Η BMW βραβεύεται για το design της

Πέντε μοντέλα του BMW Group διακρίθηκαν με το βραβείο “iF Design Award 2017” για την καινοτόμο σχεδίασή τους.
Η BMW βραβεύεται για το design της
Συνολικά πέντε μοντέλα του BMW Group απέσπασαν το διεθνούς φήμης βραβείο “iF Design Award 2017”: Μία έγκριτη επιτροπή επέλεξε τα Mini Vision Next 100, Rolls-Royce Vision Next 100, BMW Motorrad Vision Next 100 και τη BMW Concept X2 στην κατηγορία “Mobility / Professional Concept” για την καινοτόμο σχεδίαση και τις φουτουριστικές τεχνολογίες τους.

Το περίοπτο “iF Gold Award 2017” δόθηκε στη BMW Σειρά 5 Sedan στην κατηγορία “Automobiles / Product”. Με αυτή τη διάκριση, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η εξαιρετική δουλειά της ομάδας σχεδίασης της BMW.

Εδώ και πολλές δεκαετίες, το “iF Design Award” θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βραβεία σχεδίασης στον κόσμο και επισφράγιση σχεδιαστικής τελειότητας. Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση και το σχήμα ενός προϊόντος, τα κριτήρια του διάσημου βραβείου που απονέμεται κάθε χρόνο από το 1953, περιλαμβάνουν επίσης το επίπεδο καινοτομίας, εργονομίας, λειτουργικότητας και περιβαλλοντικής συμβατότητας.

Η κριτική επιτροπή – μία διεθνής ομάδα από 58 ειδικούς σχεδίασης - απένειμε το “iF Gold Award 2017”, την υψηλότερη διάκριση του International Forum Design”, στη BMW Σειρά 5 Sedan για την καινοτόμο φιλοσοφία και δυναμική, καλαίσθητη σχεδίασή της στην κατηγορία ‘’Automobiles / Product”.

Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε από την επιτροπή κυρίως για τη σχεδιαστική ακρίβεια και σαφήνεια, την αναγνωρισιμότητα της μάρκας εσωτερικά και εξωτερικά και την ισορροπία μεταξύ συναισθηματικής και οπτικής απήχησης. Τέσσερα οχήματα του BMW Group απέσπασαν από ένα βραβείο ‘’iF Award 2017” στην κατηγορία “Mobility / Professional Concept”:

Η Mini είναι η επιτομή της ιδανικής και ευέλικτης μετακίνησης σε μεγάλες πόλεις. Παράλληλα, η ψηφιοποίηση και η δικτύωση μεταβάλλουν συνεχώς τον τρόπο των καθημερινών μας μετακινήσεων, με τις πιο ραγδαίες και αξιοσημείωτες αλλαγές να παρατηρούνται σε αστικά περιβάλλοντα. Με το Mini Vision Next 100, η Mini απαντά σε αρκετά σημαντικά ζητήματα της αστικής μετακίνησης. Οι πόλεις του μέλλοντος θα εξακολουθούν να έχουν επάρκεια χώρου για μία συναρπαστική και ατομική μορφή μετακίνησης; Πώς θα εξελιχθεί η θεμελιώδης αρχή Mini, και συγκεκριμένα η έξυπνη αξιοποίηση χώρου; Τι λύσεις θα προσφέρει η Mini σε έναν κόσμο που μελλοντικά θα γίνεται όλο και πιο ψηφιοποιημένος και συνδεδεμένος; Βασική ιδέα είναι η δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον μέσου ατομικής μετακίνησης. Το σλόγκαν “Every Mini is my Mini”, αναφέρεται σε μία καινοτόμο ερμηνεία του “car sharing” (κοινοχρησία οχημάτων).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v