.2 110 ίππων 20.600 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v