ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Άντε γεια, έχω ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Η Ford ετοιμάζει ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV, που προβλέπεται να προσφέρει αρκετή αυτονομία για να καλύψει την απόσταση Λονδίνο - Παρίσι.

Άντε γεια, έχω ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Το 2020 πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα και όσοι δεν προετοιμασθούν για τις εξελίξεις, θα ψάχνονται. Πλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο που οδηγεί στην πλήρη επικράτηση της ηλεκτροκίνησης.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια, αποτελούν μέλη της νέας οικογένειας που εμπιστεύεται τις ικανότητες της ηλεκτροκίνησης. Σύντομα θα ακούμε την φράση: «άντε γεια, έχω ηλεκτρικό αυτοκίνητο!’».

Οι έρευνες δείχνουν ότι καθοριστικό ρόλο στην εμπορική επιτυχία θα παίξει η γενιά των Millennials. Όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ  του 1980 και του 2000. Διαθέτουν έντονη οικολογική συνείδηση και προσπαθούν να περιορίσουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Επίσης ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της ερευνάς που έκανε η Ford,  είναι ότι η γενιά των Millennials είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την αυξανόμενη ζήτηση για τα SUV.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως πάνω από 4 στους 5 Millennials πιστεύουν ότι τα SUV έχουν γίνει πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας. Η Ford ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αυτής της γενιάς λανσάροντας ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με αυτονομία περίπου 480 χλμ. μέχρι το 2020.

Οι Millennials, ανήκουν σε μία γενιά με έντονη κοινωνική συνείδηση και είναι πρόθυμοι να νοικιάσουν, να προωθήσουν και να μοιραστούν αγαθά και υπηρεσίες. Με την επαναστατική τους προσέγγιση απέναντι στην κατανάλωση οι Millennials αλλάζουν το ‘σκεπτικό’ των εταιρειών – μαζί και των αυτοκινητοβιομηχανιών. Και οι φρέσκιες ιδέες τους επηρεάζουν τις προτιμήσεις τους στα αυτοκίνητα με τρόπο που δεν φαντάζεστε.

Η Ford ετοιμάζει ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV, που προβλέπεται να προσφέρει αυτονομία 480 χλμ. – αρκετή για να καλύψει την απόσταση Λονδίνο - Παρίσι. Η εταιρεία λάνσαρε τρία νέα SUV πέρσι στην Ευρώπη, και το νέο μοντέλο μηδενικών ρύπων θα είναι ένα από τα πέντε που αναμένονται μέχρι το 2020.

«Οι πωλήσεις SUV αυξάνονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τύπο οχήματος στην Ευρώπη και οι Millennials με την οικολογική τους συνείδηση είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την αυξανόμενη ζήτηση για τα SUV. Πέρσι, οι πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη ξεπέρασαν ακόμα και τη ραγδαία άνοδο της βιομηχανίας» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. "Οι πελάτες ανακαλύπτουν την απόδοση καυσίμου που προσφέρουν κορυφαίοι κινητήρες όπως ο νέος 1.5 TDCi ντίζελ 120 ίππων που πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro Stage 6 και έχει εκπομπές CO2 115 γραμ./χλμ. στο νέο Kuga, και ο πολυβραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost στο Ford EcoSport.”

Οι πωλήσεις μοντέλων Ford SUV στην Ευρώπη – με το συμπαγές EcoSport, το μεσαίο Kuga και το μεγάλο Edge – αυξήθηκαν κατά 31% το 2016 συγκριτικά με το 2015. Πέρσι σημειώθηκαν οι καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του Kuga και του EcoSport. Οι ταξινομήσεις SUV αυξήθηκαν κατά 21% σε όλη την Ευρώπη το 2016, συγκεντρώνοντας πάνω από το ένα τέταρτο του συνόλου των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων.

Και δεν είναι μόνον οι νεαρότεροι οδηγοί που ανατρέπουν τα καθιερωμένα με την επιλογή του αυτοκινήτου τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Ford η μέση ηλικία των πελατών που αγοράζουν hot hatchbacks – εκδόσεις υψηλών επιδόσεων μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων – αυξήθηκε πάνω από 10% μεταξύ 2010 και 2016.

Πέρσι οι πωλήσεις αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της Ford  – συμπεριλαμβανομένων των Fiesta ST, Focus ST και Focus RS hot hatchback και της Ford Mustang – αυξήθηκαν κατά 60% για δεύτερη συνεχή χρονιά.

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY