ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Λαμπρό αστέρι και στην ηλεκτροκίνηση

Η Mercedes κάνει δυναμική είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με τη δημιουργία της νέας της μάρκας EQ.

Λαμπρό αστέρι και στην ηλεκτροκίνηση

Η Mercedes δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το προσκλητήριο της ηλεκτροκίνησης. Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιστεύουν ότι μέχρι το 2025, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατακλύσουν την παγκόσμια αγορά.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έσπευσαν να παρουσιάσουν τις ηλεκτροκίνητες προτάσεις τους και να εκθέσουν τις μελέτες που σύντομα θα πάρουν τον δρόμο για την γραμμή παραγωγής.

Η γερμανική φίρμα δημιουργεί ένα «ηλεκτρικό» οικοσύστημα για προϊόντα και υπηρεσίες γιατί τα επόμενα χρόνια το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι μέρος της ενεργειακής μας υποδομής.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πολυτελής φίρμα με σήμα το αστέρι, ανακοίνωσε την δημιουργία μιας νέας μάρκας η όποια θα περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Ονομάσθηκε EQ. Το νέο εμπορικό σήμα των προϊόντων της Mercedes για την ηλεκτρική κινητικότητα προέρχεται από τα πρώτα γράμματα των λέξεων Electric και Intelligence (Ηλεκτρική Νοημοσύνη).

Περιλαμβάνει όλες τις βασικές πτυχές για την ηλεκτρική κινητικότητα που έχει στο επίκεντρό της τον πελάτη και εκτείνεται πέρα από το ίδιο το όχημα. Η EQ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα προϊόντων, υπηρεσιών, τεχνολογιών και καινοτομιών. Το φάσμα εκτείνεται από τα ηλεκτρικά οχήματα έως τα wallboxes και τις υπηρεσίες φόρτισης έως τις οικιακές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα νέο πρωτότυπο όχημα που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή, το Generation EQ σηματοδοτεί το ύφος της νέας αυτής μάρκας, η οποία γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι. Η πρώτη σειρά μοντέλων που θα κατασκευάσει η EQ θα  είναι της κατηγορίας SUV και θα λανσαριστεί στην αγορά πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας, ενώ σταδιακά η γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της φίρμας θα εμπλουτιστεί με πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων.

Η γκάμα της EQ θα περιλαμβάνει όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με μπαταρία καθώς και τα συναφή προϊόντα και τις υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, ο εφευρέτης του αυτοκινήτου παρέχει έναν απλό και ξεκάθαρο «οδικό χάρτη» για τους πελάτες του διευρύνοντας τη γκάμα του.

Ήδη, η Mercedes προσφέρει υποδομές όσον αφορά στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός οικιακού σταθμού ταχείας φόρτισης, το wallbox, την δωρεάν εφαρμογή Charge & Pay για εύκολη επαναφόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς και μονάδες αποθήκευσης ενέργειας – οικιακές και βιομηχανικές – για ενέργεια που προέρχεται από φωτοβολταϊκά ή ηλιακά συστήματα.

Με το Generation EQ που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, η φίρμα αποδεικνύει ότι τα ελκυστικά και υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύντομα θα κυριαρχήσουν στο οδικό στερέωμα. Με το ύφος των σπορ SUV coupé, το Generation EQ είναι ο πρωτοπόρος μιας εντελώς νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

‘’Η νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα με μπαταρία, η οποία δίνει τη δυνατότητα επέκτασης από κάθε άποψη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα. Είναι κατάλληλη για όλες τις σειρές μοντέλων, καθώς και τις εκδόσεις τους, όπως SUV, λιμουζίνες και κουπέ. Τόσο το μεταξόνιο όσο και το ίχνος μπορούν να μεταβάλλονται", δήλωσε ο Prof. Dr. Thomas Weber, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, υπεύθυνος για την Ερευνητική Ομάδα και την Εξέλιξη των Επιβατικών της Mercedes.

Δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός και πίσω άξονες παράγουν συνολική ισχύ έως 300 kW, ανάλογα με τη διαμόρφωση. Αυτονομία 500 χλμ. Με μια εντελώς νέα σχεδίαση, τα ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία θα έχουν το δικό τους, ξεχωριστό στυλ. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα νέο σχήμα στη μάσκα του ψυγείου, σε συνδυασμό με τη νέα αισθητική των φωτιστικών σωμάτων. Και το εσωτερικό, όμως, έρχεται με το νέο στυλ.

Εντελώς καινούρια χειριστήρια και οθόνες  καταργούν τους παραδοσιακούς διακόπτες, με μοναδική εξαίρεση την ηλεκτρική ρύθμιση των καθισμάτων, που αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό της φίρμας. Στο cockpit δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο αφής με απλοποιημένες λειτουργίες. Η απόλυτη ψηφιακή εμπειρία διαφοροποιεί το Generation EQ από το γνωστό μοντέλο χειρισμού των σημερινών αυτοκινήτων.

SPONSORED LINKS

"Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν."

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1864 - Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY