Μην είσαι «κολλημένος»

Η Toyota και η θυγατρική της Lexus μας εξοικειώνουν με τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας μέσα από πρωτοποριακά αυτόματα συστήματα.
Μην είσαι «κολλημένος»
Η εποχή που ζούμε είναι γεμάτη προκλήσεις. Παρατηρούμε τις αλλαγές σε όλους τους τομείς και εντυπωσιαζόμαστε από τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση.

Η υβριδική τεχνολογία είναι το μεγαλύτερο όπλο μας αυτή την στιγμή για να μειώσουμε την ρύπανση του περιβάλλοντος και την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.

Η Toyota και η θυγατρική της Lexus, έχουν κάνει την πιο σοβαρή προσέγγιση σε αυτή την τεχνολογία. Διαθέτουν την μεγαλύτερη γκάμα υβριδικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Διαβάστε τις παρακάτω γραμμές για να ενημερωθείτε σχετικά με τη νέα μέθοδο που δίνει στοιχεία για τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας ακόμη και στους πιο ‘’κολλημένους’’ με τα κλασικά σύστημα παράγωγης ενέργειας.

Η Toyota χρησιμοποιεί ένα έξυπνο εργαλείο συλλογής δεδομένων για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους εμπόρους να δείξουν στους πελάτες πώς λειτουργεί η υβριδική τεχνολογία και τα πραγματικά οφέλη που μπορεί να αποφέρει.

Το Driveco box ήδη χρησιμοποιείται σε επτά ευρωπαϊκές αγορές για υβριδικά μοντέλα όπως το Yaris Hybrid και προορίζεται για πιλοτικές δοκιμές σε εννέα ακόμα. Σαν ένα αυτόματο σύστημα καταγραφής δεδομένων οδηγού, συλλέγει δεδομένα για τις αποστάσεις των δοκιμαστικών διαδρομών, τους χρόνους και τις μέσες ταχύτητες, και επιπλέον την αναλογία του ταξιδιού στην οποία το αυτοκίνητο λειτουργεί σε πλήρως ηλεκτρικό πρόγραμμα (EV mode), με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο χρήστης μπορεί να κατεβάζει και να βλέπει τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή μία εφαρμογή tablet, μαζί με συγκρίσεις από προηγούμενες επιδόσεις και με τα επίπεδα που έχουν πετύχει άλλοι οδηγοί.

Το Driveco έχει ήδη καταγράψει δεδομένα από 900 Yaris Hybrid και πάνω από μισό εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης σε όλων των ειδών τα περιβάλλοντα, από κέντρα πόλεων μέχρι ορεινές διαδρομές. Τα συνδυασμένα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα έχουν λειτουργήσει σε EV mode για πάνω από το 54% του χρόνου, επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες 5 λίτρα/100 χλμ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v