Νέο Opel Insignia: Το καλύτερο μοντέλο της γερμανικής μάρκας

Το νέο Opel Insignia δηλώνει σπορ, αλλά και άκρως… οικογενειακό προσφέροντας την απόλυτη οδηγική εμπειρία.
Νέο Opel Insignia: Το καλύτερο μοντέλο της γερμανικής μάρκας
αποστολή στη Γερμανία

Η πρόοδος και η αναβάθμιση είναι μέσα στο DNA της Opel. Η γερμανική μάρκα, μετά την εξαγορά της από τον γαλλικό όμιλο PSA, μπαίνει σε μια νέα περίοδο έχοντας σαν ισχυρά ατού την υψηλή αξία των μοντέλων της.

Στη Φρανκφούρτη οδήγησα το τελευταίο μοντέλο της μάρκας που έχει σαν σημαία τη γερμανική τεχνολογία. Ο λόγος για το νέο Opel Insignia Grand Sport, ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με σπορ στοιχεία που θα μπορούσε να ανήκει στη γκάμα μιας πολυτελούς φίρμας. Το νέο Opel Insignia υιοθετεί τη σπορ γραμμή ενός μεγάλου κουπέ.

Ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 92 χιλ. στα 2.829 χιλ., οι πρόβολοι έχουν μειωθεί αισθητά και τα μετατρόχια έχουν διευρυνθεί κατά 11χιλ. Μία χαμηλότερη κατά 29 χιλ. γραμμή οροφής, η μάσκα με τους λεπτούς προβολείς και η high-tech εμφάνιση του πίσω τμήματος κάνουν το Insignia εντυπωσιακό με αθλητικό και κομψό σχήμα που θυμίζει ένα τετράθυρο coupé. Επίσης έχει εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26 είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Ο οδηγός κάθεται χαμηλότερα από πριν επομένως είναι καλύτερα ενσωματωμένος στο όχημα, απολαμβάνοντας μία πιο σπορ και έντονη οδηγική εμπειρία. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα χειριστήρια και στη διεπαφή του infotainment. Ενώ το head up display αναδεικνύει τον ψηφιακό χαρακτήρα των οργάνων. Η οθόνη αφής χωρίς πλαίσιο του συστήματος IntelliLink αποπνέει ένα προηγμένο και τεχνικό χαρακτήρα. Πολλές λειτουργίες ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής για την απλοποίηση της διεπαφής.

Οι πίσω επιβάτες ωφελούνται από τις νέες αναλογίες και απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευρυχωρία. Ο χώρος αποσκευών καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας αφού προσφέρει από 490 – 1.450 λίτρα.

Μία προαιρετική, πανοραμική ηλιοροφή 1.400 x 860 χιλ. που εκτείνεται πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών παρέχει περισσότερο φωτισμό στη καμπίνα και κάνει απολαυστικότερο το ταξίδι.

Για την πρώτη δοκιμή επιλέχθηκε η έκδοση που έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα. Κάτω από το μεγάλο καπό με την έντονη κλίση υπάρχει το νέο μοτέρ 1.5 Direct Injection Turbo απόδοσης 165 ίππων. Λανσάρεται στη ναυαρχίδα της μάρκας και σύντομα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε άλλα μοντέλα.

Το καινούργιο μοτέρ είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η μάρκα στους βενζινοκινητήρες μεσαίου κυβισμού. Έχει πολιτισμένη λειτουργία ακόμη και όταν φθάσει στα όρια του.

Ένα στοιχείο που αξίζει να τονισθεί είναι η καλή απόδοση του από χαμηλά. Κινεί με χαρακτηριστική άνεση το μεγάλο αυτοκίνητο και προσδίδει υψηλές επιδόσεις. Καθοριστικό ρόλο στην απόδοση και την ομαλή κίνηση παίζει και το νέο 6ταχυτο κιβώτιο. Η μάρκα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει το τυπικό τεστ 0-100χλμ./ώρα σε 8,9’’ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 225 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ήταν 7 λίτρα/100χλμ., εργοστασιακή μέση κατανάλωση 5,7 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 130 γραμ./χλμ.

Σαν αυθεντική ναυαρχίδα σέβεται τους επιβάτες και δεν τους καταπονεί. Το νέο πλαίσιο, το μεγάλο μεταξόνιο, οι καινούργιες αναρτήσεις και οι επιτυχημένες ρυθμίσεις εξασφαλίζουν άνετο και ήσυχο ταξίδι. Θετικά σχόλια και για την συμπεριφορά του στις στροφές. Το νέο Opel Insignia Grand Sport έχει την καλύτερη ποιότητα κύλισης στη κατηγορία του. Ξεπερνά σε αυτόν τον τομέα και τα ακριβότερα premium μοντέλα. Επίσης είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έχει τόσο έντονη οδηγοκεντρική προσέγγιση.

Το τεχνολογικό του υπόβαθρο είναι εντυπωσιακό: οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, κάμερα 360°, καινοτόμοι προβολείς Opel IntelliLux LED matrix, προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με κατανομή ροπής (torque vectoring), υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης, συνδεσιμότητα Opel, ενσωμάτωση smartphone που τώρα προσφέρει μία νέα λειτουργία Opel OnStar – το Personal Assistant που κλείνει δωμάτια σε ξενοδοχεία και αναζητα χώρους στάθμευσης μέσω OnStar Advisor.

Το νέο Opel Insignia Grand Sport είναι το καλύτερο μοντέλο της μάρκας που έχει επιτυχημένη πορεία και στην ελληνική αγορά. Η νέα ναυαρχίδα λανσάρεται στις αρχές Ιουνίου και οι τιμές της θα είναι σε λογικά επίπεδα. Με την κατάλληλη εμπορική πολιτική μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο και από τα premium μοντέλα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v