Χάνουν την λάμψη τους

Γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες απομακρύνονται από τις εκθέσεις αυτοκινήτων ολοένα και περισσότερο;
Χάνουν την λάμψη τους
Οι αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία, η ισχυροποίηση των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, η ανάγκη για μείωση των εξόδων προβολής και οι νέες συνήθειες των καταναλωτών είναι οι σημαντικότερες αίτιες που οδηγούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες μακριά από τις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων.

Στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (9-19 Μαρτίου) έσκασαν νέες βόμβες για το μέλλον των εκθέσεων αυτοκινήτων.

Ο γαλλικός όμιλος PSA (Peugeot Citroen) ανακοίνωσε ότι πλέον θα συμμετέχει στις διεθνείς εκθέσεις μόνο αν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που θα αφορά την γκάμα των μοντέλων.

Τα ανώτατα στελέχη του γαλλικού ομίλου διευκρίνισαν ότι η Peugeot και η Citroen, θα δημιουργούν πολυτελή περίπτερα στις διεθνείς εκθέσεις και θα καλούν τους υποψήφιους αγοραστές, μόνο αν έχουν να παρουσιάσουν ένα ή περισσότερα καινούργια μοντέλα. Στη περίπτωση που την χρονική περίοδο της έκθεσης δεν υπάρχει καινούργιο προϊόν, οι γαλλικές μάρκες θα ενισχύσουν την επικοινωνία τους μέσω κυρίως των ηλεκτρονικών μέσων.

Αυτή η απόφαση, έχει μεγάλο αντίκτυπο στις διοργανώσεις που γίνονται κάθε χρόνο, γιατί ο γαλλικός όμιλος από την περασμένη Δεύτερα κατέλαβε την θέση της δεύτερης σε μέγεθος ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την εξαγορά της Opel.

Αν μάλιστα επιβάλει αυτή την άποψη και στην Opel, τότε στις επόμενες εκθέσεις θα μετράμε περισσότερες απώλειες. Και δεν είναι μόνο αυτό του δημιούργει προβληματισμό για το μέλλον των εκθέσεων.

Στην Γενεύη, ανακοίνωσε την απόφαση της για περιορισμό των συμμέτοχών στις εκθέσεις και η Nissan. Η ιαπωνική μάρκα που ανήκει στον όμιλο της Renault, ανακοίνωσε ότι κάθε χρόνο θα συμμετέχει μόνο σε μια έκθεση και εφόσον υπάρχει σημαντικός λόγος. Επόμενος, για φέτος έκλεισε το πρόγραμμα των εκθέσεων για την μάρκα αφού συμμετείχε στην Γενεύη.

Μια ακόμη απώλεια για την Γενεύη και άλλες εκθέσεις είναι η απόφαση της Mini να περιορίσει τις συμμέτοχες της σε ανάλογες διοργανώσεις. Η Mini που ανήκει στο γκρουπ BMW, δεν συμμετείχε στη φετινή Γενεύη και επανεξετάζει την θέση της για τις επόμενες διοργανώσεις.

Ανάλογη τακτική ακολουθεί και η Ford, που δεν συμμετείχε στην περσινή Διεθνή Έκθεση του Παρισιού.

Επίσης η Volvo αποφάσισε να συμμετέχει μόνο στην έκθεση της Γενεύης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v