Citroen C3: το πιο μοντέρνο supermini

Το γαλλικό supermini λανσάρει καινοτόμες λύσεις με κύριο άξονα το σχεδιαστικό του πλαίσιο.
Citroen C3: το πιο μοντέρνο supermini

Το αυθεντικό γαλλικό supermini Citroen C3 λανσάρει ένα καινοτόμο, ξεχωριστό στυλ που ξαναγραφεί τους κανόνες της κατηγορίας. Το ανυψωμένο εμπρός μέρος, τη χαμηλότερη ζώνη προστασίας, την διαμόρφωση των φτερών και των προφυλακτήρων που αυξάνουν τον δυναμισμό του αυτοκινήτου. Το μήκους κάτω των 4 μ. γαλλικό αυτοκίνητο έχει και το πλεονέκτημα της ευελιξίας.

Η Citroen, ήταν πάντα ο κορυφαίος κατασκευαστής οχημάτων με αιχμή την άνεση και γι αυτό την ξεχώριζε από τις υπόλοιπες μάρκες. Τώρα, η μάρκα κάνει αυτό το χαρακτηριστικό της, περισσότερο ορατό μέσα από το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort. Αυτό το πρόγραμμα, πλέον αποτελεί τη βασική γραμμή της σχεδίασης των οχημάτων της. Ενθαρρύνει την σχεδιαστική και τεχνολογική διαδικασία, εξασφαλίζοντας την αναθεωρημένη άποψη της μάρκας για την άνεση. Tο πρόγραμμα στοχεύει την ανάπτυξη καινοτόμων, τεχνολογικών, έξυπνων λύσεων για μία νέα προσέγγιση της άνεσης.

Οι τέσσερις πυλώνες:

-        Να νοιώθουν οι επιβάτες σαν αν είναι μέσα σε ένα κουκούλι, μετά τις παρεμβάσεις στην ανάρτηση, στα καθίσματα και την ηχομόνωση.

-        Το πλούσιο και πρακτικό εσωτερικό, να διαθέτει έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και εύκολα προσβάσιμα χειριστήρια. Οι επιβάτες να απολαμβάνουν περισσότερη ηρεμία, αφού θα εμφανίζονται μόνο οι πραγματικά  χρήσιμες πληροφορίες και θα νοιώθουν την ευεργετική επίδραση του άπλετου φωτός.

-        Έξυπνη τεχνολογία και χρήσιμα βοηθήματα οδήγησης, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του ψηφιακού κόσμου μέσα στο αυτοκίνητο.

-    Μια πρωτοτυπία, είναι και η νέα γενιά των Airbump, τα οποία είναι μικροκάψουλες αέρα καλυμμένες με μαλακή επένδυση θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης. Δίνουν στο όχημα μια πιο τολμηρή γραμμή. Λειτουργούν σαν ασπίδα, προσφέροντας βέλτιστη προστασία από τα καθημερινά μικροκτυπήματα. Έχουν ένα κόκκινο ή λευκό κύκλο ανάλογα με το χρώμα της οροφής. Για τους εταιρικούς πελάτες, τα Airbump βοηθούν στη μείωση του κόστους επισκευών. Με το πρόγραμμα χρωματικών επίλογων BI-TONE, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αναμεσά σε 36 συνδυασμούς χρωμάτων.

Οι μηχανικοί εργάστηκαν για να εξασφαλίσουν στο νέο Citroen C3, την καλύτερη άνεση ανάρτησης στην κατηγορία, επίπεδο ηχομόνωση από τα καλύτερα στην κατηγορία, εξαιρετική συμπεριφορά και ευελιξία, χάρη στο συμπαγές σχήμα του. Η μελέτη του εσωτερικού χώρου απέσπασε μεγάλο μέρος από την δαπάνη δημιουργίας του νέου supermini και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Τα άνετα καθίσματα σαν πολυθρόνες, το οριζόντιο ταμπλό για περισσότερο ελεύθερο χώρο, η πανοραμική γυάλινη οροφή με σκιάδιο για φως στο εσωτερικό και οι μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, με το μεγαλύτερο ντουλαπάκι στην αγορά (6.25 λίτρα) είναι τα βασικά στοιχεία που εκτίμησα.

Ο χώρος για τα πόδια των εμπρός επιβατών αυξήθηκε κατά +22 χιλ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Διατηρήθηκε η αποθηκευτική ικανότητα των 300 λίτρων, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη κατηγορία. Τα ποιοτικά υλικά στο εσωτερικό τραβάνε τη προσοχή: Νέα  υφάσματα στα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι και υφασμάτινα πάνελ θυρών.



Πλήρης γκάμα αποδοτικών κινητήρων υψηλών περιβαλλοντικών προδιαγραφών. Βενζίνη 1.2 PureTech 68 ίππων, 1.2 PureTech 82 ίππων, 1.2 PureTech S&S 110 ίππων. Ντίζελ 1.6 BlueHDi S&S 75 ίππων και 1.6 BlueHDi S&S 100 ίππων. Από 11.950 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v